reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witajcie dziewczyny :)

witam nową staraczkę jesienną :) zapraszam serdecznie

my mieliśmy wczoraj nigdzie nie jechać ,ale pojechaliśmy jednak na wieś w odwiedziny na kawę , posiedzieliśmy do wieczora i wróciliśmy ,a dziś od rana miałam gościa kuzynka przyjechała i sobie pobuszowałyśmy w sklepach , potem wzięłyśmy sobie pizze na wynos i zjadłyśmy razem z moim mężem w domu , kuzynka pojechała , a ja nadrabiam forum bo miałam trochę zaległości , u mnie coraz bliżej dni płodne ,zapowiadają się na sobotę to będzie 14dc ja mam owulację zazwyczaj w 14,15,16 dc no czasem trafia się nawet w 17,18 ,ale to rzadziej więc pomajstrujemy i będziemy czekać na efekt oby jak najkrócej.

trzymam za Was mocno kciuki kobitki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
anastazi - problemy z tarczycą wyszły u mnie przy zupełnie innej okazji ale hormony tarczycy są ważne przy starankach bo czasem uniemożliwiają zajście. Cytologię robię standardowo raz w roku. A przeciwciała na toksoplazmozę myślę, że warto zrobić. Jest bardzo niebezpieczna w ciąży. Znam przypadek poronienia w 8 miesiącu właśnie przez toksoplazmozę.
Ja np. nie mam w ogóle przeciwciał przeciw toksoplazmozie i w ciąży będę musiała uważać, żeby jej nie złapać. Unikać kotów (one często ją przenoszą), surowego/niedogotowanego mięsa, dokładnie myć owoce itp.

kobietka22 - fajnie, że spędziłaś miło weekend. Ja w sobotę byłam ze znajomymi i naszymi dziećmi na basenie a później przenieśliśmy się do domu na małą imprezkę :) Też była pizza i czerwone wino ;)

Ritta wlasnie przeczytałam sobie na necie liste badan które tu w Norwegii sa przeprowadzane podczas 1 wizyty ciążowej u lek. ogolnego ( bo tu ciaze prowadzi lekarz ogolny a nie gin....brrrr:/:/:/......) i jest badanie na listerioze i toksoplazmozę wiec poki co nie będę zaprzatac sobie tym glowy:):):):):)

W pierwszej ciąży też wszystkie badania miałam robione jak już zaciążyłam i było dobrze :)
Ale o listeriozie nie słyszałam. A w UK ciążę prowadzi położna więc i tak u Ciebie nie jest tak źle :)

Ritta ja mam w zamysle chodzic tu prywatnie do gin bo jakos nie ufam tym wizytom u lekarza ogolnego...kojarzy mi się to z tym ze jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego....:):):):)No nic:) dziekuje za mile przyjecie ja musze już uciekać robic obiadek :):):):):) pozdrawiam cieplutko i do jutra:):):):):):)

Ritta niesamowita historia a jak to sie stalo ze wy sie zeszliscie znowu;)

No i masz racje wkrecam sobie haha;) taka juz jestem;)

Anastazi ja wsumie zadnych badan nie robilam lekarz zrobil mi cytologie zbadal i kazal mi sie seksic duzo;)

Kobietka22 3mam kciukasy;)

karolq8 - po rozwodzie obydwoje próbowaliśmy sobie ułożyć życie. Ja miałam partnera przez 3 lata, on partnerkę przez 2. Ale ani mi ani jemu się nie ułożyło. Myśli o powrocie przez ten czas było kilka.
Później okazało się, że obydwoje myśleliśmy o sobie przez ten czas i wspominaliśmy wspólne życie. Teraz bardziej doceniamy nasz związek, rodzinę bo wiemy jak to jest to stracić. Ja nigdy nie kochałam nikogo tak jak męża, z nikim nie miałam takiego poczucia bezpieczeństwa, troski o mnie, o dziecko.
Myślę, że teraz jesteśmy bardziej wyrozumiali w stosunku do siebie, staramy się akceptować nasze wady i szanować odmienność (mam różne charaktery i czasem inaczej patrzymy na życie :) Ale jesteśmy razem szczęśliwi :-)

reklama
Cześć

Nie odzywałam się bo @ mi się dawała we znaki.Ja mam bardzo bolesne i w ogóle cała źle się czuję.Teraz już dochodzę do siebie.

Karola-jak tam wizyta u gina? Na pewno będzie dobrze,będę trzymać kciuki za to HSG.Pomyśl sobie,ze to tylko chwila i będzie po wszystkim.

Ja też się trochę denerwuję bo byłam sobie zbadać LH i FSH. Wyniki dopiero w piątek.Przez takie długie czekanie to już mi się włącza czarnowidztwo i mam wizję wyczerpanej rezerwy jajnikowej.

Ritta-ja też mam problemy z tarczycą o czym się dowiedziałam dopiero w tym roku. A raczej sama to sobie wybadałam bo poszłam zbadać Anty TPO.

Karolq-to kiedy testujesz?

Anastazi-witaj

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry