reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Cześć dziewczyneczki :)
Ja już w pracy i pewnie znów będę kiblować (wczoraj do 19.30 :zawstydzona/y:)

Fuma_Foch - ja problem z tarczycą wykryłam na rutynowych badaniach krwi. TSH wyszło 0,197 więc lekarz ogólny zlecił dodatkowo ft3, ft4, p-ciała ATPO i USG tarczycy. ft3 i ft4 wyszło ok, USG tak sobie, widać już stan zapalny a Anty TPO powyżej normy - 125. Lekarz stwierdził że moja tarczyca działa ostatkiem sił i trzeba obserwować (czyli czekam kiedy się posypie).
A mój ginekolog-endokrynolog powtórzył TSH (teraz wyszło 0,458) a przeciwciałami w ogóle się nie przejął.
A jak jest u Ciebie? Bierzesz jakieś leki ?

karolq8 - jeszcze 2 dni. Dasz radę.

Miłego dnia dziewczynki.

Hejka:-) ja dzis wolne no I szaleje. Nie wytrzymalam i zatestowalam ale odrazu pojechalam na betke. Kolo 15 juz powinnam wiedziec na 100% niewiem czy sie cieszyc czy co:-)

Załączniki

• 1381222509025.jpg
    1381222509025.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 54
Hejka:-) ja dzis wolne no I szaleje. Nie wytrzymalam i zatestowalam ale odrazu pojechalam na betke. Kolo 15 juz powinnam wiedziec na 100% niewiem czy sie cieszyc czy co:-)

gratulacje !!!! piękne dwie kreseczki czekam na wieści jak beta ;)

Ritta- kochana tarczyca to poważna sprawa zwłaszcza przy staraniach i ciąży , jeśli coś z Anty TPO jest nie tak to może świadczyć o chorobie hashimoto (nie wiem czy tak się pisze dokładnie) dodatkowo i to nie żarty , ja mam niedoczynność miałam za wysokie tsh i wiem tyle ,że ginekolog mnie pytał o wynik tego Anty TPO i jak powiedziałam ,że w normie to powiedział ,że to dobrze więc ja bym drążyła ten temat nie jestem lekarzem ,ale słyszałam ,że z tym nie ma żartów ,a poziom tsh trzeba kontrolować na bieżąco.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry