reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ritta iście gorąco :-) mój ostatnio też pończochy se zażyczył jeszcze specjalne, bo te ze ślubu :-D

Katka bardzo się cieszę, że już jest lepiej! Mierzyć można temperaturę, sprawdzać objawy, bo to pomaga na pewno, ale trzeba nauczyć się nie nakręcać tymi obserwacjami. Życzę powodzenia w tym cyklu ;))))

Bella nie wiem jak masz w pracy, i ile pracujesz, ale może czas na zmianę? Jedynie, że szybko zaciążysz czego życzę Ci z całego serducha, to se odpoczniesz od tej roboty :tak:

Iwonka sądzę, że tak - takie słodycze, to jednak mają co nieco niedobrych składników.

Dziewczyny owocnych starań!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz wiem z czego ta zgaga.... kiszone ogorki ;)

Bella mi sie wydaje ze temp mierzy sie od pierwszego do ostatniego dnia cyklu.

Zaczęłam merzyc temperature w pierwszym dniu po @, a nie powinnam w pierwszym dniu cyklu? Nie znam się.

Bella masz mały poślizg, ogólnie mierzy się od 1 dc, ale od drugiego nie zrobi różnicę ;-) ważne żeby był pomiar rozpoczęty najpóźniej w okolicach 10dc(9,8) zależy kto jak ma długie cykle. A warto mieć zapisany cały cykl, bo wtedy daje pełny obraz :)

Nie wiem czy któraś stosuje taką metodę przy zaburzonych pomiarach związanych głównie z późniejszym czy wcześniejszym pomiarem. Ale można dodawać bądź odejmować 0,5 na każde pół godziny - bo tak średnio się przyjmuje, że temperatura wzrasta o 0,5 stopnia na każde pół godziny. I tak ja mierzę np o 6 rano, ale zdarzyło mi się raz w tym cyklu mierzyć o 7:30, bo przysnęłam i oczywiście mierzyłam temperaturę i wyszło mi 36,30 o tej godzinie. Zaznaczyłam ją jako zaburzoną - ale wiem, że temperatura w tym dniu o 6 powinna wynosić mniej więcej 36,15 (ewentualnie 20).

Czasami takie rozeznanie pomaga.

Katka przyszla @? To nic! W nastepnym nie przyjdzie! Fajnie ze razem z mezem stwiedziliscie zeby podejsc do tego na luzie. Mniej stresu przy starankach to i mniej w malzenstwie :)

Bublles tez jeszcze @ nie przyszla? A jak masz zawsze? Regularnie czy sie czesto opoznia?

Iwonka ciekawe co to sie u Ciebie dzieje, czy testy jeszcze nie wylapuja czy moze sie @ opoznia? Trzymam &&&

U mnie @ miala przyjsc wczoraj ale nadal jej nie ma. Zazwyczaj mam zawsze regularne @ co do dnia. Boli mnie dzis bardzo podbrzusze jakby miala sie zjawic i ciagle biegam i sprawdzam a tam nadal nic... Ale test w piatek robilam i byl negatywny. Moze sie opoznia jednak, tylko dlaczego? Skoro zawsze jest na czas.

Bella masz mały poślizg, ogólnie mierzy się od 1 dc, ale od drugiego nie zrobi różnicę ;-) ważne żeby był pomiar rozpoczęty najpóźniej w okolicach 10dc(9,8) zależy kto jak ma długie cykle. A warto mieć zapisany cały cykl, bo wtedy daje pełny obraz :)

Nie wiem czy któraś stosuje taką metodę przy zaburzonych pomiarach związanych głównie z późniejszym czy wcześniejszym pomiarem. Ale można dodawać bądź odejmować 0,5 na każde pół godziny - bo tak średnio się przyjmuje, że temperatura wzrasta o 0,5 stopnia na każde pół godziny. I tak ja mierzę np o 6 rano, ale zdarzyło mi się raz w tym cyklu mierzyć o 7:30, bo przysnęłam i oczywiście mierzyłam temperaturę i wyszło mi 36,30 o tej godzinie. Zaznaczyłam ją jako zaburzoną - ale wiem, że temperatura w tym dniu o 6 powinna wynosić mniej więcej 36,15 (ewentualnie 20).

Czasami takie rozeznanie pomaga.

Adelo 0,05 st /0,5h
Inaczej 0,1 st/h. Czasem stosuje i sprawdzalam ze sie zgadza ale ovufriend odradza.

Caroline dzięki, czuczu jest na liście :-)
Ritta ulala, gorrrrrąco :-)
Ja już zrelaksowana i wymęczona (:-D) leżę w łóżku. Poczytam chwilę i pójdę spać bo rano pobudka o 5, muszę odrobić 1h a nie chce mi się siedzieć dłużej w pracy...
Zatem dobrej nocy babeczki!

kusiak nie wiem co sie u mnie dzieje, pojecia nie mam... na @ nie czuje sie kompletnie
Na innym watku starczek jedna dziewczyna pisala ze zadne testy nie wylapaly jej ciazy nawet! po badaniu ginekologicznym podczas ktorego zostala stwierdzona ciaza. Moze testy ktore mam sa felerne. Na pierwszym w ktorym byly dwie kreski, nastepnego dnia juz ich nie bylo.
A na testach po dwoch poprzednich ciazach kreski sa do dzisiaj. Mam jeden test z 'wyzszej polki' taki faktycznie drogi ale on sobie poczeka.
@ nie mam, testowac nie bede. Poczekam tydzien ;) jak nie bedzie @ do niedzieli rana to zatestuje, mysle ze po takim czasie kazdy test wychwyci ewentualna fasolke.

Jestem ciekawa jutrzejszej temperaturki.

Dobranoc i kolorowych :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ritta, no ja to tak stosuje poglądowo jak mi się przyśpi albo obudzę się wcześniej a o zaśnięciu już nie ma mowy. Ale też przyznaję, że takie "poprawione" tempki zgadzały mi się poniekąd.

Dobranoc Lisica :-)
Dobranoc Iwonka :-)

----------------------------------
Ja też już zmykam, pora wypocząć przed nowym tygodniem..... dobranoc wszystkim dziewczętom ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Adelo ja kilka razy tak mialam ze obudzilam sie w nocy i z automatu mierzylam temp, patrze na zegarek a tu 3:00 wiec dalej szlam spac i pozniej standardowo mierzylam o 5:30. Ale przeliczenie sie zgadzalo :)

Corka juz prawie spi wiec powoli sie ogarniam i .... :p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry