reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
karolq8 - ja w ostatnim brałam antybiotyk więc cieszę się, że mimo wszystko 'nie poszło' :) miałabym więcej strachu...
kobietka22 - no my raczej codziennie szalejemy ;) chociaż zdarza się dzień przerwy - szczególnie z powodu stresu i nadmiaru obowiązków.
Dziewczyny, dobrze że powiedziałyście bo tran który teraz biorę (wcześniej przez miesiąc brałam inny) ma witaminę A. I teraz co... brać go aż do 'testowania' czy dać sobie spokój i łykać tylko Folik?

reklama
Cześć dziewczyny! Mam na imię Magda i mam prawie 4-letniego synka. Chciałabym do was dołączyć ponieważ zaczęliśmy z mężem starania o drugie dziecko. W poprzednim cyklu się nie udało. Ostanią @ miałam 3.10.2013 r. i czekam na dni płodne. Bardzo chcielibyśmy mieć tym razem dziewczynkę;-) Od ok 3 miesięcy zażywam kwas foliowy.

inis- no ja brałam różne trany i każdy miał tę witaminę ,a o dziwo zalecił mi branie tranu ginekolog i ja go brałam sobie ,aż inna koleżanka z forum powiedziała mi ,żeby go nie łykać w ciąży broń Boże bo ma tę witaminę A i jak poszłam do nowego ginekologa to zapytałam o to i powiedział ,że w żadnym wypadku witaminy A nie wolno dostarczać do organizmu w czasie ciąży ,więc przestałam go brać i teraz biorę sobie jod(ale to mi zalecił endokrynolog ze względu na tarczycę ) i kwas foliowy , magnez + b6 i witaminkę D3 ale się zastanawiam nad tą witaminą bo mi ten stary ginekolog radził to brać ,zapomniałam zapytać nowego co myśli o tej witaminie.

ma_gda_86 - witaj w naszym gronie :) u mnie dni płodne tuż tuż ,a staram się z mężem pierwszy cykl podaj datę spodziewanej miesiączki to wpiszemy Cię na listę:)

Ritta- mi płeć jest obojętna najważniejsze aby było zdrowe , jak byłam w poprzedniej ciąży to nawet się nie zastanawiałam nad płcią także co Bozia da to będzie ;)
mój mąż krzyczał cały czas ,że musi mieć syna bo jego brat ma same córki i na moim mężu spoczywa odpowiedzialność za przekazanie nazwiska synowi , ale jak przyszło do staranek to powiedział ,że co ma być to będzie i będzie się cieszył.

magda86 - witaj :) trzymam kciuki za owocne staranka.

kobietka22 - ja też zapytam jak już uda mi się umówić. Dziś dzwoniłam to brak numerków na dzisiaj a wizyta planowana na drugiego stycznia :szok: Oni to się z choinki urwali...

Ritta - ja jeszcze nie zastanawiałam się nad płcią. Wszyscy mówią mi, że będę miała chłopaka, pewnie ze względu na moje "zainteresowania", które są raczej męskie ;) A z drugiej strony rodzina Lubego życzy sobie dziewczynkę, bo chłopaczki już są. Patrząc po naszych rodzinach - więcej chłopów, więc geny silne. Mi osobiście zależy tylko na tym, żeby było zdrowe i niczego mu w życiu nie brakowało. Gdybym miała wybierać w tym momencie - chłopak. :)

karolq8 - motoryzacja, skończyłam informatykę, lubię rozkręcać i naprawiać różne rzeczy oraz przesiadywać w garażu ;) Prócz tego na szczęście chodzę w spódnicach i maluję paznokcie, bo prezentowałabym się nieco 'samczo' hehe :-D
Spytam z ciekawości, jakie miałaś najwcześniejsze objawy ciąży? I jak wcześnie były? Moja znajoma ostatnio zaszła i twierdzi, że od początku wiedziała. Jestem ciekawa na ile to możliwe :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry