reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Mój pleśniak:
-4 jaja
-3 szkl mąki
-1 szkl cukru
-1 łyżeczka kakao
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 kostka margaryny
-powidła śliwkowe(może byc marmolada,jabłka jaki dzem)

Białka ubic na sztywno z cukrem. Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem i margaryną. Podzielić na 3 częsci i do jednej dodać kakao. Do blachy trzec na tartce: ciast jasne-powidła-ciasto ciemne-piana z białek- i ciasto jasne. Piec ok. 40 min

Ja już schłodziłam ciasto na jabłecznik i teraz obieram jabłka

u nas jest bardzo czesto bo jest szybki tani i naprawde pycha.Mój jabłecznik już w piekarniku;-) teraz biore sie za sprzatanie bo jak Aga przyjedzie to jedziemy do mojej mamy;-)

Ostatnia edycja:
Mój pleśniak:
-4 jaja
-3 szkl mąki
-1 szkl cukru
-1 łyżeczka kakao
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 kostka margaryny
-powidła śliwkowe(może byc marmolada,jabłka jaki dzem)

Białka ubic na sztywno z cukrem. Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem i margaryną. Podzielić na 3 częsci i do jednej dodać kakao. Do blachy trzec na tartce: ciast jasne-powidła-ciasto ciemne-piana z białek- i ciasto jasne. Piec ok. 40 min

Ja już schłodziłam ciasto na jabłecznik i teraz obieram jabłka

A może i spróbuje go zrobic z Twojdgo przepisu.. I może mi zasmakuje..
Zobaczymy. A przepis przepisałam. ;)

Hej pije 2 kawkę która ni w tą ni w tamtą nie chce mnie postawić na nogi....

Jestem po 30 minutowej nauce mowy mojej córki, zarejestrowałam sie na stronie Kraina dźwięków - Glowna Site
ale muszę niestety czekać na męza żeby wykupić pakiet na miesiąc bo moje konto ocieka pustkami:P
nooo @ sie zbliża ku końcowi...jupiii^^

Spróbowała bym tego pleśniaka ale niestety nie mam piekarnika....:(
Mam kuchenkę mikrofalową z piekarnikiem z rermoobiegiem niby z zelmera 500 zł kosztowała ale nie dopieka spodu.... więc nie mam zielonego pojęcia czy u mnie by wyszło...:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry