reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Fimka, zapisałam i teraz jak będę w PL to sie zaopatrzę. Mam przesadzone włosy, ze skłonnością do przetłuszcxania się. A skoro Ty tyle sprawdzalaś, to czas i na mnie abym wyprobowała, Twoich metod.

Dziękuje. ! :)

Maseczkę Serical (różne rodzaje - z proteinami mleka, z keratyną, z jedwabiem, z wyciągiem z owoców, ziołową, a nawet... z wyciągiem z łożysk zwierzęcych - do bardzo łamliwych i jasnych włosów) znalazłam tylko w drogerii HEBE (12zł/litr!). Nie trzeba oszczędzać! ;) Ja mam z proteinami mleka, ale uprzedzam, że ma dość słodki zapach, dla mnie bardzo przyjemny. Taki mleczno-karmelowy. Trzeba lubić. A jak nie, to polecam inne. Jest tania (a nawet b. tania), ale dobra. Nie obciąża włosów, a jednak pielęgnuje. Nie jest tak fajna jak Garnier, ale wiem że taka kuracja u mnie działa. Poprzednio miałam z keratyną. Słój wystarcza na ok 6 m-cy ;)
Olej SESA na allegro (ok. 30zł/90ml). Miałam wcześniej olej Vatikę Dabur, ale ze względu na zapach nie dałam rady używać :/
Garniera Ultra Doux (szampon ok 8-9zł, odżywka ok 7zł) i Evę Natura (ok. 5zł) można dostać w każdej drogerii i markecie :tak:

Ostatnia edycja:
Co do włosów to: szampon ma być dobrany do skóry głowy - albo przeciwlupiezowy, z tendencją do przetluszczania lub normalnej. Nie patrzcie na szampony chroniące kolor czy odzywiajace itp. itd. Te sprawy załatwiają odżywki (jak sama nazwa wskazuje).
Ja myje włosy szamponem pokrzywowym. Stosuje wcierke jantar i odżywkę z wax, a na koncowki olejek macadamia. Raz w tygodniu olejuje włosy na jakieś 3h przed myciem.

Co do gina: ja już się trzymam tylko jednego i też tylko prywatnie. U mnie wizyta 100zł.

Witajcie pięknie :*

J
a planuję iść w czwartek do Ginek. Ponadto usg piersi muszę zrobić, ale wizytę mam w II połowie lutego brryyy :/ Trochę się martwię, bo jakoś w tym roku nie udało mi się, a robię zawsze raz, dwa razy do roku, bo muszę kontrolować swoje (.)(.).

Co do moich staranek, to myślę, że do lutego nie zajdę w ciążę. Zdecydowałam się na coś, czego mogłabym później żałować. Wracam chwilowo do tańca, bo jest okazja pokazać się jeszcze raz na scenie po latach i zapewne tak ma być, że do momentu występu nie zajdę - tak to bywa u mnie, ale nie zamartwiam się tym w ogóle. Może do tego czasu uda mi się jeszcze bardziej i lepiej przygotować do ciąży, porobić badania itd. Na razie dużo się dzieje i oby tylko zdrówko nie szwankowało
:-(:no:

Ritta -
przesyłam duuuużo ciepełka! Szkoda, że spadła, wielka szkoda, ale jesteś zuch dziewczyna :tak:
Mysznecja - przykro mi, jeszcze przyjdzie ten dzień :)
Lisica - główka do góry!!
Blue nie zamartwiaj się aż tak, wierzę, że będzie dobrze :*

Kobietka maluszek rośnie jak na drożdżach ;) Beta piękna :-)

Inis gdzie jesteś??? :-(

Co do włosów zgadzam się z Fimką - dobrze zmieniać szampony, a ja nawet myję na przemiennie różnymi pomiędzy kolejnymi myciami.

kobietka super przyrost!!! Mowilam ze bedzie dobrze :-D

Myszencja przykro mi z powodu @ ale nowy miesiac, nowe mozliwosci ;)

Aschlee termin na luty???? Losie zloty... ja dzwonie dzisiaj jutro mam termin... dluzej niz 48 godzin nigdy na termin nie czekalam :eek:

blue jak juz mowa o kalafiorach... moj tez w koszu... zapomnialam wylaczyc pieca i wzielam sie za sprzatanie - kalafior spalony :wściekła/y: takie cos jeszcze mi sie nie zdazylo
Odnosnie USG, nie ma jakichs prywantych gabinetow??? Nie mam pojecia jak jest w Szkocji ake przeciez musi byc jakas alternatywa... Tle mocno, nie zamartwiaj sie!!!

No i zapomnialam co mialam napisac :confused:

aaa wlosy
Ja zmieniam mam dwa szampony i na zmiane ich uzywam to samo odzywki.
Obecnie czarny Elvital na zmiane z Guhlem z rumiankiem. Uwielbiam cala serie Wella do wlosow farbowanych i PanteneProV Spa.
No ale niestety... wloskk mialam piekne do czasu odstawienia tabletek... teraz niedosc ze mi wypadaja, wygladaja jak siano to jeszcze sie strasznie koltunia :no: Jak bede w PL to zaopatrze sie w cala serie szamponow fryzjerskich ale do kwietnia musze sobie jakos radzic.

Moze ktoras ocenic moj wykres?
Zobacz załącznik 597026

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Już się jakoś pozbierałam. Dzieki Wam wszystkim za miłe słowa, tak więc jeszcze tu z Wami zostanę:tak: Narazie 10. wizyta u mojej gin i zobaczymy co powie.

Co do włosów, ja mam z nimi wielki problem, ale bardziej u córy, niż u mnie. Ma bardzo suche, jasne włoski, grube, ale rzadkie. Tył jej włosów po wstaniu wygląda jak u nierozczesanej barbie, masakra jakaś. Długo włosów nie miała. Na zdjeciu 1,5 roku - już nie mam koncepcji na jej kłaczki

http://tygrynka.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/211466/dziecko

Ja też mam upatrzonego gina na okres ciąży. Jest ordynatorem oddziału ginekologiczno-położniczego w szpitalu w którym ewentualnie będę rodzić (bardzo zachwalany jeśli chodzi o porody). Jego pacjentki z założenia są priorytetowo traktowane. Jeszcze nie wiem gdzie chcę rodzić, u teścia w Lublinie czy u siebie ale w razie czego lepiej się zabezpieczyć. Lekarz jest oczywiście z polecenia tylko wizyta 200 zł:zawstydzona/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry