reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Iwonka zyczenia dla Synka: duzo zdrowia,szczescia:) przepraszam ze tak pozno...
Mi wlasnie w Polsce dobrze nie jest:( wiem 'tam gdzie jest dobrze, tam nas nie ma.' Mamy rodzine w Niemczech.

Chodziło mi o to, że tyle naszych staraczek, albo mieszka za granica, albo planuje wyjazd:)

Ritta, Fimka - Nooo dobrze, że chociaż wy zostajecie:D Żal by było się pozbywać z kraju takich świetnych babeczek:-)

Też mam rodzinę w Niemczech, nawet wujek mi kiedyś proponował, żebym do nich przyjechała i do liceum niemieckiego poszła, ale stwierdziłam, że nigdy w życiu hehe;-)
Angielskim posługuję się biegle, a zaczęłam się go uczyć dopiero w liceum, za to niemiecki miałam od 3 klasy podstawówki i jakoś mi nie wchodzi do głowy, nie mogłabym się tak porozumiewać na co dzień:zawstydzona/y:

Lisica i tak trzymać:tak:

Chociaż rozumiem dziewczyny które wyjeżdżają, bo są różne powody i czasem nie ma wyjścia, ale ja bym się raczej nie zdecydowała, może to też dlatego, że paru moich znajomych powyjeżdżało za granicę(głównie Anglia) i wcale nie mają lepiej..

Ale Tobie Ada życzę powodzenia, jeżeli tego chcecie to niech się wam tam dobrze żyje i żeby się wszystko ułożyło po waszej myśli, powodzenia:tak:

Ja winka też lubię:-D Najlepiej tak sobie siedzieć i się relaksować z Mężusiem wieczorkiem, przy dobrym filmie i lampce wina.. A się rozmarzyłam:D

Ja tez rozumiem ludzi ktorzy wyjezdzaja bo roznie sie w zyciu uklada. Ja sie ciesze ze mi sie ulozylo i dobrze tu zyje. Jednak ojczyzna to ojczyzna i rodzina blisko. Nie rozumiem tylko jak co niektorzy w krotkim czasie wyzbywaja sie patriotyzmu. Wszystko co zwiazane z krajem jest be i w ogole Polska jest be. Jakby w innych krajach wszystko bylo idealne.

Bubbles moi znajomi ostatnio wrócili z Anglii zawiedzeni. Kolejni mieszkają w Danii i nie chcą wracać do Polski. Ja nie narzekam, mąż ma dobrą pracę w firmie państwowej, ja też nieźle zarabiam a przede wszystkim tu mam rodziców i nie wyobrażam sobie widywac ich raz na rok.

Ale mrozik łapie, jutro będę tańczyć na lodzie samochodem :-/
Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry