reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witajcie, Ja się przypominam, bo pokazałam sie kiedyś i zniknęłam.. drugi wątek staraczek póki co "wisi" i niewiele się dzieje, za to tutaj rozmowy się toczą.. Mnie także póki co proszę zapisać

konwalianka - lat 31, okolice Warszawy, syn Tymoteusz, starania czerwiec

co do imienia.. To dla dziewczynki u nas od zawsze: Izabela, Karolina, Anastazja, Julia (taka kolejność); dla chłopca: Tobiasz (to mój typ), Jan, Robert,

reklama
Witam dziewczyny !!!

Czytam i czytam na raty i takim cudem nie pamiętam już co i u której ;) Wiem tylko, że:

Stan gratuluje serdecznie fasolki i życzę spokojnej ciąży!!

Carla 3mam kciuki za test !!!

Diablica współczuje przeżyć szpitalnych masakra!!!!!

Aniołek podziwiam za własnoręczny remont i zazdroszczę własnego kąta ;)

Witam wszystkie nowe staraczki i powodzenia!

Co do moich ulubionych imion to:
- dla dziewczynki: Aniela, Aurelia, Anastazja, Marika, Antonina, Lilla
- dla chłopca: Vincent, Ambroży, Juliusz, Amadeusz

witajcie nowe dziewczyny
jejku przeżyłam najgorszą noc , marzyłam o poranku ehh
Co do imion to ja nie mam nie miałam jakiś wymarzonych bynajmniej dla dziewczynki, mój wybierał teraz a co teraz wyjdzie zobaczymy. Vinga ja na drugie mam Gabriela przez lata nei znosiłam tego imienia a teraz uważam że jest baardzo ładne.
konwalianka ja od razu z pytaniem ;-) bo zobaczyłąm po suwaczku że masz dziecko w takim wieku gdy ja planuje mieć drugie , jak moja Roxi bedzie miała rok i 7-8 msc chielibyśmy mieć kolejne, powiedz mi czy nei idziemy z motyką na słońce, wyobrażasz sobie w tej chwili mieć już noworodka? którego czasem trzeba np długo karmić , a co z pierwszym maleństwem? tak pytam, bo mam coraz większe wątpliwości Czy nie lepiej odczekać, odchować :( decyzje , decyzje decyzje

przychodzi znerwicowany facet do lekarza i żali się:
-Doktorze mam taką stresującą pracę !
-A co pan robi?
- Ja? Ja sortuję pomarańcze. Jadą pomarańcze na taśmie , a ja je rozdzielam - duże na prawo , małe na lewo
- To co w tym takiego stresującego ?
- Czy pan nie rozumie ? ! decyzje decyzje decyzje

Dzień dobry:) Melduję, że w końcu się w miarę wyspałam:).... ale jeszcze leżę pod kołderką i popijam kawusie:)....
Widzę, że lista się rozrasta:) fajnie im nas wiecej tym raźniej:)
Co do imion to ja dla dziewczynki: dwa lata temu podobało mi się Oliwia:) - kuzyna tak nazwał córę, później była Emilia - kuzynka tak nazwałą córkę - potem długo długo podobała mi się Julia - ale tego teraz tyle, że szok.... aczkolwiek nie ukrywam, że tak nazwałabym moją córkę, jeszcze mi teraz chodzi po głowie Marta i Dominika, ale to wszystko wyjdzie w praniu, mojemu się właśnie bardzo podoba imię Gabriela:) a dla chłopca to Szymon, Jakub, Bartosz ale z naciskiem na Jakub (Kubuś) ..... no i najważniejsze żeby imię pasowało do nazwiska:)
Życzę udanej soboty :-)

Muffi-czy to Twój kociak ??? Czy ściągnięte z neta ??? Kochaniuchny jest !

Diablica - dziękuje :)
Aniolek - Oliwia to imię które kilka lat temu było barrrdzo modne-teraz już jest mniej Oliwek :) Moja córa z imienia zadowolona :)

Moja Oli pojechała na zjazd Harcerzy...chwila spokoju :)
Posprzątam mieszkanie i odpoczywam...choć chwilkę
Kroi mi się praca-opieka nad czterolatkiem :) Jak ja lubię dzieci..i oby tak pozostało :)

Zaglądnę później
Miłego weekendziku życzę :)

wstałam...siedze i pije kawosza....w domu zimno....wydmuchało przez noc....ale była zawierucha,śniegu padało mało ale przez ten wiatr mam zawiana droge wyjazdową,masakra bo nie mam z kim młodej zostawić żeby sobie choć troszke odśnieżyć- w takiej chwili jak ta żałuję że nie mieszkam z rodzicami albo blisko rodziny.

Dziecie moje padło wczoraj o 20 i spało elegancko a rano ni z tego ni z owego płacz....no takie grochy szły a nawet sie nie wybudziła oczy miała zamknięte...od razu ja capnełam i przytuliłam-spała potem ze mną do rana. bidak pewnie ciągle ojciec się jej śni.

muszę sie pochwalić...wsumie nie siebie a moje dziecko. Woła siku....haha dla mnie to sukces nie do opisania.100% siuśków w ciagu dnia trafia do nocnika i to nie dlatego że sie jej pytam notorycznie[jak było wcześniej] "chcesz siku?" tylko dlatego że ona woła sama i leci do nocnika. Nawet grubsze sprawy tam bez problemu trafiają-a spodziewałam sie takich problemów z odpieluchowywaniem...powaga bałam sie tego.

no dobra dość bycia egoista....co tam u was? jak sobota zaplanowana? Izabela ma dziś imieniny haha kolejny pretekst żeby dać jej prezent:cool2:

konwalianka- witam serdecznie...to gdzie tak ciszą straszy?
ianka- hm to chyba zależy od organizacji i od kobiety jak sobie poradzi z 2 ale pamietam moment w moim życiu kiedy młoda wieczorem grymasiła ja zjechana na maksa i na to wrocił tom z kursu i coś tam chciał ode mnie-pewnie kolacji:confused2: a ja wtedy pomyślałam gdzie tu drugie wcisnąć????Izabela była mniejsza wtedy ale nie tak mała jak twoja Roksanka.....teraz jest starsza i myśle że uda nam sie zorganizować tak żeby chwile zajeła sie sobą....wiesz co przypomniało mi sie że moja baardzo dobra znajoma przesyłała mi elektroniczną wersję "języka dwulatka" i tam jest dział jak soobie radzić z dwójką maluchów -mnóstwo ciekawych pomysłów...jak znajde ja na kompie to z chęcią sie podzielę.

Hej:)
Vinga - chciałam zagłosować a tu wstrzymali do 1 marca , przypomnij nam

Aniołek - fajnie że już końcówka , ja też jestem zmęczona tym malowaniem itp ale strasznie się ciesze bo fajnie wyszło a Maja chętnie się bawi w pokoiku :)
Diablica - ja po ciąży zdecydowanie mniej bolesny mam okres , kiedyś to po ścianach z bólu chodziłam a teraz nawet w pierwszy dzień jest znośnie . Co do imion to dla chłopaka będzie Adam , i tu nie mam nic do gadania bo mąż chciałby dać imię po swoim dziadku , mi się podoba Jakub , Tomasz , Szymon , Bartosz , a dla dziewczynki to sama nie wiem jakie.
Dorcia - cześć , oj też mi się marzy chwila spokoju :)
Stan - dzięki :) a bąbelek śliczny :)Nam wychodzą 4-ki podobno najgorsze ze wszystkich :/
Carla - mój brat cierpi na niedowład prawej części ciała ..
Konwalianka - witaj:)
Diablica - gratulacje dla córci , w takim wieku to chyba wielki wyczyn :)

oo diablica3010 byłoby miło, mam "język niemowląt" i jestem z niej zadowolana, w planach miałam kupić kiedyś "język dwulatka" no ale jakbym miała:) na kompie ,gratuluje siuśków w odpowiednim miejscu:-D, czyli nie taki diabeł straszny jak go malują
pisałyście o ciąży w lecie ,ja urodziłam na początku sierpnia, i powiem wam że lało się ze mnie,duszno, najlepsze że tu upałów nie było ale dla mnie 26 stopni to była katorga hehe.
Idę ogarniać mieszkanie bo jakby tajfun przeszedł

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry