reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej,Ianka -i co napisał sprzedawca ?my też się wozimy w romer king plus:). Samochodem jedziecie? Moja pije te herbaty z bobovity ale takie cieńkie , woda jest bleeeee, w kaszkach też pełno cukru :/
Minou - jak po rozmowie?
Tesiak - no jasne że na ból , ja zwykłą pląbe zrobie bez znieczulenia ale kanałów sobie nie wyobrażam ....Fajny kącik się szykuje :) my już prawie skończyliśmy, jeszcze kilka drobiazgów nam brakuje. Mój mąż twierdzi że da się wyspać na zapas :-) taaaa jasne :)jaka szkoda że ja siostry nie mam:(
Carla - też sprawdzałam składy mleka i różnica jednak jest , nie wielka ale jest.Prawda jest taka że to dziecko wybiera jakie mleko chce pić ,jednemu pasuje bebiko a drugiemu co innego. ja kupiłam na początku bebiko ale nasłuchałam się że powoduje kolki i tak też się stało, darła się jak opętana więc trzeba było zmienic , do dziś toleruje tylko bebilon , próbowałam wszystkich ale pić nie chciała więc co zrobić , zresztą ja kupuje 1200 kg za 60 zł a bebiko 350g kosztuje 15 zł więc różnica w cenie nie jest jakaś drastyczna , natomiast to że dziecko ma pić MM do 3rż to już przesada.
Konwalianka - życzę zdrówka dla synka i trzymam kciuki by torbiel się wchłoneła.

Wezwałam dziś lekarza do domu bo Majka miała ponad 40 st i ją strasznie wysypało wszędzie:( myślałam że to coś zakaźnego ale podobno wysypka jest nie związana z gorączką. No dziwne , nic nie jadła nowego itp , więc oficjalnie mamy wirusa , boję się tej nocy , mam nadzieję że gąrączka dziś nie będzie tak wysoka i się trochę prześpię.

reklama
dziewczyny chyba jestem w ciąży!!! szok :szok:
dziś skończył mi się ala "okres" i zaczęłam mierzyć temperaturkę do wykresu... rano 37 stopni. więc dla świętego spokoju kupiłam test i są dwie kreseczki! co prawda ta druga bardzo słabiutka. jutro rano powtórzę teścik. trochę martwi mnie to trzydniowe krwawienie które miałam.
poza tym udał nam się wypad do kuzynki, troszkę wyluzowałam. a moja mama podziwia mnie, że daję radę z Natkiem bo taki masakrycznie nieznośny jest... eh mam nadzieję, że to tylko zęby

ledwo widać ale się chwalę ;)
IMG00060-20130319-1851.jpg

Załączniki

• IMG00060-20130319-1851.jpg
    IMG00060-20130319-1851.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Hej:)

Carla z tą pościelą to tak jak ze wszystkim, każdy ma swoje doświadczenia, zdanie i racje. Przede wszystkim mój syn nie jest alergikiem. Często śpi z nami w naturalnej pościeli i jak najbardziej jest zdrowy i wysypia się. Z kolei ja mam złe zdanie o sztucznych pościelach -tych tzw dla alergików. Siostra taką miała i strasznie narzekała. A co do higieniczności poscieli puchowej to jasne że w pralce tego wyprać nie można ale są pralnie które to robią. Poza tym grunt to systematyczne wietrzenie. Jest to pościel naturalna więc wg mnie najlepsza. Na potwierdzenie zamieszczam link...Pranie pościeli z pierza i puchu - Ekologiczna Pralnia Ekoserwis Łódź - pralnie sukni ślubnych, kurtek, pranie dywanów, magiel, tanie pranie odzieży łódź
konwalianka biedna:( Szybkiego powrotu do zdrowia:)
ianka jeżeli musiałabym wstać o siódmej rano to pewie faktycznie byłoby mi ciężko funkcjonować. Ale Franio daje pospać czasami nawet do dziewiątej. A kiedy mąż ma wolne lub ma drugą zmianę to wstaje z Frankiem a mi pozwalają pospać jeszcze dłużej. No tak na dobrą sprawę to dopiero kiedy synuś wieczorem idzie spać to ja mam czas dla siebie. I przeważnie właśnie ściąga mi się do późna w nocy;) Właściwie to ja jestem nocnym markiem;)
Z zasypianiem raczej raczej nie pomogę. Mój syn w 90% zysypia przytulony do mnie.
Amelia ale są takie znieczulenia które można używać w ciąży. Z tego co pamiętam to rozkładają się w osoczu i nie docierają do krwi.
No mam nadzieję że wyjdzie fajnie:) To może wrzucisz jakieś foto?;)
A siostra...ogólnie to nie jesteśmy ze sobą zbyt blisko ale jest chrzestną Franka i bardzo za nim przepada.
Zdrówka dla córeczki i spokojnej nocy:)
vinga ale jazda:) to można już gratulować czy czekamy do jutra?;)

Nie uwierzycie ale tego posta zaczęłam pisać jakoś koło 14 jak Franio zaliczał popołudniową drzemkę...a skończyłam dopiero teraz:D Dzisiaj planuję położyć się wcześnie bo jutro idę do dentysty na 8.30.

Dobrej nocy:)

Witam, ja tak na chwileczkę zameldować się, że żyje, jakoś tak nastrój ostatnio do dupy mam i wole czytać niż pisać, zaraz zmykam do pracy, a po poludniu zaczynamy malowanie u moich rodziców, mama prosiła o pomoc wiec nie mogłam odmówić, wczoraj pojechałam z nią po farby a od dzisiaj malujemy,
Amelia - To strasznie wysoką gorączke ma Twoja mała- szybkiego powrotu do zdrowia życzę,
Konwalianka - trzymam kciuki, żeby leczenie odbyło się bez operacji i żebyście sie mogli szybko zacząć starać o dzidziusia no i dużo zdrówka dla syka.
tesiak - co do prześcieradeł to najcześciej używam frotte ale bawełniane też się zdarzają, jersey dla mnie za delikatny i jakoś taki mało wytrzymały, frota dla mnie najlepsza. też podziwiam za tak późną porę kładzenia się spać, ja o tej porze to na drugi bok się obracam, w tygodniu max o 22 jestem w łóżku.
Vinga - trzymam kciuki, żeby to faktycznie okazała się ciaża, tak więc czekam na dalsze wieści:)
Pozdrawiam i miłego dnia.

Amelia jak córcia? może to ospa, panuje teraz podobno.
Lecimy samolotem 1,5 godz więc ok. A sprzedawca anulował jeden ten fotelik i już dziś wysyłają drugi :) tak że teściu jak podjedzie na lotnisko to już mam nadzieję z nowym fotelikiem, a w sobotę podjedziemy tu do sklepu przymierzyć niunię do tego fotelika i wtedy zdecydujemy czy bierzemy nosidełko. A zadowolona jesteś z tego fotelika? czy może dziecko spać w nim, nie leci główka do przodu?
co do kaszek to ja moją przekonałam do duńskich żeby nie wozić tyle, i zasmakowała na szczęście w kaszcze jaglanej dla dzieci i za radą pielęgniarki zaczynam gotować zwykłą kaszę jaglaną zblenduje i podaję z owocami.
vinga89 Ty to działasz pieronem, nie marnujesz czasu:) to trzymam kciuki oby dwie kreski były potwierdzeniem ciąży
Tesiak czekam na noce aż mi niunia pośpi ładnie, bo też byłam ! nocnym markiem, trochę się to zmieniło na razie he. A widzisz jak moja mi daje pospać rano :-D już kończę kawę , posta, dziś pobudka 5.40 i za nic dłużej nie che, po prostu wstaje słonko to i ona a przecież będzie wstawało coraz wcześniej :szok:
AniołekBB ledwo jedno malowanie się skończyło, już następne :) . a działacie już? bo się zastanawiałaś ostatnio?

dziś rano zrobiłam 3 testy.... wszystkie negatywne.... obawiam się że ta moja miesiączka była poronieniem i wczoraj był wyższy poziom hcg więc wykryło ciąże. jestem w dołku. za kilka dni zrobię jeszcze raz test ale podejrzewam że też będzie jedna krecha.
a tak się cieszyłam :-( nie, nie mogę pisać

vinga, współczuję..wiem jak to jest być już na coś nastawionym.. mam nadzieję, że szybciutko to nadrobicie..

Dziewczyny, widzę, że coś o poscili było.. ale nie mam jak cofnać sie wstecz.. Ja pilnie muszę zakupić Tymkowi posciel - w tej mam wrażenie, że mu zimno i przykryty i kołdrą i kocem puchowym po samą szyję.. do tego chce coś przyszłościowego, aby szybko nie musieć kupować..ale mam wrażenie, ze taka pełnowymiarowa to za dużo dla niespełna dwulatka.. Jak jest u Was? Ja mam schizę, ze on się w takiej dużej może udusić:eek: Poza tym o jest alergikiem..

I drugie pytanko o nawilżacz.. jak czyścicie swoje nawilżacze? Wyczytałam w necie, ze można octem lub wybielaczem, ale nie jestem pewna.. Mój ma takie szpary, że nic tam nie wsadzę, a robi się obślizgły..

Konwalianka będzie dobrze! Śmiało kupuj rozmiar np. 140x200 cm, nasza córa pod taką teraz śpi i jest super. Na pewno się nie udusi ;) Nawilżacza nie używam.
ianka za tydzień idę jeszcze do mojego, a od kwietnia będę chciala chodzić już do szpitala. Bardzo dobrze że dajesz wodę, Nela nigdy nie piła herbatek. Z usypianiem nie pomogę, nie pamiętam jak to było.
Amelia i jak tam córa? 40 stopni to poważna sprawa... Nelka od dawna nie pije mm, sama odrzuciła i zyje :)
Vinga Ty nie myśl i lec do lekarza, może to nie była ani ciąża ani poronienie i niepotrzebnie się stresujesz...
Tesiak no widzisz, ja jak czegoś wyprać nie mogę to nie kupuję, z pierzem nie mam dobrych wspomnień i każdemu polecam taka jak ja mam.
Aniołek może fach zmienisz? Pewnie malarz z Ciebie rewelacyjny :)

reklama
hmm Carla to co to mogło być? żebym jeszcze mogła iść do lekarza byłoby fajnie. nie mam samochodu oczywiście, a nawet jakbym miała to nie mam z kim małego zostawić
a jakby to nie była ciąża to czemu do chol... ten test wyszedł pozytywnie??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry