reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla AUUUUUUUAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!! Ja też wyję od rana....łykałam już no-spę i ketonal...i czekam aż przejdzie :( Ja mam jeszcze koło sześciu kamyków,ale są małe-na razie nie trzeba rozbijać-na szczęście-może same zejdą:-)
U nas dzisiaj upalnie....siedzimy cały czas na dworze :)
W poniedziałek odbieram wyniki badań-cyto,toxo,różyczka , tsh, morf i mocz ...zabuliłam jak za woły:-(Ehhhhhhhhhhhhh,mam nadzieję że zaciążę nim stracą ważność :)

Carla pokaż "pseudo-ojcu" że i Ty potrafisz-trzymam kciuki, niech wie że nie dasz sobie w kaszę dmuchać :)

reklama
Aniołek - Mam nadzieję, że lekarz da Wam zielone światło i tym razem wszystko pójdzie dobrze! Co do tych oszustów, to straciłam kilka tysięcy. Niby nie jakaś wielka kwota, ale ja dopiero zaczęłam i w tym momencie nie mam za co kupić nowego towaru. Z resztą najpierw i tak musiałabym znaleźć nowego dostawce, a z tym wcale nie jest łatwo. Nie wiem czy mam szansę na odzyskanie kasy. Niby ta hurtownia obiecuje do przyszłego czwartku oddać, ale ja im nie wierzę. W razie czego, mój znajomy prawnik będzie ich cisnął, ale to hurtownia w UK, więc nie wiem czy to coś da. Dorcia - to straszne, że trafiłaś na takiego oszusta. Nikomu teraz nie można zaufać :/ Carla - ja odkładam składkę chorobową, już 3 m-ce. Z tym, że tą najniższą kwotę, bo płacę niski ZUS. Jak rozmawiałam z Panem, który prowadzi moją rachunkowość, to powiedział, że gdybym zaszła w ciążę i poszła na L4, to dostane jakieś 3 stówy miesięcznie. No chyba, że podniosę sobie stawkę, ale to też się nie opłaci, bo biorą średnią z 12 m-cy przy wyliczaniu. Oczywiście, jeśli się okaże, że jestem w ciąży, to od razu pójdę do tego księgowego i będziemy się zastanawiać nad jakimś rozwiązaniem. Jakbym od razu poszła na L4, to na bank bym została wezwana na komisję, bo w Krakowie podobno zawsze wzywają. Mimo wszystko, jeśli okaże się, że to faktycznie ciąża, to będę najszczęśliwsza na świecie :) Właśnie zamówiłam sobie na allegro testy ciążowe. 18 maja mój mąż ma urodziny i jeśli się uda, to dostanie piękny prezent urodzinowy :D Dziękuję Wam bardzo za kciuki :) Dam znać na pewno jak mi wyjdzie test. Czy któraś z Was będzie robiła test na dniach?

Niemartwsię dopytaj się dobrze swojego księgowego bo z moich info (dzwoniłam do ZUS podgórze) wynika że jeśli zmienisz umowę tzn podniesiesz stawkę to biorą tylko ten okres od zmiany umowy tj.stawkę wyższą-nie liczy się co było poprzednio...zapytałam co jeśli przed podniesieniem stawki pracowałam tylko 3 m-ce i to na np. 1/8 etatu...Pani z ZUS powiedziała że ich jako ZUS to nie interesuje :) Jakbyś czasami miała inne informacje to daj znać proszę bo jestem w identycznej sytuacji :happy2:
Nie znam kobity, której ZUS by nie wezwał...nawet jak pracowała rok przed zajściem w ciążę i podnieśli jej stawkę to ONI zawsze się przyczepią :no: Taka to polityka "prorodzinna"
A Ty niemartwsie z Krakowa jesteś ??? Dzisiaj jakiś gość latał z siekierą pod Wawelem-słyszałaś ??? Mówili w TV

Ostatnia edycja:
Dorcia - dopytam się na pewno przy najbliższej okazji. Jak zaszłam w pierwszą ciążę, to od samego początku byłam na L4 i mnie nie wezwali na komisję. No ale wtedy byłam zameldowana w Nowym Sączu i tam się nie czepiają :) haha, słyszałam coś o tej akcji na Wawelu :D ciekawe rzeczy się dzieją w Krakowie. Właśnie wróciliśmy z Synkiem ze spacerku. Ależ słoneczko przygrzewa :) coś wspaniałego! Młody już taki opalony, a ja nic...biała jak ściana!

Ianka - ja natomiast zawsze chciałam mieć większe i w w ciąży cieszyłam się że ciut urosły:) ale w czasie karmienia to takie wielkie były że się modliłam żeby wróciły do dawnego rozmiaru , teraz są tak jak Twoje , w rękę ująć :-D
Carla - pewnie że nie ma co szaleć, ja przyznaje że kilka rzeczy niepotrzebnych kupiłam no ale sama nie wiedziałam co do końca mi się przyda , i tak mam całą nową wyprawkę w rozmiarze 56 bo nie przyszło mi do głowy że moje dziecko będzie takie duże i się w nią nie zmieści :) Niestety wśród rodziny i znajomych nie ma tak małych dzieci i nie "dziedziczymy" - a szkoda:) Mój największy problem ma z zabawkami, nie bardzo rozumie że zainteresowania dziecka się zmieniają i takie 1,5 roczne grzechotką się nie pobawi ....no ale co ja mu będę tłumaczyć :)Czyli znów miesiąc czekania masz na rozprawę :no:nienawidzę czekać i żyć w niepewności , czasem zastanawiam się jak to wszystko znosisz , ja bym chyba zwariowała! A co do zjeżdżalni to też się boje że ukradną , bo nawet ostatnio ktoś zwinął stary grzejnik spod śmietnika ... i mam nadzieję że zmieści się do piwnicy
Niemartwsie -mam jednak nadzieję że uda Ci się odzyskać pieniądze. Mi tez się wydaje że jest tak jak pisze Dorcia, ostatnio było nawet głośno że chcą to zmienić bo kobiety w ciąży masowo zakładały firmy i wystarczy opłacić jedną najwyższą składkę by dostać parę tyś , może teraz jest inaczej , nie wiem ale warto sprawdzić .

Amelia - też mam nadzieję, że jakimś cudem kasę odzyskam. Kilka razy dziennie sprawdzam konto czy nie ma przelewu od nich, ale chyba sama siebie oszukuję... Ja też słyszałam o tym, że zakładanie firmy w ciąży się opłaca. Z tym, że chyba wtedy, jeśli zakłada się ją na kilka m-cy przed porodem. Opłaca się najwyższą składkę, idzie na macierzyński i co miesiąc dostaje sporą kasę. No zobaczymy, ten mój księgowy mnie trochę zasmucił, mówiąc, że z moją składką mogę najwyżej 300 zł dostawać. No ale jeśli faktycznie jestem w ciąży, to może coś mi doradzi, jak można coś więcej wyciągnąć. Chyba zwariowałam. Całymi dniami teraz analizuję, czy faktycznie jestem w ciąży czy nie...Zaszaleliśmy dokładnie w 15 dniu cyklu (ostatnie dwa trwały 27 dni). Teraz jestem w 21 dc i kłuje mnie w dole brzucha. To samo miałam w pierwszej ciąży. Poza tym mam cały czas mokrą wkładkę...normalnie już powinna być sucha, bo cykl powoli się kończy, a tu niagara normalnie... Sama nie wiem, może sobie wmawiam i autosugestia działa :) Mąż by się załamał, bo marzyło mu się kilka miesięcy pełnych wzmożonych starań ;)

niemartwsie :) faceci to zawsze tylko o jednym....mój nie może się doczekać owulki bo mu powiedziałam że będziemy się kochać po kilka razy dziennie...jakiś niewyżyty chyba ...hehehehe... :)
Nie znam dokładnie sprawy z tymi pieniędzmi ale bądź dobrej myśli...na pewno się uda i odzyskasz co Twoje....:)
Sącz , Kraków...hehehe moje tereny :) :) :)

Jejuśku jak gorąco...uffffffff !!! Próbowałam pomyć okna ale nic z tego mi nie wyszło,za gorąco :( Nawet kot się zbuntował i śpi pod meblami-tam najchłodniej-niestety ja się tam nie zmieszczę :(

Jeśli rozmawiacie o "cycach" to ja mam miseczkę duże B a jak młodą karmiłam to miałam DD.....można sobie wyobrazić jakie balllllony miałam :)

Niemartwsie u nas są bobo testy ciążowe płytkowe po 1 zł !!!!!!!!!!!!!! data ważności do sierpnia (normalna cena 13 zł) Szkoda że nie mówiłaś kupiłabym Ci dzisiaj i na jutro miałabyś w domku :) Jak zrobisz test to daj znać...ależ jestem ciekawa:tak:

Witam, u mnie też duszno ale burzowo, jednak nie przeszkodziło mi to w moich dzisiejszych planach i pierwsza rundka na rowerze zaliczona :)
Fajnych macie chłopów:) z moim chyba jest coś nie tak, u nas normą jest seks 1-2 razy w miesiacu, teraz od dwóch miesięcy nie było z wiadomych powodów :) ale nadrobimy jak znów będziemy mogli zacząć się starać:)
Niemartwsie - też słyszałam, że opłaca się zakładać własną firmę w ciaży, podobno wystarczą 3 -mc-e składek i można spokojnie iść na L4. ale czy to prawda do końca tego nie wiem.

Co do rozmiaru biustu to ja mam F wiec nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać :) ogólnie to nie narzekam ale czasem mi przeszkadza:)
Pozdrawiam i miłego wieczorku

reklama
dziewczyny są II kreseczki!!!
aż się popłakałam ze szczęścia :-D zrobiłam 2 testy bo w pierwszy nie mogłam uwierzyć. druga jest bardzo bledziutka ale jest!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry