reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aniołek na pewno dojdziesz do "równowagi" zarówno fizycznej jak i psychicznej...spokojnie poczekaj na @ i działaj kochana ...trzymamy kciukasy !!!

Carla najpiękniejsze uczucie to poczuć że tam w brzuszku faktycznie jest "mały cud" :-D
Ciasto faktycznie prościutkie...zrobię na pewno jutro...tylko czy truskawki kupię ...hmmm...jak nie to zrobię z jabłuszkami-też powinno wyjść
Już mi ślinka cieknie :-)
Ja kochana już od ponad pół roku zauważam na ulicy tylko ciężarne albo mamy z maleńkim dzieckiem...takie mam zboczenie :)
A w sąsiedztwie będę miała dwa maluszki -jeden będzie rodzić się za około tydzień a drugi za trzy tygodnie...to się napatrzę ...mam nadzieję że nie złapię jakiegoś doła :(

A ja się jutro nigdzie nie wybieram...mam dość...boli mnie wszystko:-(
Może wieczorkiem z M grilla urządzimy :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jutro do południa liczę na słoneczko, dzisiaj wysprzatałam dom, A jutro idzie do pracy do 14 wiec bede miała cisze, spokój i upragniony odpoczynek, chcę się w końcu troszkę poopalać w ogródku :)

Ja właśnie zrobiłam owu test...druga kreseczka bledsza...a jeszcze rano obie były idealnie czerwone...czyli jestem po owulacji....kurczę coś w środku mówi mi że się nie udało nam znowu :(
Ale nie ma co gdybać...zobaczymy za 10 dni :)

Poszperam ciut na allegro i zmykam do łózia na upragniony niczym nie zaburzony odpoczynek :)

Carla super ta stronka z produktami, tyle razy zastanawiałam się co to za czarodziejskie składniki są w tych wszystkich kosmetykach, jeszcze się w nią nie wgłębiłam bardzo ale zapisałam w ulubione i luknę przy wieczorze. stronka apteki też zapisana :) bo moja internetowa apteka po porównaniu droższa. Ja też wypróbuję dziś placka , bardzo szybki
Amelia moja jak będzie w wieku Twojej małej to już pewnie nie będzie spała w dzień, teraz śpi od godz do czasem 3 godz (ale rzadko) a jeszcze nei tak dawno 3 drzemki dziennie, potem chwilkę dwie a teraz już jedna i nawet po godz snu potrafi spokojnie do 19.30 wytrzymać.
Dorcia jak byłam w ciąży to nagle tyle babek w ciąży było, jak urodziłam to tyle noworodków widziałam, teraz pełno dzieci których wcześniej tak nie zauważałam, z budową mamy to samo widzimy to co robimy w danej porze, taki off topic :) Trzymam kciuki za 2 kreski

jedziemy z małą za tydzień do Polski do 2 lipca, nie wiem jak mój wytrzyma rozłąkę z małą ona go tak uwielbia, ale wraca teraz z pracy o 19 kąpiel małej i ona idzie spać i tyle go ma, a mój mówi że póki pogoda to trzeba to wykorzystać, tak że lecimy same, niby fajnie bo teraz siedzimy same w domu a pojedziemy do dziadków , ciotek
miłego wekendu dziewczyny, smacznych karkóweczek z grila:)

Laseczki wiem co jest przyczyną bólu...niestety nerki...mam krew w moczu :eek: pewnie złazi jakiś piasek albo mam stan zapalny pęcherza :-(
Nawet nie wiecie jak mi się kląć chce...normalnie szlag mnie trafia...co ja mam teraz zażyć ???
Nie wiem czy jestem w ciąży ,mam uważać z lekami czy nie ???
Normalnie mam DOŁA!!!!!

Dorcia, może jedź do szpitala, niech ci coś przepiszą, zrobią badania moczu itp, no i zaznacz, że możesz byc w ciąży, trzymaj się bidulko.. będzie dobrze.

Dorcia nospa w ciąży nie powinna zaszkodzić, ale bierz tą zwykłą, nie forte. Współczuję Ci tej dolegliwości... Mimo wszystko mam jednak nadzieję że żołnierzyk trafił do celu :)
Jak będziesz robiła ten placek to nie żałuj owoców, placek ładnie wyrośnie- przypomniało mi się że raz z jabłkiem też zrobiłam, ale za mało owoców dałam, ale teściowi smakowało :)
Aniołek o rabarbar też by się nadał. Szarlotkę robię z przepisu margaryny Kasia, też pycha. U nas pogoda trochę kiepska, ale na ognicho i tak jedziemy, oby nam wszystkim dziś pogoda dopisała :)
ianka powiem Ci że nigdy się nie zastanawiałam nad składem, a tu się okazuje że Rossmann wypada najlepiej z kosmetykami i chusteczkami do pupy. Fajnie że lecicie na wakacje, pewnie się wytęsknicie za sobą, ale jak masz okazję to trzeba korzystać.

Znalazłam jeszcze jeden wózek nad którym myślę Implast BOLDER SD ECOLINE od ręki Warszawa (3249083432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przyszłam do Was żeby nie kukać do piekarnika...gdzie się piecze ciasto a'la Carla :-D

Co do nerek to pojadę po 18 na całodobowy dyżur do szpitala-na razie łykam sok z żurawiny, pokrzywy i uroval manosa-też z żurawinką
Zawsze działał na mnie dobrze Furagin,ale niestety urolog powiedział że na pierwsze 3 miesiące ciąży można o nim zapomnieć :wściekła/y:
Ciekawe laseczki kiedy mogę zrobić pierwszą betkę ??? Nie chodzi mi o fakt że chcę już wiedzieć czy się udało ale o to że jeśli się nie udało to żebym mogła szybko zażyć jakiś antybiotyk co by znowu zapalenie nie poszło na miedniczki nerkowe :-(

Czyli wnioskuje że ten ból czwartkowo-piątkowy to była owulka :) a i nie wiem czy teraz mi nie pękło jajeczko bo poczułam jakieś "pęknięcie" w brzuchu ( nigdy nie czułam jak pęka więc do końca nie jestem pewna co to) Czyli jeśli jajo pęka to ciąży nie ma tak ????????

Nie kukam,nie kukam, wytrzymam !!!

NIE WYTRZYMAŁAM...pięknie rośnie !!! Ładnie się zarumieniło :) I ten zapach na całym osiedlu już czuć ...mniaaaaam

Ostatnia edycja:
MOJEGO DZIECKA NIE BYŁO NA LIŚCIE DZIECI PRZYJĘTYCH DO ŻŁOBKA!

To było do przewidznia bo chetnychh było 6krotnie wiecej chętnych niż miejsc a ja nie miałam wpływowych znajomości;)

Carla- ja korzystam z takiego przepisu na mufinki

• 2 szklanki mąki (przesiać przez sitko)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół płaskiej łyżeczki soli

Wszystko dobrze wymieszać, potem dodać:

• 2 jajka
  • 100 gram roztopionego masła
  • 1 szklankę mleka

dodawać można co się posiada w domu (owoce, bakalie, czekolade itp)temp.200-210*C i piec na złoty kolor ok20-30min(może być krócej)

/żrodło: Internet:)/

Dziś nie dowiedziałam,że siostra męza otwiera lupmka od czerwca, co prawda daleko mieszkają ale dziś do nich jedziemy, towar już mają wiec mam nadzieję, że troszkę da mi pogrzebać. Poza tym będzie odkładać nam fajne ubranka dla Kornelci, sama ma dwóch synków wiec mam nadzieję, że towar extra klasa będzie:)

KOPNIACZKÓW ZAZDROSZCZE!!!! najmilej z całej ciąży wspominam to właśnie;) dzieki za linka do tej stronki o produktach, w końcu wszytko czarno na białym:)

Dorcia- ja chyba nie dołączę do testujących, pewne okoliczności sprawiły, że odpuściliśmy w tym tygodniu, seksik byl tylko w niedziele,ale to 4 dni przed owulacja, wiec nic z tego nie bedzie:/ Jesli jesteś w ciazy to nic nie przenika przez łożysko bo go jescze nie ma;) wiec i dziecku nic nie zaszkodzi. na poczatku jest tylko ciałko zolte z którego zarodek pobiera pokarm. Wiec nic do niego nie przeniknie, leki możesz wziąć,ale najlepiej to jedz do szpitala, krew w moczu to nie jet normalny objaw. Czasem sa tez sytuacje, ze kobieta musi w ciąży brać leki, ja brałam w 16 tygodniu antybiotyki bo miałam bakterie e-coli w moczu. A co pękani jajeczka- nie wiem bo nigdy tak wnikliwie nie obserwowałam swojego organizmu. Moim zdaniem cos się dzieje w Twoim brzuchu i za 9 miesięcy będziesz mamą:)

Aniołek- juz niedługo będziesz miec swojego bobasa a teraz korzystaj z niezależności i wolności.:)))

ianka- bedzie spała malutka jeszcze, jak zacznie chodzić to będzie tak zmeczona ze bez drzemki ani rusz

Milego weeekndu,

reklama
Dorcia no ja też nie znam na tyle swojego organizmu żeby Ci odpowiedzieć na pytanie, ale ja tam bym się wstrzymała z mocniejszymi tabletkami, jak najbardziej jedz na izbę.
I ja też robie ciasto a'la Carla
laugh.gif
, i będę w szoku jak wyjdzie dobry, bo cała praca przy nim nie kosztowała mnie więcej niż 5 min! Luknęłam i już się zaczyna rumienić i urósł ładnie :) będzie dobrze
Wasila to świetnie z tym lumpkiem, wiadomo że to co najfajniejsze szwagierka zostawi Tobie :) Co do mojej małej, mam nadzieję że będzie dalej spać :) aczkolwiek mój chrześnik skończył rok i w ogóle nie spał już, próbowała siostra na każdy sposób go położyć a ten nic, a że moja jest taka podobna do niego w wielu kwestiach to aż się boję . I mufinki też zrobię pewnie bo ja lubię szybkie przepisy :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry