reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ale wy dużo skrobiecie :-)
Amelia:odnośnie tego czegoś białego,to może byc faktycznie pleśniawka.ale może też byc wychodzący ząbek,może coś na szybko niedokładnie sprawdziłaś.A ile Twoja mała ma ząbków?my mamy 8,tzn.mieliśmy,bo teraz Tymkowi wychodzi 6 jednocześnie..ale nie jest tak źle-normalnie je i śpi.Za to przestawia się z dwóch drzemek na jedną i 3 dni były ciężkie,bo niby był śpiący,a nie chciał spac.Dziś już normalnie drzemka jedna w godzinach 11-13.A Twoja Maja jaki ma plan dnia?Bo jestem ciekawa co do posiłków tzn.kolejności.Teraz z racji jednej drzemki nam się trochę poprzestawiało i nie wiem czy dobrze karmię echh...
Diablica:spokojnej podróży.Ja pamiętam jak w ciąży w 5 tygodniu albo 6 tygodniu leciałam samolotem w jedną i drugą stronę:było mi tak niedobrze,że szok,a poza tym naczytałam się w internecie,że lepiej nie latac w 1 trymestrze i cała w nerwach byłam,a jakoś musiałam wrócic do domu ech.
Vinga:jak TY dajesz radę w ciąży zajmowac się 7 miesięcznym brzdącem ? :-) pytam,bo ja cały czas rozmyślam o jednym co do moich staranek:co zrobię jak będę musiała podnosic synka będąc w ciąży

reklama
Lebara, ty tylko samolotem leciałaś :) a ja w 5 tygodniu jechałam samochodem z Anglii do Polski, myślałam, że wyjdę z siebie. z zajmowaniem się małym na razie nie jest źle, nie czuję żeby mi jakoś przeszkadzało noszenie go. mały już sam staje więc mam cichą nadzieję, że za 2/3 miesiące będzie już chodził, więc z brzuchalem ie będę musiała go ciągle nosić :) a twój brzdąc ile ma?
makota, a u mnie libido równe zero... odkąd w ciążę zaszłam. w ogóle odkąd się dowiedziałam o ciąży boję się sexować...:-(
Boże jak mi zimno, codziennie wieczorem trzęsę się z zimna, a na termometrze 22/23 stopnie...

Dziewczyny byłam u dentysty z moim potworkiem ;-) i powiem Wam że to była masakra , nie wiedziałam że moje dziecko potrafi tak głośno krzyczeć :baffled:, pani za wiele nie zobaczyła ale podobno jakaś błona to jest a pod nią wychodzi ząbek , powinno samo zejść , także mogę spać spokojnie

Lebara- a ile Twój Tymek ma miesięcy??Majka ma 10 ząbków , teraz walczymy właśnie z 4 - kami , idą wszystkie naraz , podobno 2 już się przebiły, u nas z jedzeniem marnie ale zwalam na te ząbki.Jeśli chodzi o plan dnia to Majka wstaje ok 6.30 ,z drzemką jest różnie ,śpi ok 2h czasem uśnie już o 10-tej a czasem o 12-stej , wszystko zależy co w danym dniu robimy , a o 19 zwykle już śpi , je 5 posiłków dziennie mniej więcej co 3 godziny .Musicie złapać od nowa rytm :)pamiętam że też miałam z tym problem , ale czemu nie wiesz czy dobrze karmisz ? chodzi o ilość posiłków?
Makota - mas jakiś patent na powrót libido ?:-D;-)

Vinga:może masz jakieś problemyz krążeniem,jeśli Ci zimno?albo to ze zmęczenia?
Tymonek zaczął niedawno 15 miesięcy.I cóż,dużo chodzi,bo zaczął sam chodzic bez trzymanki itp.jak miał 11 miesięcy i tydzień dokładnie.Ale no cóż,całe dnie jestem sama z małym(mąż pracuje)i nawet kąpiel-i rozważam różne rzeczy co do drugiej ciąży,np.wsadzanie Tymka do wanny-ale są takie podesty nawet w ikeii,to może to.Albo wkładanie do łóżecka-jeszcze jest za mały żeby spał w łóżku bez barierek,wsadzanie do fotelika samochodowego,robienie zakupów-czyli wciąganie wózka z zakupami do bloku.Ze się tak wyrażę-druga ciąża trochę mi przeorganizuje ułożone życie z jednym dzieckiem :-)
Amelia:co do posiłków,to karmię chyba dobrze jeśli chodzi o jakośc,z resztą Tymek to głodomor od urodzenia.Ale czasami się zastanawiam nad kolejnością.Maja je dwa dania obiadowe?Tymek wstaje między 6.40 a 7.30(najczęściej 7)-u tu jest śniadanie czyli około 210 mleka modyfikowanego plus kanapka,bo woła,że głodny jeszcze.Teraz jak ma jedną drzemkę,dziś padł o 11 do 13,to chyba będę mu dawała kaszkę okołóo 10.30-11(bo wcześniej o tej godzinie był jogurt z owocem).Około 13 żeby zjadł zupę,potem spacer.Około 16 obiad drugie danie i po obiedzie jakiś deserek,owoc itp.Dziś tak zrobiłam odnośnie obiadu i lepiej wyszło niż wcześniej,bo jak wcześniej miał podwieczorek czyli owoc sam około 17 to ledwo był w stanie dotrwac do kolacji taki był głodny.No i kolacja punkt 19 bo chyba moje dziecko ma zegarek w głowie i woła że chce jeśc i pokazuje co ;-) Więc na kolację kaszka taka dla dzieci albo owsianka z owocami

Makota - haha to dla mnie już ratunku nie ma
Lebara -w szoku jestem że synek miał do tej pory dwie drzemki , że też ja nie miałam tyle szczęścia haha . u nas jest bardzo podobnie , z tym że moja rano i wieczorem pije mleko , jeśli na obiad mam akurat dwa dania to jak wstaje z drzemki je zupę a ok 16 drugie, ale nie zawsze mam wiec je wtedy kaszkę , kanapkę czy coś innego , między tym wszystkim chrupie sobie chrupki kukurydziane.Majka jest raczej niejadkiem , czasem obiad tylko skubnie , a jak widzi że ja jem coś innego to już nie tknie swojego ..Podobno z dwójką dzieci jest lepsza organizacja :) , ja jestem sama całe dnie i noce i daje rade ,Ty też dasz , staram się nie myśleć jak to będzie z dwójką bo się jeszcze rozmyślę :)
Vinga - a jak tam mdłości ? dalej Cię męczą ?

Aniołek- Kupil mi Micrę 1998r. Małe zwinne ekonomiczne czyli dla mnie w sma raz:)

Carla- super, że długi już spałcone. Ja nie lubię miec zadłużenia, ale niestety kto dziś go nie ma. Prawie wszyscy zyją skredytowani;)

Dorcia- zrobię test w nastenym tygoniu, ale wiem, że nic z tego nie będzie. Boli mnie podbrzusze od kliku dni, dziś to nawet siedziec nie mogę i niestety wiem co za kilka dni mnie czeka:/ Tobie życzę dwóch kreseczek:)

Vinga- druga rocznica slubu cywilnego, w sierpniu mamy jescze rocznicę kościelnego. Może znowu mnie czymś zaskoczy:D Dla mnie ososbiście wazniesjzy jest slub kościleny, dla męza cywilny dlatego nie czekał z prezentem do sieprnia:)
Ja przed porodem miałam 24 dniowy teraz 28 dniowy, najwazniejsze ze są regularne;)
Ja do mielonych dodoaję sól, pieprz, majeranek, czosnek i cebulę i mąż mówi, ze są najlepsze pod słońcem. Kiedys tez korzystałąm z fixów ale teraz wole sama coś komponowac:)i to prawda co pisła Dorcia- wazne jest mieso. Ja korzystam z łopatki wierzowej lub mieszknka szynki i boczku w proporcjach 80% i 20%. Czasem tez troszkę wołowiny może być, wazne tylko zeby mieśo miało trochę tłuszczyku:)

Amelia – mojej tez wychodzą 4ki, w sumie dopiero uporałyśmy sie z trójkami a już wszytsko od nowa. Biedne nasze dzieciaczki

Lebara -zapraszamy częsciej, ja tez się często nie udzielam ale staram się być na bieżąco
Moja córka ma podobny rytm dnia jak Twój Tymek, z tym ze do 15 jest z nianią, W weeekndy zupełnie inaczej sypia, je itp. Je 5 posiłków ale czasme jesli jest głodna to dostanie cos pomiedzy posiłkami. A do picia toleruje tylko wodę niegazowaną co mnie bardzo cieszy:) Zadnych soczków, herbatek itp. Karmie piersią i mleko modyfikowane dostaje rano od niani ale nie wypija 220ml, zazwyczaj ok 150ml

Hej :) Byłam w Biedronce i zakupiłam synkowi pościel z Zig Zagiem za 35 zł, ta sama na allegro z przesyłką 55 zł :) A moja mama wcześniej kupiła komplet pościeli, więc będzie drugi na zmianę, bo jedna kołderka po Neli czeka. Teraz fajne rzeczy w Biedronce dla dzieci są, w od poniedziałku są baleriny skórzane za 37 zł, idę tam po drodze do szpitala więc może uda mi się z samego rana kupić :)
Muszę Wam się pochwalić, że prawie wszystko mamy. Wózek i kosmetyki kupimy we wrześniu, no i takie rzeczy jak sól fizjologiczna czy frida do nosa zostały do kupienia, ale tak to wszystko jest :) Moja mama ma wczutę, zresztą przed Nelą też tak miała, załatwiła jakieś rzeczy i ubrania z Niemiec i kupuje jak coś fajnego jej wpadnie w ręce. Wózek też nam kupi, więc uffff, tysiąc do przodu.

Diablica i jak tam podróż przeżyłaś?
Lebara pisz ile wlezie, fajnie jak ruch jest :) Dasz radę z dzieckiem i ciążą, ja jak patrzę na rodzeństwo na placu zabaw z małą różnicą wieku to zazdroszczę, sama mam młodszą siostrę o 2,5 roku i to jest idealna różnica.
Dorcia no dobre mięsko to podstawa, wczorajsze mielone wyszły mniam :)
Vinga ładnie rośnie, pamiętam jak ja robiłam betęa to już 18 tydzień leci... Nie bój się przytulania z mężem, jak wszystko jest w porządku to korzystaj że nie musicie się zabezpieczać :)
Aniołek oby pralka posłużyła wiele lat.
Makota tabletki faktycznie psują libido, a skoro u Ciebie wraca to do dzieła :)
Amelia oj biedna Maja, ale ważne że jesteś uspokojona.
Wasila super prezent dostałaś, u nas ślubu kościelnego nie będzie i nie było w planach, marzyłam o cywilnym i taki mieliśmy :)

reklama
WASILA
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Trzymam najmocniej jak potrafię :)

ja nadal cierpię...ponad tydzień...zrobiłam badanie moczu ...wyniki wieczorem :)

Mam wynik moczu...idealny...zero infekcji
To ja już kurcze nie wiem
Co jest grane ???
Jest możliwe że kamień utknął mi w moczowodzie na wysokości pachwiny...i uwiera...szok...ale dobrze że nie mam infekcji :)
Mam zażywać zioła i żurawinkę i "no-spę" raz dziennie koło południa
Obym to "cholerstwo" urodziła jak naj szybciej !!!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry