reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wasila, zwlekałam z głupoty ze staraniami i teraz dopiero staram się o pierwsze...

Dorcia, my też pospaliśmy, wstaliśmy tuż po 10:00. Powinnam się wziąć za sprzątanie, ale tak mi się nie chce! Zmywarę tylko puściłam niech będzie, że dbam o domowe ognisko :ninja2: Teraz siedzę na necie i szukam fajnego ciasta do upieczenia na mężowe imieniny (które są nota bene pod koniec miesiąca, ale co tam ;-))

Tesiak
, gratuluję z całego serca !!!!!!!!!

reklama
Makota - ja też dzisiaj ciacho będe piekła, wypróbuje ten przepis a'la Carla, tylko musze jeszcze do sklepu skoczyć po najważniejszy składnik - truskawki, wczorajsze wykorzystałam na koktajl :)
Wasila - Czemu odkładasz staranka ??

Makota to ciasto Carli jest pycha...takie puszyste z truskawkami na przykład...pycha
Chyba że chcesz zrobić tort np. truskawkowy ??? Mam fajny przepis...prosty a efektowny- został zjedzony w pół godziny :) Przekładany jest pianką truskawkową :-D

Ja sprzątam odką wstałam...ale jak dotąd wyłożyłam tylko pościel na balkon-uwielbiam spać ( i nie tylko) w takie pachnącej wiatrem pościelce :):rofl2:

Dorcia hehe motto świetne, ja już dzisiaj tyle się narobiłam, że mi nogi do dupy włażą, najbardziej zadowolona jestem z ciasta :) wyszło bomba :) pyszniutkie i szybko się je robi, jeszcze mi została sałatka grecka do zrobienia i zmykam na ogródek :) pogoda póki co dopisuje, goście przyjadą lada chwila :)

Ja będę piekła to Ciasto od Dorotus z Moich Wypieków
ciasto_czekoladowe_z_musem_cytrynowym_1.jpg

Albo dzisiejsze z kwestii smaku:

ciasto_czekoladowe_00.jpg

Załączniki

• ciasto_czekoladowe_z_musem_cytrynowym_1.jpg
    ciasto_czekoladowe_z_musem_cytrynowym_1.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 37
  • ciasto_czekoladowe_00.jpg
    ciasto_czekoladowe_00.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 34
Hmmmmmmmmmmm makota ciasta wypasione !!!
Ja chyba takich bym nie umiała upiec...
Idę pichcić grilla !!! karkóweczka mniaaaaam !!!

Dorcia, ja jeszcze dwa, trzy lata temu przypalałam ciasta z paczki :rofl2: Teraz z okazji, na okazję robię coraz bardziej skomplikowane

makota i które zrobiłaś ciasto?, proszę o recenzję :) moje wypieki stronka świetna korzystam korzystam, drugiej nie znam, jeszcze :-D
no ale posta miałam zacząć od gratulacji dla Tesiaka !!! tak że gratuluję , rosnącej betki życzę i spokojnych kolejnych miesięcy, chciałabym żeby i u mnie owulka przesunęła się do 25 czerwca aż mój wróci
AniołekBB to po takiej przerwie się dzialo chyba :) kurde a ja jeszcze ponad 2 tygodnie w celibacie !! oszaleję
Dorcia no miło ze postałaś do 10 :szok: moja córa ni pośpi dłużej niż do 6.10 , no czasem wezmę ją do łózka pomarudzi, wybudzi mnie a sama uśnie przytulona
Amelia byłam z małą u okulisty bo położna na wizycie zaobserwowała uciekające oczko, i to normalne w tym wieku ale mówiła żeby skontrolować, więc byłam okulistka przepisała krople dawałam jej przez 3 dni i wczoraj zrobiła to badanie dna oka, ale ręcznie bo nie dała sobie zrobić, ale płakała! ale powiedziała że wszystko jest ok
Ale dziś ciepelko było, pół dnia na polu, koszenie trawki, spacerki a wieczorem chciałam się przełamać i pójść tacie pomóc przy miodobraniu (bo jest pszczelarzem) , ehhh i nici z tego boje sie hehe, jutro kolejna próba
miłej nocki

reklama
Ianka właśnie nie mogłam się doczekać aż napiszesz co z tym oczkiem...super że wszystko jest ok...:-)
Moja Młoda też miała dwa razy badane oczka bo lewe jej uciekało ale nie brałyśmy żadnych kropelek przez tak długi czas ...ale ryku też było co nie miara :-( I wszystko minęło z upływem czasu :-)
Ale bym zjadła takiego miodku...najchętniej z plastra sprosto. Mój dziadzio miał pasiekę...dzięki temu wiem że jestem uczulona na kit pszczeli ale na miodek na szczęście nie .... mniammmmm

Miłej niedzieli laseczki !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry