reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tylko, że te nowe dopłaty nie dla wszystkich są korzystne. Nas by w ogóle nie urządzały i gdyby nie RnS nie moglibyśmy sobie na razie pozwolić na kupno mieszkania. W każdym razie dobrze, że w ogóle jest jakaś pomoc.
Mi najbardziej marzy się dwupoziomowe mieszkanie z dużym tarasem...no ale to może kiedyś kiedyś :) W totka trzeba grać ;)

reklama
Samosia- ja mieszkam blisko teściów i powiem Ci że kiedyś narzekałam że "mają nas na oku" tak teraz się cieszę , teściówka czasem wpadnie i weźmie małą na spacer także dobrze jest mieć kogoś w pobliżu.

My będziemy kupować w Warszawie a tam i z wtórnego i z pierwotnego maja praktycznie takie same ceny, zobaczymy co będzie może wtórne zaczną spadać skoro dopłata będzie na nowe?

Dziewczynki patrzcie co znalazlam .Moim zdaniem świetny pomysł.Pisać na małych karteczkach pozytywne wydarzenia z dnia/tygodnia lub miesiąca i wrzucać do słoika. Otworzyc słoik dopiero na koniec roku :) Na pewno bedzie się to milo czytać :) Ja ide szukać słoika i zaczynam od dziś! Bo dziś mężuś przyniósł mi śdniadanie do łóżka-warte zapisania :-D
mam nadzieję że pomysł Wam się spodobał:)

Załączniki

• sloik.jpg
    sloik.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 55
Amelia kuchnia ma okolo 8m2 więc nie jest taka duża. Ogólnie mieszkanie jest spore bo ma 72 m2 i ma to o czym marzyłam: ogródek, więc taka namiastka domu. Ten deweloper fajnie buduje, bo na takim nowym osiedlu pod Kaliszem, buduje osiedle, wśród łąk, gdzie na parterze wszystkie mieszkania mają ogródki. No i mamy tu duży plac zabaw, osiedle jest bardzo kameralne, prawie wszyscy mają małe dzieci i się znają.
To nasze drugie mieszkanie, bo się przeprowadziliśmy niecałe 3 lata temu do Kalisza spod Wrocławia. Nie sądzę, żebyśmy się kiedyś jeszcze przeprowadzali (no chyba,że do domu jak wygramy w totka :-)) A mieszkanie blisko teściów jest często plusem.
Samosia fajny pomysł z tym słoikiem :).
A napiszecie ile macie lat bo wydaje mi się, że jestem staruszką pośród Was. Ja mam już 31.

My mamy ponad 70m + antresola jeszcze ale wszystko to jest jedno pomieszczenie (oprocz lazienki), duza otwarta przestrzen i kurcze ewentualne mieszkanie w bloku bedzie lekkim szokiem hehehe (mimo, ze wychowalam sie na 50m / 3 pokojach). Jezeli chodzi o warunki to mozemy tu zostac jak dlugo chcemy. Ale jezeli chodzi o wlasne mieszkanie to zobaczymy co sie bedzie dziac na rynku nieruchomosci.

Samosia słoik fajny pomysł ;]

Nika ja mam 24 lata (rocznikowo 25, no ale z grudnia jestem)

Mi 17 kwietnia stuknie 26 lat :cool2::-D eee..stanowczo lepiej wygladac bedzie jak napisze ze obecnie mam 25 :]

Ostatnia edycja:
samosia-słoik fajna sprawa,ale podejrzewam że zapominałabym realizować ten pomysł:confused2:iii zazdroszczę męża:tak:Gdzie ty znalazłaś taki model...śniadanie do łóżka...ech
osz też nam sie marzy kawałek ziemi ale to baaardzo odległe plany,na razie jest namiastka dworu....balkon:-D

ja rocznikowo mam już 25:-p ale gdzie to do sierpnia...

reklama
Amelia no to ja w grudniu kończę już 32 :-( Ale wy młodziutkie laseczki jesteście. Pozazdrościć. No na mnie chyba najwyższy czas na drugie dziecko. Tylko muszę jeszcze M przekonać bo ma opory :)
Muffi duży metraż macie. Faktycznie przejście do bloku może być dla Was szokiem. Ja wychowałam się w bloku więc dla mnie nie problem tak mieszkać.
Pam_x_pam widzę, że Ty już się starasz. Powodzenia

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry