reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam,
Amelia-Ona się budzi dwa razy na cysia w nocy i do tego często wybudza,dlatego od ponad miesiąca jestem jak zombi:sorry2:ale ta nocka względnie dobra no poza pobudką o 6....liczę że w końcu jak już całkiem zrezygnujemy z cyca to będzie przesypiać nocki córka przyjaciólki od 7 miesiąca życia nie jest karmiona w nocy tak jej pediatra kazała bo niby to mleko i ilość jest bardzo wartościowe i niby można przekarmić więc jak się przebudzi daje wodę i działa.No nie nastawiam sie na nic i wypróbuje to co polecasz na zęby może będzie spokojniejsza.
A jak jest u Was z tym karmieniem nocnym?
niemartwsie-super że może mu całkiem przejść,Sama mam azs i wiem jak alergia jest upierdliwa;)
pam- powodzenia i dobrych wyników leczenia się nacierpisz troszkę ale warto,szybko cie podleczą i bedziesz mogła spokojnie czekać na maleństwo i może ten kotek troche zaspokoi twoje instynkty macierzyńskie:-p
Gosiula-córa słodka;)
Moja jak się urodzila miała czarne teraz są brązowe ale może się to zmienić choć raczej jasnych mieć nie będzie bo oboje z mężem mamy ciemne włosy mąż to prawie czarne.ciekawi mnie jak to jest z kolorem oczu?myślałam że Zosia będzie mieć brązowe ale chyba się pomylilam bo już by było chyba widać?jak to było u was....Moja mama mówiła mi że Ja to chyba do 6 roku życia miałam oczy 'kolorowe':confused:teraz są zielone,ach te zagadki:-p
carla-to możemy sobie piatke przybić mój ojciec bardzo podobny takich ludzi powinno się usuwac ze społeczeństwa ...choć dzięki niemu wiedziałam jakiego chłopa na męża nie chce i mam cudownego ale ciii żeby nie zapeszyć.
Pozdrawiam

reklama
Witam:)
A ja dziewczyny mam fajnego tatę:D porządny człowiek z niego i bardzo pracowity - w domu zawsze wszystko robił, gotował sprzątał - i takie męża zawsze chciałam mieć - no i puki co nie narzekam - ale cicho... bo zapeszę:)
Odebrałam wyniki - ja mam dobre prócz licznych bakterii w moczu - ale u mnie to norma - za to mężuś nie ma sie czym chwalić - oczywiście cholesterol no i alat mu wyszedł podwyższony... już mu zakomunikowałam, że ma zmienic swoje nawyki żywieniowe i precz z piwem...
Ja się urodziłam z czarną czupryną na głowie - teraz mam włosy brązowe - jestem szatynką... a oczy mam zielone
mój mąż włosy ma ciemno brazowe i oczy też brązowe - ciekawe jakie będą nasze dziecki:)
oki... musze wracać do obowiazków
Miłego dnia.

Pam - o matko :szok: ale się nacierpisz Biedulo! Oby szybko i bezboleśnie udało się stopę poskładać!
Wspaniale, że będziesz miała kiciusia :) Mi też się marzy.

Carla - szkoda, że nie jesteś w ciąży, ale nie ma tego złego...teraz czekają Cię miłe starania :) Najważniejsze, że wszystko ok i możecie próbować :)
Mój Fifi też miał takie czerwone plamy na buźce i całym ciałku :( Swędziało go to bardzo. Teraz jest już o niebo lepiej, czasem tylko pod kolankami coś się pojawi, ale generalnie ma gładziutką skórkę. Pani dr mówi, że jest wielka szansa, że niedługo już całkiem mu przejdzie.
Ale Twoja córa ma śliczne oczka :D

Mój synuś, jak się urodził, to był łysolkiem :) Teraz ma takie jaśniutkie włoski, ale rosną mu z tyłu i na czubku głowy, z przodu są takie krótkie, że wygląda to śmiesznie :] Wkleję później jakąś fotę bez czapki. Oczka ma niebieskie po tatusiu. Cieszę się, że nie po mnie, bo ja mam kolor oczu nieokreślony, po prostu nie da się powiedzie, jaki to jest kolor :|
Mój Mały jeszcze niedawno budził się w nocy na cyca, ale dawałam mu wodę, a jak bardzo płakał, to chwilę go ponosiłam i się oduczył.

Aniołek - gratuluję taty :D dobrze, że chociaż Ty na swojego nie musisz narzekać.
Dostałaś jakieś leki na te bakterie w moczu?
Nooo, a za męża musisz się wziąć porządnie :) Niech zmieni trochę styl życia.

ninex- ja nie karmie od 4:-) miesiąca i od tego czasu przesypia całe nocki do 12 godzin od 7 miesiąca wychodzą zęby i to po 2 naraz i budzi się często , czasem nie może zasnąć i biorę ją do siebie i wtedy lepiej śpi . Spróbuj z tą wodą a jak będzie bardzo głodna to i tak ci nie da spać. Też wyglądam ja zombi, wstyd się gdzieś pokazać:-p
Aniołek - :-Dprecz z piwem...i jak mąż zareagował ?pewnie jest zadowolony:)
niemartwsie - mojej też rosną z tyłu i na czubku ma irokeza :-Dczasem ludzie się pytają czy specjalnie ją tak czeszemy :eek:
carla - nic się nie martw, uda się :tak:a od kiedy się staracie?

Dziewczyny!! Udało się! Po ostatniej kłótni powiedziałam mężowi, że ma czas do końca miesiąca na określenie się, bo ja nie mam ochoty żyć w niepewności czy łaskawie zechce mieć kolejną dzidzię, czy nie. I wczoraj mu o tym przypomniałam. A on do mnie to co w takim razie robimy, dziewczynkę czy chłopca bo nie wie czy ma lizać śledzie czy cytrynę. Ja się pytam o co chodzi, a on że w serialu "Jak poznałem waszą matkę" Lili i Marshal starali się o dziecko to on lizał śledzie na chłopca, a ona cytrynę na córkę :) Tak więc zaczynamy!!! Huraaaaaaaaa!!!!!!!

Ninex ja nie chciałam lenia i jedynaka- mój ojciec jest jedynak, wymuskany przez mamusię której grosza wdzięczności nie okazywał. Leń do prac domowych, kłamca, zawsze ktos za niego długi spłacał.
Aniołek mąż chyba sam się zmobilizuje po tych wynikach, trzymam kciuki :) I gratuluję takiego taty.

A z tym karmieniem w nocy to ja miałam tak- 8 miesięcy cyc, w nocy non stop, pobudki po 10-12 razy, snu max 3 h na dobę. Jak przeszłam na butlę to lepiej nie było, dopiero zmniejszanie ilości mleka do wody pomogło- bo po co ma się budzić na wodę? Ale trwało to gdzieś do jej 1,5 roku... Zazdroszczę że jestescie aż tak "wyspane" w porównaniu do tego co ja miałam :)

Hej!
Carla śliczna pyzunia z twojej corci i ma na imie jak moja chrześnica. Cóż w ciąży nie jesteś, ale już przeżyłaś pierwsze emocje tzn przypomniałaś sobie jak to było podczas USG.. już niedługo!!
Nie wypowiem się nic na temat AZS bo moja tfu...tfu... to twarda sztuka dziewczynka zero alergii...
Aniołku mój tato też super facet dzięki niemu budujemy dom bez kredytu jest emerytowanym policjantem i teraz wszystko nam robi w domu nawet te gładzie uczy się pilnie jak sie je robi nawet mój mąż z nim robi, w ogóle mój tata i mój luby to jak ojciec i syn podobne zachowanie profesja itp ja to widzę i każdy mi to mówi.
A to moja córa jak miała miesiąc misiolina.jpg!
A u nas jest tak mój mąż brunet ze śniadą cerą a ja blondynka.

Gosiula policyjna rodzinka widzę :) Fajnie że się dogadują, to bardzo ważne. Ja z moimi teściami też dobrze żyję, super ludzie, moja mama ze swoim partnerem też są ok, wszyscy bardzo nam pomagają.

Dostałam dziś pozew od mojego ojca o alimenty 1000 zł. Jeden wielki stek bzdur, zemsta za to, że moja mama mieszkanie sprzedała. A najlepsze jest to, że wszystkie donosy, pozwy pisze jego psychiczna kobieta która uwielbia po sądach latać, a on się tylko podpisuje.
Nie jestem w stanie opisać tego, jak się czuję. Własny ojciec pozywa mnie o alimenty.... Od dziś jest dla mnie totalnym zerem i śmiało mogę stwierdzić, że ja ojca już nie mam...

Carla - nawet nie mogę sobie wyobrazić w jakiej sytuacji sie znajdujesz i co musisz czuć... Przykre to, i na dodatek własny Ojciec - absurdem będzie jak wygra w sądzie te alimenty - swoja drogą ma człowiek tupet.
Gosiula - słodka ta twoja kruszynka :D a co do remontu to Mi także mój tata razem z wujkiem no i z nami wykonczyli cały domek...:) wiec dobrze jest mieć na kogo liczyć w takich kwestiach, aczkolwiek u nas bez kredytu się nie udało :-):-) tak wiec jestesmy związani z bankiem na 20 lat. tzn już prawie 19 :-)
Gadacie tu o jakiś karmieniach, alergiach, a mnie puki co ten temat nie dotyczy - i mam nadzieje, że u mnie kiedyś obejdzie się bez takich problemów.
A ja własnie wróciłam z Fitnessu :-):-):-)było fajnie - co prawda trochę nie swojo bo nikogo nie znam itp. no ale następnym razem juz może będe bardziej rozluźniona:)
Rozmowa z mężem tez była - jest świadomy tego, że musi zmienić diete, do nie wiadomo jakiego wysiłku fizycznego go nie zmusze - ale chociaż ta dieta no i mam nadzieje, że w marcu już będzie na tyle ciepło, ze będziemy mogli wsiasc na rower wiec trochę sie razem poruszamy.
Oki, życzę miłego wieczorku pozdrawiam.

Co tu takie pustki?? :)
Ja miałam kolejny maraton dentystyczny i to jeszcze nie wszystko, niestety :( Dziewczyny, poza zwykłą wizytą zróbcie sobie też rtg panoramiczne. Podobno miałam nie mieć żadnych ubytków, a na zdjęciu wyszło, że jeden ząb od środka się psuje :szok: Na szczęście dentystka mnie dobrze zna (jako dziecko przyjaźniłam się z jej córką) i kazała mi dziś wejść bez kolejki. Trochę powierciła, założyła lekarstwo i ma skończyć w czwartek. Dodatkowo okazało się, że moje górne ósemki, które jeszcze się nie przebiły rosną na skos, w stronę siódemek :szok::szok::szok: podobno jednej może uda się jakoś przebić, ale drugą będę musiała usunąć chirurgicznie!
Totalnie mnie to podłamało...

reklama
niemartwsie ja mialam usuwane 8 na dole chirugicznie i 4 tez... nie bolalo zbytnio mialam najpier jedna 8 wyrywana i dwa tygodnie poozniej druga. tak samo z 4.... bardziej bolal mnie apart ortodontyczny niz wyrywanie. bedzie dobrze :tak: ja ide do dentysty 30stego na przeglad :tak:

Ja dzis musze posprzatac dokladnie, pochowac kable bo jutro odbieram kotka i nie chce zeby sie gdzis zaplatal badz uszkodzil

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry