reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ninex my mieliśmy demona przez dłuuugie miesiące :) Nelka była straszna...
Ja forum traktuję bardzo poważnie, dobra alternatywa dla babskich pogaduszek przy kawie, na które często czasu brakuje... No i fajnie czasem zrobić burzę mózgów na jakies tematy ;)

reklama
ninex-jasne,dla mnie najważniejsze jest to kto będzie tam pracował.I mam wieeelką nadzieję,że będą to dobrzy lekarze bo sama klinika robi świetne wrażenie i na pewno rodzić tam było by bez porównania lepiej niż w obskórnym szpitalu..
P.S powodzenia w ujarzmianiu córeczki :)
Co do pam..yy..dziwna historia :/

Nienex u nas mrozy to od tygodnia są a w weekend zapowiadają nawet -20 w nocy tak więc zaszyje się chyba pod kocem w domu :-):-):-):-)
Ja to forum też traktuje bardzo poważnie, i Was również - po co zmyślac jakieś historie - może sie to kiedyś obrócić przeciwko nam....
u Mnie jest prywatna klinika ale zabrali im kontrakt z NFZ i poród SN kosztuje 2000 zł a CC chyba 2300. ale dają te wszystkie znieczulenia itp i podobno opieka fajna ale po SN nawet w ten sam dzień zostajesz wypuszczona do domu - podobno mają im przywrócić refundacje z NFZ i porod ma kosztować tak jak kiedyś 300-400 zł ale ja chyba i tak zdecyduje się na szpital - bo jak się okaże że z dzieciatkiem coś nie tak to na gwałt wiozą karetką do szpitala a te potem nie chcą przyjomować takiego noworotka bo był rodzony w klinice prywatnej.

Aniołek ja prawie w górach mieszkam a mrozów takich nie ma na szczęście :) Dla mnie to jakaś pomyłka żeby za poród płacić, przykre to jest że na coś tak naturalnego jak poród trzeba kasę wywalać. Kobieta rodząca i po porodzie powinna być traktowana jak księżniczka!

samosia - klinika pierwsza klasa , oby personel był również na wysokim poziomie,to jednak ludzie robią atmosferę.W Krakowie i Warszawie są prywatne kliniki ale ceny jednak odstraszają , wolę kupić coś maluszkowi niż wydać kilkanaście tysięcy na szpital.
nika - też mam małego demona , właśnie szukam jakiegoś klubu malucha by troszkę odetchnąć bo nie ogarniam czasem:zawstydzona/y:

nie wiem jak u was ale szczecińskie szpitale to tragedia..najmniejszym problemem sa odpadające tynki i grzyb na ścianie...A na temat tego jak traktuje sie kobiety podczas porodu krążą już legendy..na prawdę wolę wydac chocby i 5000zł ale mieć pewność,że lekarze będą podchodzić do mnie indywidualnie i profesjonalnie a jesli chodzi o ewentualne komplikacje to szpital jest 10 minut od tej kliniki i z tego co wiem to szpital ma obowiązek przyjęcia pacjenta jeśli jego stan tego wymaga.
no ale jesli okaże sie,że beda w tej klinice pracowac slabi lekarze to zostanę przy opcji rodzenia w niemczech. Powiem Wam,ze jeszcze w ciązy nie jestem a już sie tym stresuję..:( mi osobiście zależy na cesarce bo wiem,ze sn nie dałabym rady.

Witajcie dziewczyny :)
chcę do Was dołączyć, osttani raz na forum byłam w październiku, kiedy to miałam zostac mamusią maj 2013, niestety w 6t pożegnalismy naszego aniołka, właśnie w pażdzierniku, do dzis cieżko mi sie pozbierać :(
mamy juz synka 6 letniego
od wiosny chcemy zaczac starania, jak zrobi sie cieplej, miną infekcje, wirusy itp
Pozdrawiam Was cieplutko :)

samosia- jeśli chcesz cesarkę na życzenie to chyba tylko prywatna klinika.Dla mnie ważne było by szpital miał sprzęt do ratowania noworodków.
"Tanie " coś te szpitale macie ...w Warszawie kosztuje ponad 8 tyś , to i tak taniej niż w zeszłym roku....
eve82 - zapraszamy:) przykro mi z powodu Aniołka:(

Ostatnia edycja:
eve82 milo,ze do nas dolaczylas!
Amelia 8tys?no niezle sobie liczą..w szpitalu w niemczech ktory wyglada jak SPA i ma rewelacyjny sprzet medyczny i lekarzy poród kosztuje 4000 zł wraz z opieką połoznej,ubrankami i kosmetykami dla dziecka i dodatkowym łozkiem dla taty,wiec nie wiem co musi byc w pakiecie przy 8tys zł?:rofl2:
brrr jak zimno u nas..tylko bym herbate pila caly dzien :) wracam do domu to wskakuje do wyra i zostaje tam do rana :p

reklama
Carla - Myślę podobnie, jak dziewczyny - ten człowiek już wystarczająco dużo namieszał w Twoim życiu, nie pozwól, żeby strach przed tym, co jeszcze wymyśli miał wpływ na tak ważne wydarzenie w Twoim życiu, jak posiadanie dziecka. Jeśli chcecie tego obydwoje z mężem, to do dzieła :)

stan, ninex - gdyby nie możliwość umówienia cesarki, to nie zdecydowałabym się na pewno na drugie dziecko.

Amelia - tanio nie było - 1000zł. Położną, którą wybraliśmy poznaliśmy w szkole rodzenia Ecopartus. Na prawdę wspaniała z niej kobieta z wielkim powołaniem do swojej pracy, no ale w mojej sytuacji nie wiele mogła zrobić. Przed porodem kilka razy robiła mi w szpitalu ktg i mogłam w każdej chwili do niej zadzwonić, gdyby mnie coś niepokoiło. No ale sama nie wiem czy warto...W Żeromskim jak zapytałam czy też mają taką usługę, to powiedzieli, że ordynator zabronił, bo wszystkie położne u nich są tak samo dobre :)
Trzymam kciuki za pozytywny teścik :D

Samosia
- wow! Nieźle ta sala wygląda, co nie zmienia faktu, że mi się w brzuchu przewraca na widok łóżka porodowego. Ale normalnie full wypas! W Krakowie jest prywatna klinika SPES, podobno dobre tam mają warunki, moja kuzynka tam rodziła, ale to było z 10 lat temu. W Wawie jest szpital Medicover, tam poród kosztuje chyba 12000 :O
Coś strasznego, co się przydarzyło Twojej cioci :|

Ja pierdziele, chyba dwie godziny tego posta pisałam, b Synuś ma teraz taki okres, że chce byś cały czas u mnie na rękach, inaczej jest ryk :/ ninex, rozumiem co czujesz.

Eve witaj! Bardzo mi przykro z powodu Aniołka :(

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry