reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć :)
Dostałam @ :angry: więc testu nawet nie robię.
Jadę na zakupy, może poprawi mi się humor , dawno nic sobie nie kupiłam bo zawsze ciągnie mnie na dział dziecięcy i przepadam:zawstydzona/y:

reklama
Jestem i ja... Udało się, zaświadczenie od faceta od którego paczki bierze też dostaniemy. Wiecie co? Czuję się podle że musiałam własnemu ojcu z ukrycia zdjęcia robić żeby udowodnić, że pracuje, w dodatku autem mojej siostry za który nie płaci kredytu...

Pisałam że Nela zdrowa, a tu gorączka od wczoraj, u lekarza byłyśmy. Dostałam O-P-R że dziecko głośne na poczekalni bo spotkała koleżankę ze żłobka: "niech ona się ogarnie, to dziewczyna a nie chłopiec, ma 3 lata i powinna wiedzieć co jej wolno a co nie, i że ma siedzieć cicho". Szkoda tylko że zawsze maja opóźnienia i żadnych zabawek dla maluchów. Zmieniamy przychodnię :)

DZIĘKI ZA ŻYCZENIA :)

Muffi ja kontroli bym się nie bała. Kontrolują chyba częściej te, co działalność na lewo zakładały. Ja siedziałam od początku na l4 bo mi kazali (pracowałam po 17 h na dobę). Albo zatrudnij się w jakimś sklepie żeby chociaż trochę kasy mieć macierzyńskiego. Ja jak będę się zatrudniać to dam na moją składkę zus i składkę pracodawcy, a ich wielkość jest zależna od wynagrodzenia.
Amelia nie muszą, bo to umowa na zastępstwo, a takowa nic nie daje- jak zajdę w ciążę to nie mają obowiązku żeby mi ją przedłuzyć, ale tym się nie martwię.
Nika Ty nie myśl tylko działaj bo całkiem się rozmyślisz :)

Za dużo napisałyscie więc każdej nie odpiszę :)

Hej dziewczyny :)

No ja mam wątpliwości od samego początku, nawet Wam pisałam wczesniej o tym. Nie wiem czy damy radę, tym bardziej, że ja się do siedzenia w domu nie nadaję, weekend jest mi ciężko w zimę w domu bez pracy wytrzymać. Może to przez wygodnictwo trochę, Maja już ma 3 latka i znowu małe dziecko, od nowa to przechodzić. Sama nie wiem. Mąż to w ogóle jak na razie jest na nie.
Ale cieszę się, ze wy się staracie, mam kogo dopingowac.

Hej :)
Myślałam,że się wczoraj obkupię na wyprzedażach ale nic nie kupiłam:baffled: nie wiem albo mam dziwny gust albo za duże wymagania, jak dla mnie nic w tych sklepach nie ma :-(
Nika-rozumiem Twoje wątpliwości dlatego ja chcę drugie dziecko już teraz,wiem że jeśli poczekam rok czy 2 to ciężko się będzie zdecydować. Chcę by Maja miała rodzeństwo i nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej , wiem że łatwo nie będzie ale damy radę.A mąż nie chce już dzieci ?

witam - Nika życzę aby Twoje wątpliwości zostały rozwiane..... i Może dzojdziecie z mężem do wniosku, że fajnie by było jednak mieć drugie maleństwo a co ważniejsze rodzeństwo dla Mai.
Amelia - u mnie te masa wyprzedaży ale jak przychodzi co do czego to nic w tych sklepach nie ma - buty juz kupuje od 2 mc-y i chyba prędzej się ta zima skonczy niż ja sobie kozaki kupie - jest dużo ładnych ale wszystko na obcasie - a ja chce normalnie płaskie oficerki, jeszcze dzisiaj podjade w jedno miejsce a jak nic nie kupie to juz sie poddaje.
Odebrałam samochód od mechanika i śmiga jak talala:) nie ten samochód :-):-):-)
wczoraj byłam znowu na fitnessie - pot mi sie po dupie lał ale warto a co najważniejsze waga spada w dół:) jeszcze 3,5 h i weekend - mam ochotę w końcu się wyspać:) Muszę wymyślić jakiś prezent dla siostry na 18-stke czy uważacie, że jakiś ładny komplet bielizny (majteczki + biustonosz) będzie dobrym pomysłem?
Pozdrawiam i miłego dnia.

Hej dziewczynki:)

No byłam u endo.Okazało się ,ze to miła pani.Pomacała mnie po tarczycy, obejrzała wyniki i orzekła ,że to zapalenie tarczycy.
A moja rodzinna mi cały czas wmawiała,ze jestem zdrowa:angry::wściekła/y:.
Zapisała mi jakiś eurytrox czy coś podobnego i pod koniec marca mam przyjść do kontroli. Nie dała się nabrać i od razu powiedziała ,że TSH za wysokie jak chcę być w ciąży. Nie zapytałam się tylko (cielęcina ze mnie) czy jakby teraz zaszła w ciąże to mam dalej brać te lekarstwa od niej.

Teraz sobie poczytałam w necie ,ze zapalenie tarczycy to może być Hashimoto.Jak następnym razem pójdę to się spytam czy to może być przyczyna ,że dwa razy poroniłam. Co prawda to było kilka lat temu ale może już wtedy to paskudztwo miałam?

Mój bardzo ucieszony z tej wizyty,bo sobie wymyślił,ze dzięki temu szybko się doczekamy dziecka:)

Aniołek, podziwiam Cie za ten fitness. Ja raz byłam i stwierdziłam ,ze to zbyt wyczerpujące jak dla mnie.

Carla jak tam zdrowie małej?

Dobrego dnia dziewczyny.

Nika30 zastanówcie się czy w ogóle chcecie jeszcze jedno dziecko jak tak to chyba najlepiej teraz.Ja zaraz po porodzie chciałam być w kolejnej ciąży zawsze mi się marzyło dwójka po kolei a nawet i trojka :) ale potem pomyślałam że chcę chociaż te 10 miesięcy poświęcić tylko mojej malutkiej, bo będąc w ciąży nei wiem jak się będę czuła itp.Ale nie dłużej bo jak się rozleniwię to nie będzie mi się chciało do pieluch wracać.
Amelia. na mnie też jeszcze ciuchów nie wyprodukowali jak to moja mam mówi he i nie że jestem jakaś wybredna, jakoś tak mi nic nie podchodzi, zresztą rzadko chodzę , co innego sklepy dziecięce przeglądać, wybierać ehhh raj.
Fuma_foch moja siostra ma Hashimoto, o pierwszą ciąże starali się 2,5 roku bo nie wiedziała ze choruje, potem przy drugim dziecku już była pod kontrolą i endo i gina więc szczęśliwie doczekała się córeczki.
AniołekBB jak masz dobry kontakt z nią to pewnie może być, moja by się zapewne speszyła ale ona już taka jest dziwna :-D

reklama
Amelia - przykro mi z powodu okresu. Trzymam kciuki za następny cykl!

Carla - absolutnie nie czuj się podle! Jedyną osobą, która powinna się tak czuć, jest Twój ojciec. Ty tylko dochodzisz swoich praw.
Zdrówka dla Nelci. Jak można mieć pretensje do dziecka, o coś takiego :| Nie dziwię Ci się, że zmieniasz przychodnię.

Nika - mam nadzieję, że wspólnie z mężem rozwiejecie wątpliwości i dojdziecie do porozumienia.

Aniołek - myślę, że taki prezent będzie jak najbardziej ok :)

Fuma - a nie zrobiła Ci ta miła pani usg tarczycy? Ja też mam Hashimoto, to jest chyba jakaś plaga :/ Jaką masz dawkę Euthyroxu? Jeśli to faktycznie to, w takim razie jak zajdziesz w ciążę to absolutnie nie odstawiaj leku. Ja mam takie przykazanie od mojego lekarza, że jak tylko się dowiem, że jestem w ciąży, to mam od razu zbadać tsh i dzwonić do niego. Wtedy dokonuje cudu i znajduje dla mnie wolny termin w ciągu następnych 2-3 dni. No i później przez całą ciążę dokonuje kolejnych cudów i co miesiąc chodzę na wizyty (normalnie się do niego czeka minimum 4 m-ce).
Jestem przykładem, że jak jest się dobrze leczonym, to można szybko zajść w ciążę i urodzić zdrowego bobasa mimo Hashimoto.

Ech...my dziś znów u lekarza, tym razem z Małym. Okazało się, że chyba ma grypę i dostał jakieś kolejne leki. No i przeprowadzka nam się znów przesunie. Prawdopodobnie na środę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry