reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej Dziewuszki!:) nareszcie weekend! :)
Aniołek-taki prezent zawsze mile widziany :) ja sama kiedyś siostrze kupiłam majtki Victoria Secret na allegro całkiem niedrogo a były sliczne:) jej chłopak smiał się że to chyba bardziej dla niego prezent :D
Niemartwsiewyściskaj od nas Małego,niech szybciutko wraca do zdrowia
Nika- nie mam jeszcze dzieci ale jestem w stanie Cie zrozumieć.
Fuma- ostatnio mam wrzenie ze lekarze w Polsce są idiotami..mogę w nieskończoność wymieniać przykłady na to,że nie potrafią poprawnie zdiagnozować choroby,co gorsza odsyłają do domu ludzi mówiac im,że wszytsko jest ok :/ dobrze,że trafiłas na takiego który jest wyjątkiem.

reklama
samosia87 uwierz że lekarze w Polsce i tak nie są tacy źli. Ja będąc w Danii w ciąży miałam tylko raz w 10 tygodniu pobraną krew na :HIV, tyfus i coś jeszcze nie pamiętam i to wszystko, aha i obciążenie glukozą bo mój tata i brat są cukrzykami. Latałam co 2 miesiące do Polski na badania, jak tu zapytałam czy mogę dostać skierowanie chociaż na toxoplazmoza to nie widziała sensu i mnie zbyła (moja mama w 5 miesiącu ! straciła przez toxo dziecko, już ją kopało:( ) Na całe szczęście całą ciąże przeszłam wręcz super więc nei musiałam ani błagać o jakieś badania ani być w Polsce cały czas.
Ale dodam że zanim znalazłam w Polsce dobrego gina to też dwóch obeszłam.

Ostatnia edycja:
Hej to ponownie ja:-D.

Niemartwsie- no właśnie nie zrobiła mi usg.Nawet w gabinecie nie miała.
Właściwie to ja do końca nie wiem czy mam Hashimoto ,bo ona tylko
powiedziała,ze zapalenie.Reszta to moje podejrzenia po tym co przeczytałam w necie.Chociaz już na innym forum mi jedna dziewczyna napisała,że przy Hashimoto to TPO jest większe.Zapytam jej się jak następnym razem tam pójdę. Póki co dostała Eurytrox N50 i mam brać przez tydzień pół tabletki a potem całą raz dziennie.Fajnie by było jakby mi się udało zajść w ciążę i bez problemów donosić.

Samosia i ianka- ja wiem ,ze lekarze są różni ale ostatnio miałam akurat w rodzinie wysyp złych diagnoz.Na przykład mój tata to miał kilka różnych diagnoz zanim go dobrze nie obadali a Puszczykowie. Ale za to na operację musi czekać rok.:angry:

A najbardziej jaskrawy przypadek to mój dziadek ,u którego dopiero kardiolog wykrył białaczkę chociaż był wcześniej w szpitalu i wiele razy badano mu krew.Rodzinna mówiła ,ze to anemia i ma wątrobkę jeść i pić sok z buraka.

Nika skoro tu jesteś to znak, że jednak chcesz maluszka. Ja też czasem myślę, że Nelka już taka fajna, samodzielna i kumata, mozna z nią praktycznie wszędzie jechać, a bobas to jednak większa misja. Ale ja mam siostrę, najwspanialszą na świecie, i chcę żeby nasza córa nie była jedynaczką. 7 lat nie mieszkałyśmy razem, jak skończyła 18 lat to znowu się wprowadziła do mnie i do ojca. Wspaniale mieć rodzeństwo, siostra jest moją najlepszą przyjaciółką, moim skarbem, uwielbiam ją. Szkoda że mieszka tak daleko :(
Amelia ja uwielbiam Top Secret, mąż mi dał kasę na mały szoping, ale kupiłam sobie tylko czarną sukienkę i 2 paski, lipa w tych sklepach faktycznie...
Aniołek bielizna jest ok, albo może jakieś perfumy? Ja swojej zawsze ubrania kupowałam. Zaczynasz mnie motywować do fitnessu :)
Fuma Foch mała strasznie gorączkuje, pierwszy raz ma taką gorączkę. Oczy ma przekrwione jakby coś ćpała za przeproszeniem... Nie zazdroszczę tej tarczycy, mam nadzieję że szybko opanujesz to zapalenie. Z tymi lekarzami to jakiś dramat, ciągle słyszę że kogoś w szpitalu olali, źle zdiagnozowali... Już przestaję ufać lekarzom.

Zdrówka Wam wszystkim życzę, oby te wirusy się nas nie trzymały.
Córa mnie właśnie czesze, a ja piję winko, jakoś mi nie wchodzi, ale to już ostatnie bo @ się skończył i działamy :) Nawet mąż przed chwilą powiedział że to ostatni kieliszek :) Więc Wasze zdrówko dziewczyny!!!!
Ianka szybko zaczęłaś myśleć o drugiej dzidzi, ja kiedyś też chcialam jedno po drugim, ale takie czasy że ciężko się zdecydować (kasa).
Niemartwsie a właśnie że tak się czuję, jak jakiś zdrajca. Coś okropnego, śledziłam własnego ojca, robiłam mu zdjęcia z ukrycia... Jego szef na szczęście fajny facet, wysłał mi dzis oświadczenie że ojciec jest kurierem i że rozwozi paczki... Teraz taki czas że choroba wszystkich łapie, najgorzej jak dziecko rozłoży. Szybko się przeprowadzajcie i cieszcie się nowym domkiem :)

Dziewczyny , dla poprawienia nastroju napiszę Wam co Mój dzisiaj zrobił:)

Mieliśmy kolędę i Mój poleciał sprawdzać czy ksiądz idzie. Otworzył drzwi a za nimi właśnie stoi ksiądz z ministrantami.Potem mi tłumaczył ,ze to go zaskoczyło bo się tam nikogo nie spodziewał.Za to się odezwał:" o ja cie ksiądz proboszcz!". A proboszcz na to :"Tak to ja we własnej,proboszczowskiej osobie".
Takiego dostałam napadu śmiechu,ze wszyscy musieli poczekać aż się wychichram:-D.

Carla życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla malutkiej.

Aniołek - też chcę oficerki ale ciężko mi znaleźć bo mam szeroką łydę..i jak już coś wcisnę to nie leży dobrze...
ianka- mój tata mi zawsze powtarzał że ubrań na mnie jeszcze nie uszyli, a jak wracałam z nieudanej randki, że jeszcze się taki nie urodził co by mi dogodził. Dobrze że masz możliwość robić badania u nas, to ważne!
niemartwsie- biedny Mały:-( oby szybko przeszło.
Fuma- Ja na temat lekarzy nawet się nie wypowiadam bo i tak by mnie ocenzurowali:no: Mojemu bratu przez przypadek wykryli torbiel na mózgu nikt przez 2 lata nie potrafił powiedzieć co mu jest , tysiące wizyt u różnych specjalistów, tyle samo badań,wszyscy rozkładali ręce, a gdyby trafił na kogoś kompetentnego może jego życie wyglądało by inaczej . szkoda gadać :angry: nie wkładam wszystkich do jednego wora , zdarzają się wyjątki. Z tą tarczycą mam nadzieję że będzie dobrze.

witam:)
Amelia - butów nie kupiłam - widocznie tak miało być - za to wyszłam ze sklepu z bluzką:)
Fuma - życzę aby Twoje problemy z tarczycą były na tyle mało uciazliwe by mogły Ci pozwolić na zajście w ciaże:)
Niemartwsie - dużo zdrówka dla małego:) oby jutro było lepiej.
Carla - nie czuj się winna - nie robisz nic złego - chcesz tylko udowodnic prawdę... bedzie dobrze - fajnie, że ten szef ojca wydał Ci to oświadczenie:)
Ja co do lekarzy się nie wypowiadam - 4 razy operowali mi palca i efekt taki, ze się nie zgina - ale jak to oni powiedzieli taka moja tendencja do bliznowacenia i po prostu scięgna się wrosły ;/
na ginekologa nigdy nie trafiłam fajnego,
ale za to miałam fajnego gastrologa i psychiatrę, o i w sumie po wypadku w szpitalu też się mną super zajmowali:) zresztą poruszyłam swoją historią cały oddział :D o ale tak to już jest z tą naszą służbą zdrowia - najbardziej rozpierdzielają mnie te długie terminy - tylko dziwne ze jak chcesz prywatnie to cie od razu przyjmą - i po cholere płacić ten ZUS....
pozdrawiam i miłego wieczorku.

Hello trochę mnie tu nie było mało systematyczna jestem :( i zawsze cos wypada po drodze teraz mój tygrysek jest przeziebiony i zabkowanie jeszcze doszlo więc maruda na całego :( ja to mam pytanie odnośnie toxo była znajoma ostatnio u mnie która jest w ciąży i kota traktowała jak tredowatego bo jej lekarka powiedziała zeby unikała kontaktu z kotami kurde juz sama nie wiem bliżej wiosny zrobie sobie badanie na toxo bo juz wiem gdzie mogę zrobić choć nie powiem drogo bo 40£ .pozdrowionka

reklama
Carla jak moja mała będzie mieć 3 lata chciałabym żeby poszła już do Polski do przedszkola, a że się budujemy między czasie tak jest gdzie pakować pieniądze, ehhh studnia bez dna, tak że nam się nie przelewa ale po powrocie do PL pewnie będzie nam gorzej finansowo, nie patrze żeby na dziecku wydrzeć pieniądze ! ale teraz mój ma pracę , ja niby tylko na 60 godz ale macierzyński jest jako taki przez rok.Carla niech sprawa z ojcem potoczy się po Twojej myśli
Na jednym forum czytałam jak jedna pediatra która pracowała na izbie przyjęć, przez noc 12 godz przyjęła 120 dzieci !!! tak teraz chorują wszyscy, ehh wiosna nadchodź
Amelia bluzka to też sukces :) ja zawsze jak nic już nie kupię wychodzę z bluzą z kapturem he, jakie to kobiece
Kazimiera nie każde zwierzę (bo to nei musi być kot) jest nosicielem toxo, najbardziej się można zarazić jak masz kontakt z odchodami chyba, jak jesz surowe mięso. ja tam byłam ostrożna i przez całą ciąże kota nie dotknęłam ale może niech się wypowie ktoś bardziej w temacie bo pewności nie mam jak to jest
wszystkim chorym dzieciaczkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia a dziewczynom już starającym się owocnych igraszek:)
Miłego weekendu

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry