reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Odnośnie jeszcze hula hop - to na poczatku miałam siniaki, więc w momencie jak wyskoczyły przestałam kręcić na kilka dni a potem jak już przestało boleć po kilku dniach mogłam krecić i kręcić i żadnego bólu i później siniaków już też nie było.
Co do Płci - to pytałam Męża co by wolał to powiedział, że chłopca - ja tez początkowo chciałam chłopca ale teraz bardziej moje pragnienie idzie w stronę dziewczynki zwłaszcza jak patrze na moją chrześnicę. no ale co będzie to będzie najważniejsze żeby było zdrowe :)
Ja się szykuje do pracy dobrze, że juz Piętek:)
Weekend nam się szykuje znajomowo-odwiedzinowy :) my dzisiaj jedziemy do jednych znajomych a jutro przyjeżdzają do nas też znajomi i zostają do niedzieli:).... tak wiec nie będzie czasu na nude:)
Pozdrawiam i miłego dzionka życzę.

reklama
Witam porannie :) Dziecię mi robi fryzurę, chyba mała artystka nam rośnie.

Amelia fajnie mieć dwójkę rodzeństwa, ja mam tylko jedną siostrę, szkoda że jest tak daleko bo teraz jest mi strasznie potrzebna. Pozostaje nam tylko rozmawiać na skypie... Ale chyba zacznę ją namawiać do powrotu, lepiej się martwić razem niż osobno ;)
ianka temat tych pieluch jest do przemyślenia, jak już będę w ciąży to zacznę się bardziej wgłębiać bo póki co to czarna magia.
Diablica moja mama była takim typem. Choćby umierała, choćby sie waliło i paliło to zawsze ugotowane i posprzątane było, a stary nie robił kompletnie nic. Jak z nim mieszkałam to też tak musiałam robić. Z zagrozoną ciążą pomagałam mu w pracy, musiałam dźwigać ciężkie paczki, aż pewnego poranka po takim wypadzie urodziłam miesiąc za wcześnie. Później z małym dzieckiem przy cycku stałam nad garami żeby stary miał obiad jak wraca z pracy. Jaka ja wtedy byłam nieszczęśliwa.
Stan oby maleństwo dało Ci trochę odpocząć, ja już zapomniałam jak Nela ząbkowała, nie pamiętam jak to było.
Muffi czytałam ten wątek i nawet mówiłam M., a on stwierdził że trzeba się zdać na los :) Ale ja bym chciala chyba bardziej dziewczynkę, bo ja i moja siostra jesteśmy fajnym rodzeństwem i marzy mi się, żeby Nela też miała taką wspaniałą siostrę jak jak.
Muffi fajnie się weekend zapowiada, my mamy wypady teściowo-odwiedzinowe ;) Szczerze mówiąc mamy bardzo mało znajomych...

Hej:)
ianka - fajnie z tą pralnią masz :-p, a powiedz w jakiej temperaturze się je pierze ? tak się zastanawiam czy nie kupić ale nie wyobrażam sobie kupki w takiej pieluszce :-p
stan - pocieszę Cię i powiem że to przechodzi , jak już jeden wyjdzie to masz przynajmniej tydzień spokoju aż zacznie drugi :-)
Muffi - też nie chciałam znać płci , ale jednak ciekawość wzięła górę
Carla - zawsze chciałam mieć siostrę, wiadomo dziewczyny mają swoje tematy a faceci swoje , czasem ciężko ich zrozumieć,szczególnie jak się ma 15 lat :-),różnie bywało. Jak to dobrze , że teraz są maile , skype itp .

piorę w 60 stopniach z dodatkiem antybakteryjnego detergentu . A kupka no cóż :-D trzeba przeprać przynajmniej dopóki dziecko robi rzadsze kupy, bo jak zaczyna już jeść stałe posiłki i kupka twardnieje są takie specjalne "papierki" układa się na pieluszkę wychodzi kupka my cyk za papierek i z nim do kibelka , kupka była kupki nie ma :) z tym że jeszcze ani jednej kupki tak nie złapałam hehe , sama się dopiero douczam w tym temacie.
Ja mam 2 siostry (ta młodsza taka niezaradna) i 1 brata i jest perfekt fajnie by było mieć tyle rodzeństwa dla mojej niuni ale nie nie , nie piszę się na to,

ianka fajnie by było mieć tyle rodzeństwa, szczególnie w dzieciństwie- dobra ekipa do zabawy :) A duże są różnice wieku między Wami?
Amelia skype to dla nas wybawienie, dobrze że takie cuda teraz mamy.

Wiem dlaczego jeszcze nie chciałabym mieć syna- bo nie ma żadnego imienia męskiego, które bardzo mi się podoba.

Witam przy kawie ;)

Ale się ostatnio lenie, MASAKRA! ;] Sesja mi się skończyła i mam trochę ferii, więc śpie do 11 ;] Ja mam młodszego brata o 3 lata i młodszą siostrę o 5 lat i jak byliśmy dzieciakami wszyscy razem sie bawiliśmy (nie było podziału na płeć) ale jednak moja siostra bardziej była zżyta z bratem (chyba dlatego, że byli w jednym pokoju). A teraz jak jesteśmy dorośli to najlepiej dogaduje się z siostrą (jest u nas 2 razy w tyg) ale z bratem też spoko ;];];]

Zawsze marzyłam, żeby mieć 3 lub 4 dzieci ;] To taka fajna gromadka. Ale wszystko wyjdzie w praniu (ilość obowiązków itd)

Co do planowania płci to to dobre jest dla osób, które mają 3/4 synów lub dziewczynki a chcą powiększyć rodzinę. Chociaż jak czytałam jak niektóre babeczki rozpaczały po usg że się nie udało to hmmm nie wiem czy to dobrze wpływa na psychikę. Ale od kiedy jest tam Piranha to te dziewczyny które sumiennie stosowały się do jej rad i wytycznych to jest 100% skuteczności w planowaniu.

A w niedziele przyjeżdża do mnie siostra z mamą i chcę zrobić jakieś ciasto i nie wiem jakie :( Może jakieś pomysły???

Muffi ja właśnie przeglądam bloga którego Aniołek poleciła i nie mogę znaleźć inspiracji na obiad :/ Więc z ciastem tym bardziej nie pomogę, jakby było lato to bym Ci dała super przepis na ciasto ze śliwkami, które piekę co 3 dni w sezonie :)
Teraz to czuję się pokrzywdzona że mam tylko 1 siostrę :D

Witam -
a ja dzisiaj normalnie zasypiam na siedząco - takie niskie to cieśnienie i ten wiatr.... a pracy dużo.... ale jeszcze tylko dwie godzinki i do domku:)
co do rodzeństwa to ja mam starszego 4 lata brata i 8 lat młodszą siostrę.
z bratem jako dziecko miałam bardzo fajny kontakt owszem były kłótnie i bójki ale jakich my zabaw nie wymyślaliśmy .... ehhh dzieciństwo miałam fajne:)
z siostrą te miałam dobry kontakt ale jednak większa różnica wieku i później jak ja np miałam 18 a ona 10 była przepaść ja łaziłam na randki a ona jeszcze miała mase zabawek - a pokój miałyśmy razem wiec często były kłótnie.... ale ogólnie nie wyobrażam sobie być jedynaczką
teraz mam bardzo dobry kontakt i z bratem i siostrą:) Mój A ma tylko brata 13 lat młodszego - no i różnica wieku jak widać jest - ale mają dobry kontakt ze sobą,
ok wracam do obowiazków:)

ianka - sprytne z tymi papierkami :)u nas ostatnio nie było by co łapać , widać że zęby idą:-)
Carla - nie nastawiaj się tak , bo jak się okaże chłopak to będzie rozczarowanie , a może by spróbować metod tej pani o której pisze Muffi?
Muffi - mi też się marzy duża rodzinka , aleeee nie sądzę bym była w stanie być 4 razy w ciąży :no: przerasta mnie sama myśl o tym .Zajrzyj na bloga Moje Wypieki , na pewno znajdziesz coś pysznego
Aniołek - dasz rade :-) już bliżej niż dalej

reklama
sisotra 34 lata, brat 33 ja 29 i siostra 22 ale ona to jeszcze niestety takie dziecinne myślenie ma jeszcze, naprawdę sama by sobie nie poradziła w życiu i z nią mamy najmniejszy kontakt a to przez to że dalej myśli że jest nastolatką, kłóci się za często z rodzicami czego my nie tolerujemy ,a z resztą rodzeństwa mam dobry kontakt z najstarszą pół dnia siedzę na skypie, mam skypa w tel więc zakładam słuchawki i gadamy i gadamy tak do znudzenia i jak ty carla nie wyobrażam sobie życia bez niej . ehh ale dzieciństwo było super, dziadkom stodołę rozwalaliśmy i w ogóle gry i zabawy :-D tak że fajnie mieć taką bandę w domu. ]
Mufii ja robię jutro marchewkowe ciasto ale z przepisu duńskiego więc może nie wyjść, raz robiłam w PL i wcale nie wyszedł, nie wiem mąka inna jajka nei wiem zakalec i o du..e rozbić taki placek. jak ktoś lubi banany i galaretki to mogę podać przepis, tylko musiałabym go przepisać z zeszytu ale mniam mniam tylko chyba taki bardziej placek na lato
Aniołek głowa do góry, jeszcze niecałe 1.5 godzinki i weekendn he

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry