reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla wg mnie to każdy kto chce zostać rodzicem powinien przejść gruntowne szkolenie i zaliczyć mega trudny egzamin ze świadomości i odpowiedzialność....W tym wszystkim tylko dzieci szkoda;(
Ja ostatnio rozglądałam sięza łóżkiem dla mojego synka. Tzn planujękupić dopiero jak kolejny potomek się urodzi;) A w jakim stylu to łóżko byś chciał i za ile?

vinga wybacz, wiedziałam że prędzej czy później coś pokręce:sorry:

Aniolek zdrówka życzę:) Wracaj szybko do nas:) Polecam maść majerankową (na czoło i pod nos).

Wasila smacznego:) U nas też dzisiaj wielkie pieczenie pączków. Co prawda nie ja piekłam, za to z synkiem świetnie się bawiliśmy. Zaraz wrzucę fotkę;)

Wiecie co, ja to chyba mam regularnego hopla na punkcie wózków i fotelików...Mogłabym godzinami przeglądać strony, aukcje i wyniki testów. Czy to jest normalne??

Pomocnik.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Wasila- nasza mala spała ze mna od początku [masakryczne kolki] bo mi zależało na każdej chwili snu...i łózeczko tak jak u ciebie robiło za rekwizyt...nie spała w nim ani razu...ale ja z kolei nie żałuję że ze mną spała..ma to swoje plusy...co prawda minusy też..jak np. wygnanie męża. ale przeżył.Bałam się że będe miała problem z odstawieniem młodej do swojego łóżka ale zdziwiłam sie....to jak z karmieniem piersią...to ja miałam bardziej problem ze spaniem samej niż moje dziecko. W listopadzie skończyła 2 lata....pod choinke kupiliśy jej własne łóżko i już od pierwszej nocy śpi na nim sama bez żadnego marudzenia a oto dowód

15pqz4w.jpg

carla- ja wybierałam młodej łózko w grudniu i tyle co sie tego naoglądałam....ważna jest długość łózka bo potem cięzzko dobrać posiciel...ja mam 180/90 i tak mały wybór mam choćby prześcieradła na materac. No ale u nas dłuższe by nie weszło.Mamy w nim skrzynię na pościel co przydatne bo sie kołdra nie kurzy...i dla mnie wazne było żeby zagłówki były jak najbardziej zabudowane..tzn. żeby szczelin nie było w które łatwo włozyć stope....moja córa ma do tego dendencje.

dziewczyny udanego tłustego czwartku

wrr skończyłam robić pączki (te z dziurką amerykańskie) i efekt tego taki że się ruszać nie mogę i nie potrzebnie zafundowałam sobie już 2 dniową dawkę kcal!!:wściekła/y: nic już dziś nie jem, bo waga już leci do góry wrrr zła jestem na siebie, paskudstwo moje nie zna granic.
Aniołek zdrowiej tam, kurde faktycznie wszystkie po kolej chorujecie , mnie jeszcze nie dopadło i oby do tego nie doszło
A moja niunia wstała dziś o 23 , potem o 2 i o 6 więc już jest coraz lepiej a nie zdążyłyśmy jej dawać tej wody tylko częściej przed snem ją karmię '
Tesiak masz cudowną pomoc kuchenną :)

Diablica właśnie o takie łóżko mi chodziło, z szufladą i barierkami. Ile kosztowało? Liczymy że z 800 zł chyba trzeba będzie dać za komplet z materacem i pościelą. Fajną pościel ma córcia :)
Tesiak takie jak Diablica pokazała bym chciała, myśleliśmy nad takim z drabinką, takim wyższym, ale chyba się boję że mała zleci z niego. Ale fajny pomocnik :)
ianka w pracy w sumie ponad 30 pączków kupili, już 3 zjadłam :) Nie bądź zła, to tylko raz w roku ;)
Vinga wylecz się koniecznie, nie ma co latać z przeziębieniem.

Tesiak – świeny Twój pomocnik:) takiego hopla jak Ty ma mój M. Ja w wyborze fotelika i wózka miałam tez swój udział- kolor;) wszystko inne sprawdzał tatus. Ale z wózka nie jestem do konca zadowlona- za mała gondole miał.Wszytsko inne rewelacja. Człowiek bogatszy o doswiadczenie:) A fotelik tylko taki który ma 4 gwiazdki w testach ADACu, innych nie chciał i za to mu chwała.

Diablica – ja tez nie zaluję spania z dzieckiem, tylko teraz mała już wierci się strasznie a my spimy we trojke i czasme pies jezcze się wpycha zdzarza sie ze ciasno jest:) łozko masz bardzo fajne i praktyczne, oby i u nas tak łatwo poszło z rozstaniem

inka- moja im starsza to gorzej przyspia noce. Na noc daje jej kaszke wiec cyca birze tylko po to zeby potrzymac w buzi. Nie chciala zadnych smoczków i innych gadzetów zaspokjaczy. Mamsuia najlepsza. Teraz jest nieznosna bo zabkuje a ja chodze nniewyspana. Jutro biore urlop bo musze sie zregenerowac po calym tygodniu

Carla ja tez w pracy mam dzien paczkowy, wszyscy chwala paczki mojego meza a ja chodze dumna ze taki okaz mi sie trafił;) a Ty gdzie pracujesz? Bo nie jestem z wami odpoczatku wiec nie kojarze

Ja się wczoraj wkurzyłam na moją nianię. Fajna dziewczyna, jestem z niej zadowolona,ale wczoraj odwałiła mi numer. Wybierała się z małą z siostra i siotrzenica do niej, potem do klubu zabaw dla dzieci i na spacer. Ja o wszytskim wiedzialam. Ubralam Kornelke łądnie w nowe ubranka rano i poszlam do pracy. A ona ja przebrala w jakies stare łachmany ktorych ja jej nawet w domu nie zakladam, no chyba ze wszytsko normalne akurat jest brudne!!!! Robiła zdjecia i mala wygladala jak dziecko z ulicy przy tej drugiej dziewczynce. Dzis bedziemy miec pogadanke. Nie lubie takich sytacji. Za miękka jestem.....Niby pierdoła a jednak.....

Carla - ja czasem jak nerwa złapię to mam ochotę sobie zakurzyć ale nie dam się i Tobie życzę wytrwałości. Ja też będę chciała niedługo kupić łóżko jakieś , myślę o czymś takim: www.esmebel.com/_img/cross2/cross2LozkobPrv3Big.jpg
Vinga - nienawidzę takich ludzi co szepczą po kątach i nie potrafią powiedzieć prosto w twarz o co im chodzi , to się teściowa dziwi pewnie że dalej jesteście razem ....A witaminy jakieś łykasz?
Tesiak - super pomocnik:tak:i fajna koszulka.Co do wózków to nie wiem czy to normalne ;-)ale ja jestem na kupnie spacerówki , i mam dość tego przeglądania porównania itp , niby wiem co chce ale .....zawsze jakieś ale
Ianka - moja mama sobie wmawia że tyle ile zje dziś pączków, tyle szczęścia będzie mieć w tym roku , więc tak sobie to tłumacz:-).

Amelia też fajne takie łóżko. Kurcze musimy coś szybko wybrać, bo Nela już za duża na swoje łóżeczko, a na następne dziecko trzeba zostawić :) Mnie do fajek nie ciągnie juz na szczęście, tylko mojego nie mogę zmobilizować do rzucenia. Ja tam lubię oglądać wózki, już nawet mam wybrany dla malucha ;)
Wasila super że mąż potrafi pączki zrobić, zdolniacha :) Ja pracuję w firmie, która ma portale internetowe z reklamami obiektów turystycznych, nic ciekawego. Następny fotelik jaki kupimy też tatuś wybrał, ale tak to ja wybieram, on się zgadza na wszystko prawie :) Nie wiem po co przebierała Twoją córcię, żeby gorzej od innych wyglądała? Nie mam obycia z opiekunkami, Neli pilnowała moja koleżanka, teściowa mojej mamy, a później w takim domowym przedszkolu była i w końcu w żłobku ktory uwielbia (jest tam już 1,5 roku).

Aaa nie moge słuchać mojej koleżanki z pracy. Jak ona kłamie! Ze wszystkim i na każdy temat, masakra jakaś! Teraz mi wymieniała w jakich miastach w Polsce była, kurde chyba w każdym! I oczywiście wujek google bo musiała mi zabłysnąć jakimiś zabytkami czy coś :D Juz nawet nowy kolega się zorientował że ona snuje opowieści dziwnej treści.

Witam - A ja jeszcze 40 minut i mam weekend - jutro mamy wszyscy urlopy bo nie bedzie prądu w firmie:)......
tesiak, dzięki za poradę, kupiłam tą maść majerankową i non stop nią smaruje pod noskiem.... mam nadzieje, że jutro będzie lepiej...

wszystko mnie dzisiaj drażni, ten katar no i jeszcze @ mam dzisiaj dostać.... ale przyjdę do domu i idę odpoczywac... muszę wyleżeć i wypocić choróbsko - do soboty musze być zdrowa bo idziemy na 18 do siostry i będzie Majuśka a jak będe chora to nawet jej na ręce nie wezme... no i fitness też sobie dzisiaj muszę podarować.

Chyba juz nie zdaże nadrobić tego co napisałyście - znowu mi donieśli papiery na biurko muszę to do 15 zrobić...

carla-780 zł całość bo barierka osobno....tzn. tak 730 zł łóżko z materacem + 50 zł barierka pościel sprezentowała na urodziny młodej matka chrzestna

reklama
Witajcie Kochane;)

Jak tam tłusty czwartek mija?;P

dablica dałaś mi nadzieję że przeprowadzka synka do nowego łóżka nie musi być taka trudna:) Dziękuję:* A powiedz mi, jaki materac wybraliście dla córci?

Ianka dzięki:) Pomocnik miał niesamowitą radochę;) A kaloriami się nie przejmuj. Roksanka na pewno pomoże Ci je szybko spalić;P

Carla myślę że za 800zł uda Wam siękupić naprawdę fajne wyrko;) Ja póki co rozważam takie Łóżko dla dziecka 180x80 z mat. i szufladą - Kami (2979346807) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub takie ŁÓŻKO ŁÓZKA180/90 BLUE SZUFLADA BAJKOWE- NOWOŚĆ! (2975950521) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :)

Wasila i bardzo dobrze że Twój M. nie bierzę pod uwagę innych fotelików. Ja w chwili obecne pluję sobie w brodę że przed zakupem pierwszego fotelika dla Franka nie wgłębiłam się w temat. Dałam się skusić możliwością montażu na stelażu wózka. Dzięki Bogu nie było konieczności sprawdzenia czy jest bezpieczny... A jaki masz wózek?
Ta niania to nieźle w kulki poleciała:/ A wyjaśniła Ci dlaczego tak zrobiła?

Amelia dzięki:) Franek lubi sowy;) A masz już jakieś typy co do spacerówki? Ja ogólnie polecam firmę Espiro. Mamy dwa wózki od nich (GTX i Magic) i kupiłabym jeszcze dwa;P

Od wczoraj coś strasznie drażliwa jestem:/ Wszystko mnie dzisiaj wkurza...Może to przez to siedzenie w domu. Jutro m ma wolne to może uda się gdzieś wyrwać:)
A czy któraś z Was posiada tablet? Planuję zakup w najbliższym czasie tylko potrzebuję rzetelnych opinii...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry