reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dzien dobry.
Gabryska postaram sie:)
Aniolek jak samopoczucie?

Ale mnie niestrawnosc meczy. Kara za pomidory i papryke na noc co chwile odgrzewana. Za duzo na obiad robie.

reklama
Hejka.... :)

Wasila - hehe mi się tej nocy też poród śnił :) w ogóle same pierdoły mi sie śniły.... Niezłe z tym samochodem :) i to jeszcze pod biedronką :-):-)

Ianka - co do imienia to ja bym obstawiała Kubusia :) u nas miał być gdyby Julka okazała się chłopcem... Ja sie ciesze na tą zmiane czasu, przynajmniej dzień będzie dłuższy :) i w końcu zacznę sie ogródkować :) bo i słoneczko mi dotrze na ogródek...

Vegas - Ja mam kupiony płyn do kąpieli 2w1 z szamponem z Nivei i do tego tylko krem na każdą pogodę też z nivei, a do pupci mam linomag i bephanten, Nie kupowałam na razie żadnych emolientów bo nie wiem jaką skóre bedzie miała córcia, zawsze moge dokupić, aaaa i jeszcze mam w domu oliwke i krem z bambino w razie czego bo to sama używam na codzień.

Amelia - skoro tyle chętnych na te Kanary to może tam zlocik zrobimy :-):-):-) heheheh tylko strasznie by to szarpnęło po kieszeni... ja nigdy na zagranicznych wczasach nie byłam...

Vinga -
matko jak Ty funkcjonujesz po 5 h snu??.... ja bym tak długo nie pociągła...

Gabryska - 20 st.?? ale Ci fajnie...u nas tak ciepło raczej nie będzie.... Mój na szczęście nigdzie nie wyjeżdza... chyba bym umarła z tesknoty.....

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Buu dlaczego ta pogoda jest taka zmienna, ja chcę słonko... Na dwór nie idę, mglisto, wilgotno i chłodno...
Od wczoraj Tomek w spacerówce, jakiż on dorosły :)
Muszę jakąś torbe do wózka zamówić, ta co mam ma jedną wielką kieszeń, a ja lubię mieć przegródki i myslę o takiej Delti Torba do wózka MOTHERS Bag xlander (4087830102) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. inne co mi się podobają kosztują za dużo :)

Pytałyście dlaczego dobrze mi się mieszka w mieszkaniu teściów- oni mają 3 pokoje, mieszkanie jest przestronne i jasne. My mamy 2 pokoje, kuchnia i Neli pokój są ciemne jak groty, słońce nigdy nie świeci z tamtej strony bo inny wieżowiec zasłania słońce przed południem. Nie podoba mi się nasze mieszkanie, ale już kiedyś pisalam że to nie ja wybierałam...

ianka to ja będę oryginalna, bo jeśli chodzi o imię to ja bym wybrała Huberta. Dlaczego? Bo Kubusiów jak "mrówków", ja nie jestem zwolenniczką nazywania dzieci imionami na topie i popularnymi, a Roksana i Hubert ładnie do siebie pasują :)
Nawet zła jestem że pozwoliłam nazwać syna Tomek, bo ani to ładne i dość często spotykane :/ Chciałam przez chwilę Aleksa, ale mąż nie pozwolił bo jest ten serial "Komisarz Alex" i M. stwierdził, że nie nazwie dziecka jak psa :/ No i przez głupiego kundla jeden z moich faworytów upadł :( Co do Kuby to Nela nazwała tak swojego misia, przez co Kuba kojarzy mi się podobnie jak Zuzia.
aaa doczytałam teraz resztę propozycji, to ja bym rozważała Krystiana, Dawid też ładnie ale okropnie źle mi się kojarzy (2 niby normalnych kolesi, ale jeden i drugi skończyli w kryminale za poważne przestępstwa). Szymonów też od groma więc u mnie odpada.
Tomkowi smakuje wszystko co dostaje, jest strasznym żarłokiem, a najlepsze jest to że z łyżki je pięknie. Przy Neli wszystko dookoła było brudne, a ten ładnie zjada z łyżeczki i nawet śliniak często jest prawie czysty :)
Vegas tylko brzuszek duży, reszta jakbyś w ciąży nie była :) Ile teraz ważysz??
Fajnie że Martyna dostała się do przedszkola, ona już taka duża że na pewno szybko się przyzwyczai :) A z Zosią też planujesz tyle zostać w domu czy wcześniej wracasz do pracy?
Kurczak po porodzie mój mąż bardzo pilnował żeby goście szybko sobie wychodzili ;) Ja z tym zszytym tyłkiem cierpiałam, dlatego M. nie pozwalał za bardzo nikomu przychodzić, jego mama była zła za to, ale ważne że my mieliśmy spokój :) Wiadomo że każdy chce przyjść i zobaczyć, ale kilka pierwszych dni po powrocie ze szpitala jest ciężkich, przynajmniej ja byłam jakaś rozbita.
Vinga wow, no to fajną impreza była na opijanie Gabrysia, ale nie przynieść dziecku chociaż pieluszek czy body to wstyd! My mamy takiego durnego kolegę co jak coś chce to wie gdzie jesteśmy, a nawet nie przyszedł Tomka zobaczyć. Ostatnio do mnie mówi czy Tomek już chodzi bo on już z rok ma. myslałam że padnę, tym bardziej że miał wtedy 4 miesiące :)
Wasila kurcze, ja tego syndromu wicia gniada nie miałam z Tomkiem :) Działaj kochana, ale delikatnie!
Skleroza w ciąży, znam to :) Ale co do parkowania pod sklepami to mam to samo, często zapominam gdzie moja bryka i chodzę jak dureń i szukam :)
Dorcia pamiętam że kolega z pracy miał skierowanie na tomograf(?) głowy, termin odległy i zrobił prywatnie. Okazało się że coś mu roslo w środku, ale lekarze powiedzieli że to w wyniku stresu! A uwierzcie mi, jeszcze nie slyszałam żeby ktoś pracował u takiego szefa i miał tak stresującą pracę jak ten chłopak...
Amelia może będa jakieś grupowe ulgi jak w tyle się wbijemy na te Kanary :)
Samosia to jak Ci się nudzi to porób więcej fotek i daj nacieszyć oko :)
Aniołek no, to już dzis możesz śmiało rodzić :)
A Twój suwaczek... O matko, ciary mam!!! Tylko obiecaj że nie bedziesz nas trzymać w nerwach jak Kurczaczek, ok??
Gabryśka ale fajnie że ma byc tak ciepło. Mąż mój ma niestety zajęcia na uczelni, a w dodatku mam mu pracę z logistyki napisać cholera! Już z marketingu mu pisałam, a on liczy że nawet pracę na obronę żonka mu napisze.
Kolejny cykl będzie Wasz :*

Co do kosmetyków- mąż z pracy przywozi emulsję do smarowania Oillan, bardzo fajna. Do mycia Tomka mam płyn co włosów i ciała z Babydream, do buzi krem na każdą pogodę Nivea i Hipp, do pupy nie używam niczego w ciągu dnia, a na noc smarujemy troszkę kremem z Babydream.
Sudocrem dostaniecie w szpitalu, więc nie kupujcie, podobnie jak krem do twarzy- my właśnie tego Hippa dostaliśmy na wyjściu w paczce.
Oliwki nie cierpię, nam się przydała w zlikwidowaniu ciemieniuchy.
Ten blog co Vinga podała jest fajny, wychodzi na to że kosmetyki z Rossmanna mają najfajniejszy skład.

Muffi jakie plany na weekend??
Ada powodzenia w starankach.

Hej. U nas wesoło bo u Martynki koleżanka:-p Ale fajnie, że ma często kontakt z dziećmi, bardzo mi się to podoba:-)
U nas dziś nie ma za ładnej pogody. W to mi graj, ja lubię taką jesienną pogodę, gorzej z Martynką bo ona by poszalała na polku a nie wytrzymuje tam za długo bo jest chłodno i ten wiatr zimny. No ale wiosna dopiero się rozkręca, więc czego się spodziewać:-) Na wszystko przyjdzie czas:tak::-)

CARLA fajnie, że Tomeczek taki Jadek, lepiej tak niż w drugą stronę:-) Martynka też od zawsze bardzo lubiła jeść, do dziś jej to zostało a w ogóle po niej tego nie widać:-p Imię Tomek ładne, serio Ci się nie podoba?:-) Ja bym nie nazwała dziecka imieniem, które mi się nie podoba:-p
Z Zosią nie wiem ile będę w domciu. Tzn rok na pewno, to najważniejszy rok i nie chcę niczego ominąć:-) Z Martynką w domu siedziałam 1.5 roku, potem poszłam do pracy;-)
Teraz mam 4.5 kg na plusie, ważę 57.5kg:-p Dobrze, że tego nie widać zbytnio:-D

ADA hehe ja ostatnio cierpiałam jak się na noc czipsów najadłam:-p Więc znam ten ból.

Ianka szczerze Hubert jest u mnie od dawna na pierwszym miejscu jesli chodzi o imie dla chłopca.
Aniołek-o! i to jest jakiś pomysł z tymi Kanarami,jak szaleć to szaleć ;)
A Carla ma rację pewnie byśmy się na jakieś zniżki załapały :]
Carla-to mąż ma z Tobą tak dobrze,że nawet mu prace piszesz?:) A kolega,który spytał czy Tomek juz chodzi wygrał wszytskie zawody..
Muffi- ja sie chyba do Ciebie przejade i Cie osobiscie odprowadze pod same drzwi,a jak bedzie trzeba to i za raczke potrzymam :) chociaz z drugiej strony a taki sam cykor dentystyczny jestem :p
Laski mam taaaki kryzys..od 1,5 roku włosów nie farbuje i wszyscy mi mowia ze duzo mi lepiej bylo w blond..chyba zaczynam sie łamać wsprzyjcie mnie żebym sie nie dała! :-D

SAMOSIA hehe ja ostatni raz rok temu farbowałam, ale już doszłam do naturalnego i nie zamierzam się już farbować:-p Jak sobie pomyślę jak narzekałam na naturalny kolor.. ahhh a potem się wkurzałam na odrosty. Dlatego never i cieszę się, że najlepiej mi i tak w naturalnym kolorze:-D Już go uwielbiam:-):-):-) Nie daj się, te odrosty są straaaaszne:-p Ja 24 lata miałam naturalne włosy:-p No ale pofarbowałam potem i przynajmniej już nie korci a gdybym nie pofarbowała to by korciło dalej:-p

Witam się piątkowo.

Samosia zdążyłam odkurzyć a On dalej spał, ostatecznie poszłam go przystawić bo już nie dawałam rady ;)

Muffi będą zdjęcia będą.

Ada było jeść na wieczór :)

Vinga podziwiam Cię !

Gabryśka czyli u Ciebie z gośćmi to z kolei na odwrót :)

Aniołeczek jak nocka ?

Ianka do PL już spakowani, lepiej się czujesz. Co do tych twardnień rozumie Cię doskonale, miałam je od 15 tc - ehhhhhhhh było minęło, ale doprowadzały mnie do białej gorączki, stres niesamowity.

Carla też bym wolała żeby ta pogoda się w końcu unormowała, niby świeci słonko, zaraz zachodzi, coś tam podwiewa - chciałam wiosnę ale teraz chcę lato ale nie takie po 30 stopni :/

U nas od jutra goście więc pojawię się w poniedziałek.
A od wtorku - nie wiem jeszcze jak tego dokonam - Kika wraca do przedszkola, więc będziemy z Karolem Ją zawozić i odbierać.

Co do kosmetyków, ja używam Nivei i krochmalu i jestem baaardzo zadowolona :]

Dla reszty po ogromnym buziaku :**

reklama
Aniołek - no pisałam że jestem za kanarami ;-) ale by jaja były hehe .

Wasila - A mi się śniło że nie mogę wyjechać z parkingu podziemnego :-D pewnie po tej wczorajszej dyskusji .

Carla - ja też muszę torbę kupić , bo stara się rozleciała , kupiłam jakąś najtańszą to mam :) , też mi się podobają takie po 200 ale raczej się nie skuszę :) . Wczoraj oglądałam Pani Gadżet i tam była taka fajna torba , można było z niej zrobić łóżeczko i przewijak a przy tym dużo przegródek na różne pierdoły .

Samosia - a dlaczego nie chcesz farbować ??

Vegas - nie jedz tyle tych czipsów :-D

Kurczak - weź moje też wyprasuj co :-)?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry