reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tesiak- niezły z Ciebie nocny marek:) ja chodze spac miedzy 22-23 ale wstawac musze o 6 codziennie! Mój budzik jest niezawodny i nigdy się nie spóźnia;) prace zaczynam o 7.30 więc idelanie pasuje;) Tez się nie mogę doczekać Twojego wyniku:)))))) Oby dwie kreseczki:)

Carla- ja tez kocham piec ciasta, ostatnio robie muffiny ze wszytskim co wpadnie w reke, szybko,smacznie i efektownie:) Fajnie ze Twoja córcia miło wspomina zlobek i chce o niego wrocić. U mnie jutro wyniki rekrutacji, ciekawe czy będę mamą złobkowiczki (czy jakos tak heh) Kocham pepco i jestem stałą bywalczynią. I nie tylko chodzi o ubranka dziecięce. Ja kupowałam tez na allegro ubranka. Czasami wychodziło mi mniej niz 1 zł za ciuszek. Teraz tez coś wyhacze od czasu do czasu. Do lumpków już nie chodze, bo czasu nie mam.

Ianka- czasem trzeba oczyścić atmosferę, ja się wczoraj z mężem tez pokłóciłam i ze staranek wczoraj nic nie wyszło:( a sprawa dla mnie dość istotna i poważna, on oczywiście zbagatelizował. Faceci...........

Lebara- witaj, Ty prawie jak moja siotra blizniaczka, tez mam córkę w wieku Twojego synka, w tym samy wieku jestem tyle ze ja wróciłam po macierzyńskim do pracy. Rodzine mam ponad 100km. moge liczyc tylko na siebie a mąz pracuje tak samo długo jak Twoj, Damy rade z dwójka maluchów!!! Kobiety to silne stworzenia!!

Vinga- przykro mi kochana! 3 maj się dzielnie i bądź silna dla maleństwa!

Dorcia- wymeczyłas męża wczoraj?

Zaraz mąż wróci z pracy i musimy sie pogodzić bo moje dni płodne sie kończa :D

reklama
Jestem znowu panienki :)

Wasila to niech się u Was dzisiaj mury trzęsą :-D
My wczoraj i dzisiaj poszaleliśmy-mimo mojego nie za dobrego samopoczucia :-p

Od wczoraj boli mnie brzuch :no:
Powiem Wam że ja dzisiaj kupiłam kilka ślicznych ciuszków dla dziewczynki ...koleżanka na dniach rodzić będzie Lenkę :-) Bodziaki przesłodkie po 9.99 zł z aplikacjami Disney'a -jest spora wyprzedaż :-)

Witam porannie :)
Pytacie o brzuch. Hmmm jak ktos nie wie to nie zauważy ciąży, a teraz jak noszę tylko bluzki obcisłe to specjalnie muszę się wypinać, bo jak nie zrobię tego to wyglądam jakbym miała dużą oponkę :) Wrzucę później zdjęcie.
Nela wczoraj wsadzała mi kawałki rogalika do pępka i mówiła "proszę Tomusiu" :) hehe myslałam że padnę ze śmiechu.

Dorcia to Ty z moim mężem może kamieniołom otworzycie :/ Co za paskudztwo... Na szczęście teściowa działa cuda i w przyszłym tygodniu może będzie miał wizytę u urologa.
Amelia tak szczerze to nie muszę za dużo kupować, co idę do koleżanki to wychodzę z czymś dla małego. Jej syn długi i wyrasta szybko z ubranek. Ale tescowe wyprzedaże i tak będę odwiedzała :)
Wasila fajnie jakby córa się dostała do żłobka... Ja nie mam ręki do lumpków chyba, koleżanka takie ubrania za grosze kupuje, a ja co pójdę to nic mi sie nie podoba. Nie potrafię chyba szukać. Mi muffiny nie wychodzą :/ Daj może swój przepis to spróbuję zrobić jutro.

Aaaa patrzcie co mam- jak dla mnie bomba! Jak widać nie zawsze to co markowe i drogie jest lepsze
Sroka o.... czyli zapiski podwojonej:

Coś Nas mało tu dzisiaj :(
Ja nadal cierpię brzuch dołem boli z niewiadomych przyczyn-owulka,ciąża,kamienie ??? Kto to wie ??? :crazy:
Test owu nadal pokazuje dwie krechy...powtórzymy sexowanko jutro jak będzie ochotka :)
Moja koleżanka dzisiaj urodziła córcię :happy: 6 godzin i sn...3200 i 52 cm-dla niej wczoraj nakupowałam ciuszków :-D
Mój mały podopieczny dzisiaj też jakiś taki grzeczniutki-wie że boli mnie brzuch może dlatego ??? :szok:

Zerknę do Was wieczorkiem

Dorcia oby to był ból na owulkę lub ciążę. To teraz napatrzysz się na maluszka i jeszcze większą ochotę na dziecko sobie narobisz :) Przynajmniej ja tak mam, jak widzę maluszka to też już chcę.

Upiekłam placek z truskawkami- ale pyszotka mniam!!!! A przepis najprostszy na świecie, roboty tyle co nic, za to efekt super, ja uwielbiam :)

Polecam Wam zakupy w Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty ja w środę wieczorem zamówiłam sobie witaminy i dla męża Desmoxan, za przesyłkę kurierem DPD 9,99 zł i już mam wszystko w domu :) Za niecałe 70 zł mam towar, za który w aptece zapłaciłabym dwa razy tyle.

Witam , moje dziecko śpi już 3,5 h :szok:, aż mi się nudzić zaczyna, nigdy tak długo nie spała , pogoda się coś psuje jak to na weekend :/
Wasila - dostała się Kornelka do żłobka?
Dorcia - gratulacje dla koleżanki :) , może owulka ? jak dwie krechy są ..
Carla - też tak mam że jak się napatrzę to chcę :) , spotkałam dziś koleżankę z 3 miesięczną córeczką i naprawdę chciałabym być już w ciąży , a że mąż dziś wraca to trzeba przejść do czynów :), dzięki za link , skorzystam bo akurat mam sporo aptecznych rzeczy do kupienia

Amelia to kciukasy mocno zaciśnięte !!!!!!!!!!!!!!!
Niech i u Was mury się trzęsą ... Nooo, ma Majusia dobre spanie...mama może odpocząć :-)

Carla poproszę o przepis...bo do kawałka ciasta pewnie się nie dopcham :-D

Hejka :)
Albo ta pogoda dzisiaj taka ale jestem mega słaba. własnie wróciłam do domku i czekam na A bo jedziemy na zakupy :) Ogólnie nerwowa jakaś ostatnio jestem, za dużo chyba wszystkiego na raz :(... ale dobrze, że weekend odpocznę trochę, chociaż jeszcze sprzątania mnie trochę czeka, ja też jak widzę takie maluszki to az mi się chce mieć swojego, ale czasem też mam myśli, że nie wiem do końca czy chcę dziecko.
Carla - Ja też smaka ciasto z truskawkami :) jak mi sie uda je dzisiaj kupić no to jutro będe piekła :) pogoda ma być ładna to pewnie też grilla zrobimy może znajomi wpadną albo my do znajomych :)
Vinga - nie smuć się, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, dbaj teraz o siebie.
Dorcia, Wasila U Was pewnie ściany popękały od tych boboseksów, a ja czekam cierpliwie na okres i też do dzieła, mam nadzieję, że przyjdzie za max 10 dni, w czerwcu mam urodziny i imieniny więc fajnie by było dostać od losu prezent :)
Fuma - ale sobie to babsko upatrzyło Twojego męża, dobrze jej powiedziałaś :) niech sie na uczy, że za cudzych mężów brać się nie wolno ;)
Pozdrawiam i życzę słonecznego weekendu :)

Przed chwilą poczułam kopniaczki od synka :)

Amelia moja też tak ostatnio śpi, dziś niestety nie spała i strasznie była niegrzeczna. Lejce jej puszczają :/
Aniołek ehh te wątpliwości... Ale to chwilowe, pewnie masz w sobie strach po stracie... Miłego grillowania :) My jutro jedziemy na ognisko do mojej przyjaciółki.
Dorcia 5 jajek mieszasz ze szklanką cukru, dodajesz cały cukier wanilinowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mąki, a na koniec szklankę oleju. Później wylewasz to na blaszkę (ja na okrągłą, taką większą którą smaruję oliwą i wysypuję bułką tartą) i wciskasz owoce- truskawki (dziś zeszło mi pół kg) lub śliwki- (ja tylko z takimi robiłam). Wstawiasz do pieca na 50 minut na 180 stopni.

reklama
Pewnie masz rację Carla, ale mam nadzieje, że ten strach minie, a dzisiaj na zakupach chciałam iśc po testy ciążowe, ale się opamiętałam, boże jaka ja głupia, truskawek nie kupiłam nie było, i znowu będzie szarlotka :) myślałam też nad rabarbarem bo moja mama nieraz piekła z nim ciastka, ale wziełam jednak jabłka bo ten przepis mam sprawdzony a ten Twój faktycznie prosty :) następnym razem spróbuję, ale poczekam chyba na nasze polskie truskawy a nie te importowane., jutro też jednak jedziemy na ognicho :) znajomym coś wypadło więc zmiana planów :) fajnie, że poczułaś kopniaczki od maluszka, musi to być super uczucie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry