reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tesiak - super że Franio zadowolony , zastanawiam się od dłuższego czasu czy nie kupić, chętnie bym pojeździła, mój rower od dwóch lat kurzy się na balkonie :/, ale moja gwiazda nie usiedzi w jednym miejscu za długo i obawiam się że to będą bardzo krótkie wypady... Jaki wybraliście? montowany z tyłu? ostatnio widziałam taki na przód.Kiedy masz tą rozmowę ? idź , będziesz się zastanawiać jak Cię przyjmą.

Vinga- a ja nie mam fb...wiem , wiem ciemnogród haha , może się zmobilizuje i założę ? fajnie że serducho słyszałaś :)
Dorcia - no dupsko boli zawsze na początku , później jest lepiej

reklama
Vinga - dzięki za zaproszenia na FB ;), słodki ten Twój synuś :) no i super, że dzidzia zdrowo rośnie :) 18 mm hehe niezła kruszynka :)
Co do rowerów to my kupiliśmy 2 lata temu, na początku dużo jeździliśmy, w zeszłym roku już troche mniej bo wykańczaliśmy dom więc zawsze było coś do roboty czy na zewnątrz czy w ogródku, w tym roku zaledwie dwa razy byłam na rowerze, jak zaszłam w ciąże to nie chciałam jeździć, ale później wsiadłam, ogólnie to jakoś brak mobilizacji, ale jak już wsiąde to mogę jeździć, może w tym tyg gdzieś się przejadę.
Wczorajszy wieczór nie nalezy do straconych, ciekawe tylko czy coś z tego wyniknie, jutro powtórka z rozrywki :)

Hello dziewczyny to ja Kazia :) pewnie mnie już nikt nie pamiętacie wracam do Was :) w sumie mieliśmy już zacząć starania a ja nie czuje sie gotowa na druga dzidzie a czas ucieka :(widzę ze większość z Was już z brzuszkami gratulacje :) dziewczyny :) termin starań przełożylismy na koniec sierpnia :) pozdrawiam i miłego dnia Czy któraś Was stara sie o dziewczynkę ?

Hej:)

Jeszcze tylko godzina i będę znała wynik bety!!!;)

Francio śpi więc zajrzałam do Was. Muszę go pochwalić bo coraz lepiej idzie nam odstawianie pieluch i mamy coraz mniej karmień;) Będzie dobrze:)

vinga miło Cię poznać na żywo;) Ślicznego masz synusia:) Szczerze mówiąc to ja mam podobnie...jakoś bardziej świadomie przeżywam tą drugą ciążę;)
Dorcia z rowerem mam ten sam problem co Ty;) ale mąż obiecał że kupi mi żelowe siodełko;P Tobie też polecam, rewelacyjna sprawa. W drugiej połowie lipca będziemy kilka dni w Niepołomicach;) ale większość atrakcji które planujemy zaliczyć są w krakowie, np. ogród botaniczny, zoo, muzeum lotnictwa, itd.
Muffi już kiedyś pracowałam w podobnym miejscu i tam raczej pozbywają się problemów jakimi są kobiety w ciąży czy na urlopach macierzyńskich a nie zatrudniają ich. Niestety:/
Amelia warto, naprawdę! nawet na krótkie wypady...które można próbować za każdym razem wydłużać. Kupiliśmy Hamax Smiley i nie zawiedliśmy się. Jakość super. No i w Decathlonie mają go najtaniej, za 239zł. Jest do 22 kg w zwiazku z czym jest montowany z tyłu na ramie (jest też opcja na bagażnik). Nie mam doświadczenia z fotelikami montowanymi z przodu ale taka pozycja gdzie trzeba mieć nogi nienaturalnie szeroko wydaje mi się mało komfortowa i mniej bezpieczna. Poza tym te przednie są też droższe. Jeśli obawiasz się że dziecko za plecami nie będzie nic widziało to absolutnie niepotrzebnie. Na naszej wycieczce najśmieszniejsze było to jak Franek zaczął się bawić gumką od spodenek męża i sobie nią strzelał:D
Jeżeli założysz fb to od razu ślij namiary;)
Aniołek ja też proszę na priv o linka do fb:)
Kazimiara wracaj do nas jak najszybciej:)

Amelia ja właśnie staram się ruszać jak najwięcej, z Nelą non stop byłam w ruchu a i tak tyłam.
Vinga ja też miałam bęben wywalony na początku przez wzdęcia- masakra :/ A Twoja fasola jaka wypasiona :) Jejku tak niedawno moja była taka tycia, a teraz już synalek kopie aż miło :)
Tesiak uwierz mi, że ja akurat w tym temacie staram się być na bieżąco :) Fikcyjne zatrudnienie to takie, jakbyś ani razu do pracy nie poszła, nie podpisywała sie na liście obecności... Przecież pracując może się okazać że jesteś w ciąży, nie Twoja wina, a przecież zawsze możesz popracować z 2 miesiące. Ja od dziś jestem na łasce zusu i jakoś się tym nie przejmuję (tak samo jak Vinga). Fikcyjne zatrudnienie wcale nie jest takie proste do udowodnienia, tym bardziej że w Twoim przypadku nie byłoby żadnego fikcyjnego zatrudnienia.
Kazimiera witamy ponownie :)
Aniołek ale ja bym chciała mieć rower...
Aaa ale Ty młodo wyglądasz, całkiem inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :) Wysłalam Ci zaproszenie, mam rybie nazwisko :)

Nela dziś dostała nowy fotel Milano w kolorze czarnym :) Boski jest!

A co do mojej wagi.
Wczoraj w łóżku gadka jakaś tam z moim, ja mówię że strasznie utyłam, na co on "ile ważysz?".
Ja mówię że nie powiem bo się wstydzę.
On" no ile, z 55 kg? przecież 60 kg nie ważysz"
Ja się na niego patrzę i kiwam głową, a on zdziwiony i rozbawiony mówi "Ty mój hipopotamku" :/
Ale śmieszne :/

Ostatnia edycja:
No to Tesiak czekam z niecierpliwością na wyniki :)
Carla - na pewno nie wyglądasz jak hipopotamek, no chyba że ważysz 60 kg przy wzroście 120 cm a tyle na pewno nie masz :)
wysłałam Wam link do fb:) jakby któraś jeszcze chciała to pisać :)

reklama
Tesiak wiem, ale jesli w momencie zakończenia umowy na czas próbny będziesz miała ukończony 12 tc to mają obowiązek przedłużenia Ci umowy do dnia porodu. Idź i spróbuj, przecież nic nie tracisz :)
Aniołek kurcze to zaraz zrobię sobie jakieś zdjęcie chyba :) Albo poczekam na męża żeby mi zrobił i wrzucę :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry