reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Dziewczyny, przepraszam, że ja tak tylko wpadam, napiszę co u mnie i znikam :( od wczoraj ciągle jestem strasznie senna, do tego synek mi choruje.
Odebrałam przed chwilą betę. W sobotę było 317, a dziś... 1141 :szok:
To zdecydowanie więcej niż wymagane 66%...nawet nie mieści się w skali dla 4 tygodnia! Dziś jest dopiero mój 32 dc!
Jeśli to może być coś złego, to mi o tym nie mówicie, inaczej oszaleję! Obiecałam sobie nie robić więcej bety, tylko cierpliwie czekać do wizyty.
Teraz biorę się za nadrabianie :)

reklama
Grubson,u nas w miescie na betke czeka sie 2dni,zrobilam test ciazowy z krwi,w laboratorium nazywa sie to probą ciazową.
Betke zrobie za jakis czas,a za 2-3tyg.pojde do gina.

Happy,Beti 3mam kciuki;) Dzieki dziewczyny,mialam czekac na @,ale pomyslalam,ze pojde i po godz.bede wiedziec na czym stoje.Zadzwonilam i sie okazalo,ze proba ciazowa z krwi jest dodatnia i pogratulowala mi pani laboratka;)

Niemartwsie, ja w 5 t (35 dc) miałam betę 13 000 a norma była do ok 7 000, przyrost też był kilka razy wyższy i o niczym złym to nie swiadczyło, to 66% to jest MINIMUM, które w ogóle pozwala stwierdzić, że ciąża dobrze rokuje, ale generalnie może być znacznie większy, to jest bardzo niejednoznaczne badanie ;) Także nie wymyslaj tylko się ciesz!

Majdaczek, masakra, nie wyobrażam sobie Twoich nerwów... Eh byle szybko zleciało do czwartku, Ale na pewno wszystko będzie ok!!

Dominika, pierwsze słyszę :O Co innego niby można wybadać we krwi niż HCG albo betaHCG? Nie ma absolutnie żadnych innych wskaźników ciąży we krwi, żadne inne hormony, żadne elementy morfotyczne, no nie ma nic innego :D Chyba, że w Twoim laboratorium dokonali jakiegos historycznego odkrycia :P Może chodzi o to, ze nie badają dokładnej ilosci gonadotropiny tylko sprawdzają czy jest powyżej normy, nie ma innej opcji ;)

Ostatnia edycja:
Domnika, uczestniczysz w rajdach samochodowych? Wow, jestem pod wrażeniem :)
Ogromne gratulacje!!! Spokojnej ciąży życzę :)

Justyna, może zrobisz sobie badanie progesteronu? Ja sobie zrobiłam i mam 36,24, to chyba ok i jeszcze duphaston mi lekarz zalecił.
Cień cienia jest, więc jest też nadzieja :)

Martaha, trzymam mocno kciuki za jutro :) Obyś płakała tylko z radości!

Happymum, tak mi przykro, że takie problemy stanęły Wam na drodze do drugiego dzidziusia, mam nadzieję, że niedługo dołączysz do zaciążonych

Majdaczku, u Ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze :)

Kasia, również trzymam kciuki za wizytę!

Aschlee, 130 euro!! Cena z kosmosu :|

Grubson, mocno zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Dzięki za pocieszenie, teraz już nie będę niczego sprawdzać tylko się cieszyć i czekać na wizytę :)

Grubson,no tak sie to nazywa PROBA CIAZOWA,w czerwcu pisalam przeciez,ze test wykrywa stezenie hormonu we krwi i to jest na potwierdzenie czy jest ciaza czy nie.To nie jest bhcg tylko samo hcg (czulosc 20 czegos tam )-nosi to nazwe u nas PROBA CIAZOWA.

Tak,biore udzial w rajdach off roadowych,jestem kierowca,to byl moj pierwszy rajd.

No to tak jak napisałam - HCG. Spoko, wazne, że dodatnia :D

Ja biorę jeszcze jod, lekarka mi przepisała ;) Ale pewnie dlatego, że nie chciałam jeszcze robić badań, więc nie mogła sprawdzić mojego TSH i tak na wszelki wypadek, gdybym miała jakąs niedoczynnosć. ;)

Ja nie dożyję jutra, mówię Wam, serce mi wyskoczy przez gardło xD

reklama
Ja biorę kwas foliowy w dawce 400 (chyba mg?), dodatkowo jeszcze biorę żelazo, które zawiera niewielką dawkę kwasu.

Grubson, na pewno wszystko będzie dobrze, Ty zawsze tak racjonalnie podchodzisz do sprawy, uspokój serce :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry