reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

aha dzięki . wiedziałam, że na Was mogę liczyć :tak:

powiem mu że staramy się o dziecko, mam nadzieję,że wszystkie badania mi zrobi i usg też jak nie będę się wykłócać :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oczywiście kwas foliowy łykasz codziennie..tak?;-)
Powinien sam wspomnieć o cytologii jeżeli nie to powiedz że chcesz.

Dobra kobietki
z pozytywnym nastawieniem zmykam z pracy:-)
Życzę miłego wieczorku i stosunkowo udanej nocy oczywiście.

Do jutra!

Kochane siedzę w garach temu mnie przy was nie ma :p

No więc wszystko super, dzidzia mierzy dokładnie 39,44 mm :-D, datowane jest na 10t6dz, a sam krwiak jest już tak malutki, że w porównaniu do dzidzi to tylko 2/3 mm kropka :-D
Ruszało się fajnie to moje dzieciątko, na usg widać, jak powiedziałam ginka, że wszystko jest w porządku i obraz bardzo ładny. Schudłam 1 kg!!!!! Szok!!!!
Dostałam serię badań krwi do zrobienia, 18 kwietnia czyli w 12 tyg idę na usg sercowe, chyba tak to się nazywa, między innymi wykluczyć wady wrodzone, zespół downa etc., a następna wizyta po świętach 26 kwietnia. Mam dokończyć luteinę, dostałam na prośbę receptę na hydroxyzynę, ale tylko w wypadkach podróży pksem okropnym, miałam troszkę za wysokie ciśnienie ale jak ja 2 tygodnie siedziałam w domu to czego można było się spodziewać po spacerze do ginki. Tak normalnie jest niskie, także spokojnie i dobrze jest.
Zdjęcie wybaczcie później wstawię bo barszcz mnie czeka do zrobienia :p
Mam pozwolenie na małe spacerki spokojne, ginka tylko dalej wyraziła zaniepokojenie moją tarczycą, ale mam ustawione leki, wizyta za miesiąc i myślę, że będzie dobrze wszystko :-)

Myślę, że zaspokoiłam wasz głód wiedzy a teraz idę do kuchni!!!!

laski, nie mam szans, zeby Was nadrobic. Zaczelam czytac i wiem, ze nie dam rady do konca :)

AEL - gratulacje! bardzos ie ciesze, ze wszytko si! sciskam!

ja przeciez nie mierze tempki,nie sprawdzam szyjki...niw iem dokładnie kiedy mam owulkę tylko ze wzgl na 28dniowe cykle zakładam 14-15dc tez po sluzie który jedynie obserwuje...i mimo wszystko się wkręcam...a jak ktos mierzy wszystko...to można chyba zwariowac z tego czekania...prawda???

:) no ja wlasnie dzieki mierzeniu i obserwacji sie duzo mniej nakrecam. dwa dni przed @ tempka spada to wiem, ze nie ma po co nawet testu robic :) reszta obserwacji tez sie przydaje. Moze jak raz bedzie cos inaczej, to sie bede jarac :)
pewnie, ze troche sie nakrecam i tak ale duzo mniej niz jak nic nie mierzylam.

powiem wam też że to trochę wina naszego forum...bo cały cykl luz a teraz nagle pojawiły sie dziewczyny ze bedą testowac i w ogóle...i łykam fiolik codziennie jak gin nakazał...i to mi przypomina...a tak bym spokojnie nastawiła sie na @ i juz...
z jednej strony szkoda was ie czytac i nie bywac tutaj...a z drugiej rozumiem te które na jakis czas odpuszczają się nie pojawiają...

wiem jak to jest z forum... ale ciezko niestety sie go pozbyc :)

Tak mialam, ale nie zwracalam na niego uwagi, jak juz test wyszedl pozytyw to doczytalam ze taki mokry ciagnacy lekko bialawy sluz to oznaka ze jest pozytyw! Ja przed @ mialam takie przeboje ze nie wiedzialam o co chodzi. Plamienia, pozniej cisza, pozniej jeden dzien sluz zabarwiony krwia, wiec mowie oho okres. Z mezem popilam placzac przy tym i liczac na kolejny cykl, po czym te plamienie zupelnie ustalo. CIsza i mala zaroweczka ze a moze by zrobic testa.

Big sorki, ze uzyje takiego ale... z tym sluzem to niestety bzdura. Sprawdza sie w 50% przypadkow. Moze byc oznaka ciazy, a moze byc przed @. Przed @ w szyjce jest swego rodzaju czop sluzowy, ktory zatyka szyjke, zeby w razie zaplodnienia nic niechcianego sie nie przedostawalo do macicy. Przed @ to splywa, zeby zrobic miejsce na @ - moze to byc 1 dzien przed a moze byc 5 dni przed. Tak naprawde nawet kobiety, ktore obserwuja sluz dokladnie od wielu wielu cykli nie sa w stanie po sluzie wywrozyc ciazy (bo ciaza na podstawie sluzu to dokladnie jak wrozenie) - cykle nie musza byc identyczne. co ktorys moze odbiegac od normy wcale nie z powodu @. Wplyw na nas ma masa rzeczy, z ktorych sobie pewnie nawet nie zdajemy sprawy.
Tk gwoli scislosci, co by nikt ie wrozyl ciazy ze sluzu a potem sie rozczarował :)

Witam Was Kochane,

No ja już zaliczyłam przytualanie trzy razy w tym cyklu, który zaczął się dośc dziwnie nawet jak na mnie:/ Niby @ przyszła 22.03 tak jak się spodziewałam, potem na dwa dni zniknęła zupełnie, potem miałam dwa dni plamien, potem znowu sucho no i rokreciła się 27/28 trwała 3 dni pierwszy raz tak smiesznie miałam...nie wiem jak to obliczyć który dzień uznać za 1 dzień cyklu...dupa, bo wyglada na to ze te moje cykle to coraz dłuższe.. przekraczam 40 dni...Wczoraj mnie strasznie rozbolał prawy jajnik jak na owulacje, ale to zdecydowanie za wczesnie!!!!...M się śmiał ze plemniki się niecierpliwią i szaleją;) A moja pierwsza mysli jak mnie tak zaczelo boleć wczoraj - Boże, chyba jeszcze jednak nie chce...:/ się jakos tak strasznie przestraszyłam...i jak tu zrozumieć siebie...dziś już wszystko wróciło do normy....

No i teraz jak napisałam o tym jajniku to mnie znowu rozbolał, co Wy myslicie możliwe zebym miała tak szybko owulację???nawet biorac za pierwszy dzien cyklu 22 marca to dziś miałabym 15 dzień cyklu, ale przy ponad 40 dniowych to wydaje mi się za wczesnie sam gin mi mówił ze najwieksze szanse na ciąże w moim przypadku to będzie tak 23-28 dzień cyklu

po pierwsze. z tak dlugimi cyklami i dziwna miesiaczka - biegiem do lekarza :) no moze nie biegiem ale sie umow, bo normalne to nie jest.
Co do jajnika - jajnik moze bolec w rozne dni cyklu z roznych powodow i bez powodu. Bol jajnika wcale nie musi oznaczac owulacji ale moze. Moze to byc cysta, moze to byc nic. Skonsultuj z ginem i bedziesz spokojniejsza.
Za pierwszy dzien cyklu uznaj pierwszy dzien krwawienia ale zapisz sobie jak to z dnia na dzien wygladalo, zebys mogla w przyszlosci sprawdzic w razie potrzeby.

buziam wszystkie bardzo mocno!

AEL fajnie że jest OK wsio, oby tak dalej. Te4ż bym chciała od ginka dobre słowa usłyszeć

Paluszek: niestety Pok ma rację, po pierwsze tak długie cykle nie są normalne, badałaś hormony? Może to być związane z prolaktyną, działaniem przysadki lub oznaka policystycznych jajników. Nikt Cie tu nie chce straszyć , ale ze zdrowiem nie ma zartów. Lepiej zbadaj hormony i jajniki. Że ginekolog Ci takich rzeczy nie powiedział to dziwne. No chyba że jest to u Ciebie dziedziczne - mam na myśli tak długi cykl. A masz może problem z nadmiernym owłosieniem? Nie musisz odpowiadać, ale jeśli tak, to tez może byc objaw w.w. zaburzeń. życzę powodzonka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry