• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Donia aha ja tak pytałam z ciekawości ;-).
Chyba się jednak zdecyduję na te studia bo wymyśliłam sobie, że fajnie by było pracować w klubie fitness :-)

o ja nic nie wiem że coś wybrałaś, jaki kierunek? super

pyscek kurcze nie wiem, może jakaś cysta na jajniku. Kiedy masz wizytę u gina? podjedź może na ostry dyżur żeby srpawdzili co jest, nakłam tylko, że ból ostry zaczął się dziś wieczorem

Donia, zwolnienie nic Ci nie daje, w sensie nic nie przesuwa. Od dnia porodu odliczasz 12 miesięcy i masz okres, z którego się liczy średnią. Ja mam termin na grudzień, więc liczy mi się od stycznia tego roku, mimo, że jestem na zwolnieniu. Zwyczajnie wtedy liczy mi się nie wypłata, a zasiłek chorobowy do średniej :)

Klari, no jak ktoś nie pracował, to skąd ma mieć średnią? Logiczne, nie? ;)

a co jest jak brzuch boli jak na @ a jej brak z takim opóźnieniem ?? :-(
I test negatywny?
Jeśli negatywny to różne rzeczy, może po prostu trochę hormony się poprzestawiały, może stres zabieganie, też mogły zrobić swoje. Ważne by nie biadolić na coś poważniejszego i pójść do gina dowiedzieć się co i jak. Stawiam raczej na hormony.

czytałam na stronie ZUS i nic nie rozumiem :)
a zwolnienie w trakcie ciąży masz płatne 100%?

może coś się zmieniło, bo pamiętam, że moim koleżankom liczyli zarobki przed pierwszym L4 na ciążę
zajdę jutro do kadr i zapytam

No ja wiem, że i tak nic by nie wyszło...ale sie powstrzymac nie mogłam, sikałam juz zła na siebie ze 12zł w plecy zaraz bede zeby tylko przekonac sie ze nic nadal nie wiem...:) Teraz tylko trzymajcie kciuki, żeby wytrzymała chociaż do następnego wtorku z kolejnym testem, no i żeby jak juz go zrobię zeby były II kreski:)
Pyscek Donia ma dobry pomysł, szczególnie jeżeli na wizytę u gina musisz dłużej czekać...jak miałaś w miare regularne cykle to troszke długo nie masz @ .... To może być wiele rzeczy, po co sie tyle czasu zamartwiać?

Sil ja się jeszcze w tych sprawach nie zagłębiałam i tak z ciekawości się zapytałam ;-) i mam teraz spokój :-p hehe
Donia na AWF mam zamiar się wybrać :-).

Tak, mam 100% płatne. Zapytaj, ale wydaje mi się, że mam rację, że te miesiące na chorobowym wliczają się jako pracujące. Inaczej kobiety by tak chętnie na zwolnienia nie szły :)

reklama
na AWF w Białymstoku? super pomysł

paluszek cierpliwości życzę, wiem że to trudne, ale lepiej nie robić testu przed terminem @, czasem jest ciąża biochemiczna i można się niepotrzebnie nakręcić, zleci szybko te 7 dni

pyscek odezwij się, pojedziesz do lekarza?

sil mnie nie chodzi o to, że one liczą się jako zerowy dochód, tlko że bierze się średnią z 12 miesięcy przed zwolnieniem. Jeżeli ktoś zarabia zawsze taką samą kwotę to nie odczuje czy liczyli mu przed czy w trakcie zwolnienia, ale tak jak ja zarabiam w każdym miesiący inną kwotę to muszę się dokładnie dowiedzieć. Moja koleżanka narzekała bo liczyli jej przed zwolnieniem, później wróciła do pracy i dostała podwyżkę ale tego nie wliczyli.
No ale nie ma co dywagować, jutro się dowiem

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry