• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Niecałe 3 lata temu miałam przerwę, zanim poznałam swojego męża, potem już cały czas. Przed braniem tabletek miałam straszne problemy z @ bolesne i cykl trwał niejednokrotnie 40 dni. Więc czekanie na okres (najlepiej jego brak na 9 miesięcy:tak:)będzie bardzo stresujące

reklama
no tak ja swojego organizmu to wogóle nie znam, bo tyle lat te tabletki brałam ( chyba z 10 lat) i nie wiem jak się zachowa:no:
też własnie czytałam, że niektóre dziewczyny mają objawy już w pierwszych tygodniach ciązy a inne nie:-) więc trzeba poczekać to zobaczymy
mam do Was takie głupie pytanie;-) chciałabym ufarować włosy bo mam juz taki odrost ze masakra:wściekła/y: no ale gdzies tak na necie wyczytałam, że farbowanie jest szkodliwe dla płodu...wiec teraz poczekam na @ , jak przyjdzie to zapisze się do fryzjera i szybko zrob ie ten balejaż :-) ale gdyby sie np okazalo, że @ nie przychodzi i gdybym jakimś cudem juz za pierwszym razem sie zafasolkowała ( było by cudownie:tak:) to co wtedy z tą farbą??można włosy w ciązy farbowac czy lepiej nie???

no tak ja swojego organizmu to wogóle nie znam, bo tyle lat te tabletki brałam ( chyba z 10 lat) i nie wiem jak się zachowa:no:
też własnie czytałam, że niektóre dziewczyny mają objawy już w pierwszych tygodniach ciązy a inne nie:-) więc trzeba poczekać to zobaczymy
mam do Was takie głupie pytanie;-) chciałabym ufarować włosy bo mam juz taki odrost ze masakra:wściekła/y: no ale gdzies tak na necie wyczytałam, że farbowanie jest szkodliwe dla płodu...wiec teraz poczekam na @ , jak przyjdzie to zapisze się do fryzjera i szybko zrob ie ten balejaż :-) ale gdyby sie np okazalo, że @ nie przychodzi i gdybym jakimś cudem juz za pierwszym razem sie zafasolkowała ( było by cudownie:tak:) to co wtedy z tą farbą??można włosy w ciązy farbowac czy lepiej nie???
to chodzi o smród tej farby, w tak wczesnej ciąży możesz farbować nic nie będzie ani tobie ani dziecku.

dziękuje za odpowiedź zafasolujeodzaraz;-)
w sumie to ta farba u fryzjera tak strasznie nie smierdzi bo podobno jest bez amoniaku...ale nigdy nie wiadomo co oni tam dodają
a jeśli chodzi o te testy owulacyjne 2sweet, to już gdzieś wyczytałam na necie, że są podobno dobre...ja na razie spróbuje bez testów a jak to nie przyniesie efektu to chyba też się na nie zdecyduje:-)

Chodzi o amoniak w większościach farby. Farby ziołowe, naturalne, bez amoniaku i henna do włosów tym można spokojnie farbować się w ciąży. Ja farbowałam Lorealem bez amoniaku i jest wszystko ok. Nie ma wtedy amoniaku, więc farba nie śmierdzi. To nie tak, że nie można farbować włosów, to było dawno temu gdy te farby były jakie były, teraz powstają coraz to nowsze, które są nieszkodliwe.

jako nadworna praktykująca forumowa fryzjerka powiem Ci, że zdania są podzielone w tej kwestii, jedni mówią, że nie wolno, inni, że wolno a tak naprawdę zależy to głównie od Ciebie:tak:

nie pamiętam ale chyba nie robiono testów na szkodliwość farby... a szkoda:-(

Ostatnia edycja:
dziękuje aerlada:-) moja fryzjerka mówi, że w tej mojej farbie nie ma amoniaku wieć chyba będzie ok. tez mi się wydawało, że jednak teraz to te farby sa dużo lepsze niz kiedyś i również duzo bezpieczniejsze ale chciałam się upewnić

Chyba na bezczelnego jak prawdziwy urzędnik pierwszy raz w swojej dwuletniej karierze zagram sobie w pasjansa
bo zaraz zasne na biurku, to już chyba lepiej jak mnie przy pasjansie złapią

Mogę wziąć nospe?
tak mnie brzuch boli po jabłku, ze zaraz zwariuje

Ostatnia edycja:
tak samo są zdania podzielone jeśli chodzi o ciąże po tabletach ( niektórzy mówią, że można od razu zachodzić a niektórzy uważają ze lepiej odczekać)

a jeśli chodzi o farbe to ja teraz poczekam sobie, bo @ może przyjść lada dzień i wtedy sobie ufarbuje, a jak nie przyjdzie to wtedy się zastanowie co z ta farbą :-)

reklama
Witam wszystkie nowe staraczki! powodzenia;)

zafasolkuje: Mam dziś tak samo!! Ale jak.. tragedia...
Straaasznie nic mi się nie chce. Udało mi się całą jedną ścianę zaprojektować i poległam:-p

Co do farb to faktycznie ciekawa sprawa.. ja farbuje nie tylko siebie, ale też większość moich koleżanek + mame:-) Pamiętam, że keidyś moja koleżanka fryzjerka mnei farbowała jak była już wysoko w ciąży i jej dziewczynka piękna i zdrowa :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry