• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
jeszcze 3 godziny wysiedzieć na tyłku - mam dość przychodzenia do pracy

Zauważyła na brzuchu po prawej stronie, swędzi mnie skóra i sie troche drapałam i teraz mam taka ciemna plamkę, nie chce sie drapac ale nie moge sie powstrzymac

a jak ma wygladac? superowo!!:-p kazdy brzuszek ciazowy jest cudowny!! ja wiem, ze cos biore jak mam to wziasc a tak to zapominam...tlumacze sobie to tak, ze kobiety zdrowe nie moga zajsc w ciaze szybko...a ja z moja choroba musze byc dodatkowo jeszcze bardziej cierpliwa...kiedys i na mnie przyjdzie pora:tak:

jasne że tak :) ja już słyszałam nawet o tak skrajnych przypadkach,że kobieta teoretycznie była bezpłodna,a zachodziła w ciąże po adopcji dziecka..

Wow Ael jakie wieści!! Super! Będziesz pierwszą forumową mamusią!!! A później będziesz nas instruować co i jak robić z dzieckiem :-D

czesc dziewczyny!!
Dziurko...moja kolezanka tez juz w 5 tyg miala malutki brzuszek a byl to na pewno ciazowy, bo byl bardziej twardy od gory brzuszka:-)
Fifka...widzialam malego na FB, masz racje oplaca sie to 3D zrobic, pewnie wrazenia nieziemskie...piekny chlopak...a co z ta jego waga w koncu wyszlo?
Sun...ja bym poczekala, bo teraz tymi stresami sobie zaszkodzisz...
Ael...to juz za 2tyg:szok: o losie...ale ten czas leci. jak sie tu wprowadzilam to bylas chyba kolo 20tyg...a czemu cc? masz do tego wskazania?

ja dzialam ze swoim M., mysle tylko, ze ten bromergon to nie zadziala od razu, wiec tez nie chce w tym cyklu nastawiac sie na fasoline...no ale przytulanki sa fajne, wiec je robimy:laugh2:

Milia wyszło ze mały albo jest młodszy i albo troszkę za mały... bo maluszek wygląda na niecałe 20 tygodni a macica jest na wysokości 21 tygodnia. Innymi słowy albo macica jest troszke za wysoko (ale w granicach normy) a maluszek jest idealny jak na te niecałe 20 tygodni... albo maluszek jest za mały (ale również w granicach normy) a macica jest na tym miejscu co trzeba. Za dwa tygodnie mam badanie u swojej gin, a za 4 tygodnie idę jeszcze raz do tej drugiej lekarz (ona ma lepszy sprzęt i lepiej ocenia maluszka)

Podsumowując mały rozwija się dobrze i mieści się w normach. Lekarka powiedziała ze nie ma absolutnie powodów do obaw!

magenta: skoro mozna go w ciazy to zapytam w aptece, a bez recepty??? bo ja mam naprawde duzy problem z zaparciami

fifka: a przypomnij mi ta maść co mozna w ciazy od swędzenia cos na "h" chyba było

Ojojoj.... hm... ta maść... Hasceral! Ale pamiętaj ze nią można smarować tylko niewielkie powierzchnie skóry i bardzo cieniutko!

Ale mnie teściowa ubawiła swoim tekstem. Siedzi z ciocią coś o koszeniu przy pomocy kosy się zgadało i walnęła że mój małż i szwagier to kaleki życiowe bo nie umieją i nie chcieli się nauczyć hahaha ale mnie kobieta ubawiła ;)

A i humor mam idealny, małżowi umowę przedłużają o pracę i podwyżkę dostanie :D

co do chorego kolana to tez mam chore uraz z dziecinstwa na kazda zmiane pogody mnie nawala teraz ale obcasy zakladam czasem ale jakies duze schody albo dluzsza jazda rowerem sa dla mnie nie do pokonania bo mi strzela

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry