• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja mam przeźroczysty rzadki śluz. Chyba każda z nas ma inaczej.

Pojadłam podrzemałam chwilę. Teraz gorąca herbatka bo mi zimno. Teściowa mi kupiła na kaszel syrop dla ciężarnych :)

reklama
Ja chyba wezmę znieczulenie

U mnie w Białymstoku znieczulenie jest darmowe... ale wątpię żeby bylo mi potrzebne. U mnie w rodzinie wszyscy bardzo szybko rodzili a podobno to jest dziedziczne. Znieczulenia nie podają jak rozwarcie szybko idzie i zaczynają się skurcze parte.

Nie no... nie chcę cesarki... panicznie się boje usypiania i przegapienia pierwszego krzyku dziecka... Tak tylko piszę bo troszkę się boję...

Hahahaha, ja wolę się przygotować psychicznie na to co mnie czeka... :-D mam nadzieję, że się miło zaskoczę :-p dla mnie wchodzi w grę tylko poród naturalny, tzn. jeśli oczywiście nie będzie żadnych przeciwskazań bo jeśli będzie trzeba zrobić cc z musu to trudno ale tak to nawet nie myślę o cesarce

Oj Magdalena... ja też tak myślę... tak naprawdę nie chcę cesarki. (no chyba ze będzie taki przymus....) tak tylko piszę, ze się zastanawiam bo moja szefowa mnie namawia. Ona miała opłacone prywatne dwa porody przez cesarkę i opowiadała ze po prostu istny raj i fantastyczna opieka... to wydatek koło 2 tys. Nasłuchałam się jak położne w szpitalach potrafią odzywać się do rodzących kobiet.... "czego wyjesz? Nie trzeba było dupy dawać" itp.... mojej mamy koleżanka rodziła przy studentach (choć nie wyrażała na to zgody) a te dzieciaki się z niej naśmiewały... przedrzeźniały... każdy po kolei podchodził sprawdzać rozwarcie a ta wyła z bólu... po protu się zaczynam coraz bardziej bać... ale nie samego porodu czy bólu... a samej atmosfery... Nie chcę cesarki, ale zastanawiam się nad opłaceniem prywatnego porodu....

Martocha ja mam taki gęsty i biały...

Ostatnia edycja:
Przestańcie o porodzie gadać bo wystraszycie staraczki :-) u mnie @ się rozkręca mam śluz już podbarwiony

a wogóle, powiem Wam,że mój organizm jest dziwny :-) po podobno tempka ma spadać poniżej dolnej kreski a mnie nie spadła :-D powiem Wam ,że gdybyśmy się starali to byłby to idealny wykres zaciążony :-D

Słyszałam,że niektóre dziewczyny mają śnieżno białe wydzieliny również.. chyba u każdego może być różnie?
Kady organizm jest inny. Przy zapłodnieniu macica zaczyna się oczyszczać stąd dużo śluzu i jego różnorodność. Chyba jedyne co nas łaczy to jego obecność:) Nigdy nie miałam śluzu poza płodnymi dniami dlatego to wydawało mi się dziwne ale powód mnie zaskoczył mimo wszystko:)

Madziu no przy nim jeszcze mi się nie zdarzyło takie określenie ale jest na dobrej drodze:-D

Fifka mnie opierniczyli jak sobie ostatnio ogladałam porody...najbardziej mnie jakoś przeraziło rozcięcie krocza...brrrrrrrrryyyy. Szwagierka jedną córcię rodziła ze znieczuleniem i mówi że po porodzie była gotowa na kolejne dziecko bo nic nie czuła ale pękła jej szyjka. Ma się mniejszą kontrolę bo zwyczajnie się nie czuje kiedy przeć itd. Drugą rodziła bez znieczulenia bo za późno dotarli do szpitala,mówi że boli ale zaraz po urodzeniu ból mija i sie go nie pamięta. Powiedziała że znając oba porody postawiłaby na naturalność.

A gdzie się podziewa Ael?

Ostatnia edycja:
A mnie koleżanka na FB w***wiła.. coś było,że ona by już chciała a jej świeżo poślubiony facet nie chce dziecka, a na to jej koleżanka " hehe Daga w tych sprawach to akurat faceta można łatwo wyrolować i postawić na swoim ;ppppp
więc napisałam,że do dziecka potrzeba dwóch osób a potem faceci mówią ,że ich na dziecko naciągamy.. ta do mnie,że ja to nie powinnam się wypowiadać bo ja preferuje model rodziny 2+1 ( on ona i pies :-D), że ona nie jest smarkata, żeby "zaciążyć" ,że dla niej to jest stan błogosławiony i bla bla bla
więc jej walnęłam monolog o mierzeniu tem, badaniu szyjki, o obserwacji śluzu o clo i bro o wiesiołku, że jak będzie posiadała taką wiedzę jak ja mam na tę chwilę to możemy pogadać.. i przymknęła jadaczkę..nie cierpię laski typowa " pier***dolę ,że nic nie umiem a mam 5,0 do indeksu" aaa długo by opowiadać, denerwuje dziewczynę z rozkręcającym się @ :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry