• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Gratulacje Marchewko :))
Czy ktoś wie co tam z Ael? przyznam się że nie mam czasu Was nadrabiać ;p i w ogóle chyba zaraz pójdę spać..padam na pysk. Dziś pierwszy raz muliło mnie tak porządnie.. z 4 razy w ciągu dnia.. oby pozostało na muleniu ;p

Dziewczyny..chciałabym się wykąpać ale trochę się boję..jak ciepła/ nie ciepła powinna być woda? zmierzyć termometrem?

Ostatnia edycja:
reklama
ael jeszcze nie rodzi byla dzisiaj u nas pisala;-) wedle suwaczka termin porodu ma za 3 dni ;-)
no co do temperatury nie goraca i nie lodowata ciepła prawie letnia no nie umiem tego okreslic moze zmierz wode w wannie łokciem tak jak dziecia sie mierzy ;-)

Ostatnia edycja:
Martocha nie popadajmy w paranoję ;-) najważniejsze żeby nie jakaś max gorąca, że wyjdziesz z kąpieli czerwona jak rak :-p ma być po prostu ciepła i tyle, żebyś nie wygrzewała się wylegując tylko szybki prysznic i wyskakujesz :-)

Gratulacje Marchewko :))
Czy ktoś wie co tam z Ael? przyznam się że nie mam czasu Was nadrabiać ;p i w ogóle chyba zaraz pójdę spać..padam na pysk. Dziś pierwszy raz muliło mnie tak porządnie.. z 4 razy w ciągu dnia.. oby pozostało na muleniu ;p

Dziewczyny..chciałabym się wykąpać ale trochę się boję..jak ciepła/ nie ciepła powinna być woda? zmierzyć termometrem?

Nie gorąca... w takiej temperaturze lekko wyższej niż temperatura ciała. Nie musisz mierzyć termometrem, wystarczy ze nie będziesz czuła dużego ciepła. A tak naprawdę to w pierwszych miesiącach lepiej w ogóle darować sobie kąpiele i brać prysznic... ja pierwszą ciąże poroniłam po kąpieli (choć nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie kąpiel )

Nie gorąca... w takiej temperaturze lekko wyższej niż temperatura ciała. Nie musisz mierzyć termometrem, wystarczy ze nie będziesz czuła dużego ciepła. A tak naprawdę to w pierwszych miesiącach lepiej w ogóle darować sobie kąpiele i brać prysznic... ja pierwszą ciąże poroniłam po kąpieli (choć nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie kąpiel )

darowałam sobie kąpiel-prysznic wystarczył..
przeczytałam też,ze jak ma się skłonności do grzybków (czyli ja :crazy:)- to powinno się unikać wanny, ponieważ wypłukuje się wtedy naturalną florę bakteryjną..
za 3 tyg przerpwadzamy sie do naszego nowego mieszkania.. tam nie ma wanny więc nie będzie korcić :rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry