• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ciekawa jestem kiedy poczuje pierwsze ruchy dzieciątka.
Teraz jak widziałam na usg co on wyczynia w brzuchu to stwierdzam,ze te bąbelki to rzezywiście może być od tego małego wariata. Czytałam troche w necie, ze jest to możliwe w 12 tygodniu, ale czy rzeczywiście to jest to? Hmmm zobaczymy za jakiś miesiąc :-)
Ide obierać te ziemniory może będę zaś. ;-)

Witam wszystkich i kazdego z osobna...Ae mamy deszczowy i pochmurny dzionek ale takie dni tez czeba...

Wiedz ze roznie z tymi ruchami jest jedne czuja szybko drugie czuja puzno ja pierwsze i bardzo delikatne poczułam około 18-19 tydzien dopiero.:-(

Widziałam ktos Ci odp ze około 17 tyg mozliwe ale nie łudz sie ze akurat w 17 tyg bedziesz czuła ruchy.To jest sprawa bardzo indiwidualna.Moj gin powiedział ze szybko czuc ruchy w drugiej ciazy a w pierwszej mozna odczuc ruchy nie predzej niz po 16 tyg ale to nie jest powiedziane.

Ja to na poczatku odliczałam do 12 tyg bo po tym czasie maleje ryzyko poronienia a potem odliczałam czas do tygodnia w ktorym moge poczuc ruchy:-)...Poczujesz predzej niz puzniej

reklama
A ja wam powiem taką ciekawostkę którą powiedziała mi położna na wizycie położna. Najbardziej prawdopodobny termin porodu jest wyliczany właśnie od pierwszych dobrze wyczuwalnych ruchów. Do daty poczucia pierwszych ruchów trzeba doliczyć 22 tygodnie. Ona mówiła ze przez swoje 20 lat pracy zawsze jej się to pokrywało, a to oznacza ze ja pewnie szybciej się rozpakuję...

28 mam wizyte u gina i musze sie jej poskarzyc ze nie sypiam dobrze i wszystko nie drazni np ze deszcze tłucze o parapet,tesciowa dzwoni codziennie z zapytaniem jak sie czuje bo wie ze jestem sama bo moj M pracuje całe dnie.M chce mnie przytulic to oczami przewracam itp
Jakas taka nie tykalna jestem od paru dni.:-(
Nie chce taka byc i nigdy nie byłam.Moze przez to ze wkraczam w 3 etap ciazy? Tez tak macie moje ciezaroweczki?

Fifka.Tez tak masz czasami? pytam Ciebie bo widze ze tez jestes w wysokiej ciazy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry