reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Witajcie kochane
ja już po testowaniu, niestety nie było upragnionych II kreseczek, ale @ nocy też nie przyszła, pobolewa mnie brzuszek, więc może jakieś opóźnienie. Mam dziwne przeczucie, że owulacja była w innym momencie, niż myślałam. No nic będziemy walczyć dalej, uszy do góry...
A zapomniałam Wam ostatnio napisać, że mojemu małżonkowi koleżanka z pracy wróżyła, i wywróżyła nam 2 synów he he ponoć jeszcze się nie pomyliła, a ja stwierdziłam, że to nie może być prawda bo przecież jak to nie robić kokardek, kiteczek ;-)

dobry dobry :-)

dzięki Ael za odpowiedz :-) wg mnie też właśnie Huggies są jakieś dziwne, tych drugich nie używałam, miałam same Pampersowe dzieci :-p za to chusteczki faktycznie fajne z Huggies jedne mam ulubione zajefajnie pachną :-p

to będzie 3 cykl, a powiedzcie temp powinnam mierzyć od pierwszego dnia @?muszę zakupić dokładny termometr. Mogła by przyjść @ już, a tak człowiek czeka w napięciu, chcociaz powiem Wam, że chyba sie ten cykl wydłuży:blink:
magda też czekasz na @?

łe zacznij jak już się będzie kończył - nie będziesz się w tym babrała
poczytaj dokładnie jaka tempka wskazuje owulacje, oblicz sobie teoretyczne dni płodne i działaj.
Ja nie mierzyłam w moim złotym cyklu tempki, zaczęłam dopiero po owu, ale robiłam testy od 13 dc. W sumie tez miałam z testami odpuścić, ale coś tam robiłam i wyczułam, ze chyba mam owulacje i zrobiłam szybki test potwierdzający, z tym, ze mi testy owu pozytywne wychodziły 13, 14, 15 i 16 dc. Przytulaski odbyłam 13 i 16 dc i to wszystko na cały miesiąc - posucha była, a tu masz poszłooo i siedzi we mniekrzyżówka choleryka i furiatki ;-)

no ja niby też robiłam testy, najpierw wydawało mi się, że to już, a potem dopiero w 23 dc były dwie krechy, jeżeli wezmę ten test po uwagę i akurat po dwóch dniach kłuło mnie w podbrzuszy to owulacja była opóźniona, więc i dzisiejszy test był za szybko, coś mnie tam kłuje ale to jakoś tak nie na okres, poczekamy, jak nie przyjdzie to za testujemy. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że mój mąż jest przekonany, że się udało jego zdaniem nie wyglądam "zbyt okresowo"

reklama
Dzień dobry!

Przepraszam Was, że nie nadrobię ale zwyczajnie czasu mi brakuję. Mam nadzieję,że u wszystkich dziewczyn jest wszystko ok.

Miq kochana nie przejmuj się, podejście masz super i zobaczysz ze wreszcie sie uda.
Jeśli chodzi o termometr to polecam owulacyjny, jest dokladniejszy a koszt to ok 20 zł. Tempke ja mierzyłam od 4dc.
I jeśli mogę Ci coś jeszcze zasugerować to w jednym cyklu mierz temp i rób testy owu. Ja tak właśnie zrobiłam i mialam pewność czy wierzyć testom, czy się to pokrywa...

Sil już pędzę zobaczyć brzuszek...

Ael i jak tam Wiktorek? Kurde widzialam na FB tylko pare fotek z cudzego konta ale i tak sie zakochałam w Maleńkim:)

Ostatnia edycja:
Do góry