reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael własnie wiem ze dzieci szybko się odwadniają...ale na szczęście to było tylko jednorazowe :tak:

Idę męża przelecieć :-D

No na szczęście :-)
A widzę, z małżowiną lepsze stosunki? :-D

Ael sama jeszcze nie. Jak ją się posadzi to tak z 10 sekund wytrzyma. ;)

To mój jest błyskawica pędziwiatr. Nagrałam filmik jak wspina się po oparciu łóżka i sam wstaje, po czym doczłapuje do mamusi i wspina się po mnie :-)
Śmiałam się wczoraj z Pawłem, że odpis Wiktora urodzenia będziemy nosić, bo latem jak ten będzie chodził z czyjąś pomocą nabank, nikt nam nie uwierzy będzie mieć 8-9 miesięcy :-)

Necia nie robiłam jeszcze żadnych badań. Powiem Ci, że nawet odżyłam jak kończyłam paczkę dla Fasolki, takiego jakiegoś kopa dostałam i jest znacznie lepiej. Tamten atak miał podłoże psychiczne.

reklama
Ael no to fajnie że już dobrze ale jak by co marsz na badania koniecznie

mam pytanie bo nie mam w razie co żadnej herbatki w domu lepsza koperkowa czy rumiankowa? małż jedzie na drugą część zakupów zaraz bo nie było w realu wczoraj pieluszek dla małej w jej rozmiarze a już nam zamknęli leclerca jak wracaliśmy

a drugie mała była werandowana dwa dni wczoraj miała być w ganku ale tam dużo zimniej było i była 3-5 min na dworze na ile dziś ją wziąć mogę?

Necia ja bym dała rumiankowej, z koperkową w przypadku Małgosi nie dawałabym, koperek czasem uczula więc lepiej dmuchać na zimne. Może być także jakaś owocowa zgodna do wieku.
A co do wychodzenia, czas przebywania na dworze małej, codziennie zwiększaj o 5-10 minut. W końcu mała się przyzwyczai i spokojnie na dłuższe spacerki będziesz mogła wychodzić.

Wiktor raczkuje.... Nie nadążam, no nie nadążam za nim! Dopiero co mi wstał sam za pomocą oparcia łóżka...ehh XD

ael dzięki myślałam o rumiankowej ale wolałam się upewnić, czytałam też gdzieś że koperokowa przy zaparciach też taka sobie a jej się zdarzają przez to żelazo całe. no to jak wstanie teraz nakarmimy się i idziemy na dwór na chwilę :-) najgorzej z czapką u niej bo mam od fifki taką maleńką i też odrobinę odstaje jeszcze ale przy sweterku ma kapturek więc jak coś kapturkiem główkę jeszcze zastawię. weszłam wczoraj do sklepu i pytam się o śpioszki w roz 50 to popatrzyły na mnie jak nie powiem na kogo ;) mówią chyba 56 mówię nie 50 a to nie ma takich :sorry2: dobrze że obczailiśmy że są z jednej firmy pieluszki w rozmiarze 0 :-) ostatnio zakochałam się w sweterku takim cieńszym z h&m w roz 50 znalazłam ale żałuję że nie kupiłam jej wtedy

Wiktor jest niemożliwy :)

Fifcia kazde dziecko rozwija sie inaczej ja mysle ze Konradek i tak jak na wczesniaka ostro daje czadu:)

Zgadzam się z tym co Kwiatuszek napisała. Fifka nawet jak na to, że Konrad urodził się wcześnie wymiata :-)
Bądź dumna mamuśka, masz mądrego synka :-)

Necia słyszałam różne opinie o koperkowej, że nawet na kłopoty z brzuszkiem nie bardzo jest.
Ja mam z Humany uspokajającą i z Hippa owoce leśne. Wiktor obydwie herbaty chleje. Kiedyś nie bardzo chciał.
Po weekendzie chcę kupić jeszcze jedną herbatę co bym mogła latem na zimno podawać bez podgrzewania wody :-)

Filmik się ładuje to wrzucę czorta, który się właśnie wspina po moich plecach :-)

Ostatnia edycja:
ael narazie kupię ( w sumie tatuś kupi ) jej rumiankową bo i tak za często dawać nie będę bo jeszcze częściowo na cycu jest ale się przydać może nie wiem czy to zbieg okolioczności ale jak piła żelazo rozpuszczone w wodzie było ok a jak dostała w mleku dzień wcześniej to wczoraj o tej porze ciężko było z brzuszkiem u niej :-)

Hej dziewczyny :)
Ael!!! gratuluję ząbka :D wie jaka to radość :) u nas wczoraj drugi się wykluł, więc już dwa mamy :) zobaczymy jak następne będą szły bo ten drugi jakoś niezauważalnie wyszedł :)

Fifka, myślę że takie jednorazowe wymiotowanie to nic groźnego, Julia też ma czasem wymioty przez to ząbkowanie, i już dwa razy byłam z tym u pediatry, i martwić się trzeba jak dziecka w ciągu dnia/nocy kilkakrotnie zwymiotuje taką dużą ilością.... a jak u Ciebie to było jednorazowe to to na pewno nic takiego, może zaszkodziło mu coś co zjadłaś :)

wiedzę, że temat herbatek, my używamy z Hippa, i jestem z nich bardzo zadowolona. Ta koperkowa jest dobra, kupki są po niej ładniejsze, no ale na kolki to nie bardzo pomaga, bo jednak ten wyciąg z koperku nie jest aż tak silny, ale sam koperek na brzuszek bardzo dobry i na kolkowe sprawy polecam gripe water-woda koperkowa. Jeśli chodzi o rumiankową na początek to nie polecam, Julia bardzo jej nie lubiła, jest po prostu nie smaczna, a i ja jak ją próbowałam, to mnie odrzucało, a koperkowa jest na prawdę w porządku jeśli chodzi o smak :) teraz już rzadziej używamy tej koperkowej, bo Julia nie ma już żadnych problemów brzuszkowych, mamy też uspokajającą, ale też już praktycznie stoi nieużywana, jagodową (pycha), owoce leśne (taka sobie-bez smaku praktycznie), jabłko z melisą (pycha), owocową (jeszcze nie próbowana), malina z dziką różą (PYYYYCHA:). Próbowaliśmy też herbatki bobovity, ale nie są tak smaczne jak hippa moim zdaniem :)

reklama
Lilly to gratulacje drugiego zęba! :-)

Kwiatku no właśnie niedawno dziewczyny w ciąży były a tu ząbki, gadanie etc :-) Doczekasz i Ty tego :-)

Macie mojego czorta :-) na moje grube nogi się nie patrzcie :-)\

[video=facebook;438130876216603]http://www.facebook.com/video/video.php?v=438130876216603&notif_t=video_processe d[/video]

Do góry