reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mam wieści:)
Endometrium 10 mm a było 8 mm:) Pani doktor powiedziała, że gotowe do zagnieżdżenia. W lewym jajniku tylko jeden pęcherzyk 16 mm ( było 14) ale ze wzgórkiem jajonośnym. Pani doktor powiedziała, że z tego będą ludzie i że wszystko książkowo. Zaprosiła po pozytywnym teście ciążowym:):):)

reklama
martuska ja do tej pory brałam sam Folik no ale Gin kazał mi kupić coś co zawiera też jod co by zbić TSH (mam 2,6, a do ciąży najlepiej gdyby było ok 1). I właśnie tak się zastanawiam co kupić.

a w jakim celu Twój M. bierze kwas foliowy?

(mam zapas Folika no ale jak kupię inne witaminy to folika mogę "sprzedać" mężowi, hehe)

Pani endokrynolog powiedziała, żeby kwas foliowy oddać eMowi. Też kiedyś o tym czytałam. Tu jest nawet taki fragment Kwas foliowy a płodność

Kwas foliowy ma także spory wpływ na płodność, zarówno kobiet jak i mężczyzn. W przypadku kobiet odgrywa on rolę w dojrzewaniu oocytów, zagnieżdżaniu się zygoty oraz wykształcaniu łożyska. U mężczyzn natomiast kwas foliowy wpływa na proces spermatogenezy czyli produkcji plemników.
Wiecej info o tym jest na stronach angielskich:)
http://www.news-medical.net/news/2008/03/21/36528.aspx
http://infertility.about.com/b/2008/03/24/should-men-also-take-folic-acid-supplements-2.htm

No może się uda w tym cyklu, jestem pozytywnie nastawiona. Myśle, że jakies 3-4 dni i będzie owulacja;)

Ostatnia edycja:
Laski, czy Wy wiecie, gdzie macie jajniki? Macica pośrodku, tyle wiem... Ale gdzie ferma? Tak jak sie włosie na trójkącie bermudzkim kończy czy bliżej?
(tak mnie to nurtuje, ze aż z wanny pisze)
Martuśka, to trzymam kciuki... Do roboty!

Ps. Boooze... Festiwal Debila odstawiam znowu :( Wujek G mi pokazał i ja jednak ułomności mam w kwestiach toppppppografii (ja je*bie, durny iphone!!!) biologicznej.
Wobec czego melduję, ze macica mnie dziś pobolewala, ale inaczej niż na okres. Trzymajcie kciuki za sobotę...

Ostatnia edycja:
Nie no wyżej. A jak Cie boli to nie potrafisz zlokalizować miejsca kłucia jajnika?:) Bo to jak igiełką to łatwo wskazać.
Dzisiaj regenerujemy armie bo i tak nie pęknie a jutro do roboty znowu!;)

Nigdy mnie nie kłuł, więc nie wiem, gdzie je mam :D dobra, znaczy maciora mnie szturchala. Hm.
Jak regenerujecie to tres bien. Pamiętajcie, ze plemniory potrzebują nawet 72h zeby dotrzeć do jajca, takze podnoszenie pupy po coitusie im pomoże.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry