• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam dziewczyny
ja po wizycie.Z mala wszystko ok.Ma ponad 400g i skakala jak oszalaja.Pol nocy niedala mi spac.Ale niestety skrocila mi sie bardzo szyjka macicy o caly 1cm i zostalo juz tylko 3cm.Teraz musze tylko lezec,lezec i jeszcze raz lezec.Miala ktoras moze tak?Bardzo sie wystraszylam bo lekarz powiedzial ze moga sie zaczac skurcze i przedwczesny porod.

reklama
Karo wydaje mi sie, ze na CPP (Ciaza po poronieniu) byla taka dziewczyna AS76 co miala ten problem, brala jakis specyfik na skurcze i musiala sie bardzo oszczedzac. Wiem, ze tez zaglada sie jakies szwy w przypadku skracania sie szyjki:-(

Karo, to leż kochana i się bardzo oszczędzaj. Pilota od TV i szydełko do ręki na zmianę z ksiązką i leż, leż, leż. Jak malutka się urodzi już tak sobie nie poleżysz :) Więc korzystaj teraz :)
Myszka, Ty to konkretna Babka jesteś. Ochrzaniaj nas ile wlezie za te fobie. Kurczę, żeby jeszcze przejmować się sokiem pomarańczowym? Więcej sikania i tyle. Nasze babki i mamy nic o tym nie wiedziały, wcinały cebulę i cytrynę, bo to zdrowe. Moja mama dowiedziała się o ciąży w 3 miesiącu, bo miała dwie nibymiesiączki w międzyczasie, przez te trzy średnio uważała a urodziłam się cała i zdrowa.. Żadnego USG, żadnej bety.
Dorcia, ja też dostaję ochrzan i słusznie za przeszukiwanie internetu. Nawet mi w domu zagrożono, że mnie odetną od sieci. Na forum piszę pod nieobecnośc mojego , bo po żadnych forach mam nie chodzić :) No ale akurat forum to jest fajne :) Więc potajemnie sobie tu zaglądam .

Karo kochana odpoczywaj tak jak lekarz przykazal! Teraz ty i bobo jestescie najwazniejsze!

Ja wlasnie w kantynie na kawce,odsapnac przyszlam bo z sil padam... tu troche ciszej niz w biurze przynajmniej:) dobrze ze dzis S po mnie przyjezdza,bede szybciej w domu:) no i po pracy lozeczko dla bobo od kumpla odbieramy:)

W czw za tydzien wizyta,ciekawe czy plec juz bedzie widac... znajac moje szczescie pewnie maluch skryje wszystko co ma i czego nie ma...:D

Malgonia to nie o to chodzi, zeby sie nie doinformowywac, ale zeby nie bzikowac. Jak sie w google wpisze "bol glowy" to wyskoczy rowniez rak mozgu, wiec wiesz nalezy czytac cos co nas dotyczy, a kto pyta nie bladzi i akurat na tym forum jest duzo konkretnych babek co wspomoga, poleca, wskaza dobra droge:tak: I nie chodzi o to, zeby sie odcinac od sieci, ale zeby nie schizowac i tracic glowy i przede wszystkiem szukac sobie nieistniejacych objawow.

A ja sie tak stesknilam za mala, ze poszlam po nia...alez byla radosc i moja i jej. Pogadalam z mamuska a mala zaczela szukac kapci i nic tylko ona idzie tam, a co jest tam? Mike... No i tak odwiedzilysmy eMa a ten w trybie natychmiastowym zrobil kakao a potem mala zaprowadzila go do wanny i pokazywala myju, myju:-D
Po zabawie w wannie czas szalenstw na lozku i tak od ponad godziny. Alez mi sie za nia tesknilo :-)

Elenka - czy robiłaś test ciążowy? Z tego co piszesz mogło to być wczesne poronienie. Ale na pewno musisz skonsultować się z lekarzem. Jesli starasz się o dzidziusia i stwierdzono u Ciebie niski progesteron, musisz mieć włączony progesteron w tabletkach w drugiej fazie cyku, żeby pomóc utrzymać ciążę. Mysle, że wcześniejsze jednorazowe stwierdzenie niskiego poziomu progesteronu wystarczy i od razu da Ci Duphaston bez zbędnych badań, tak profilaktycznie . Może zastanów się nad zmianą gina, jeśli wzbudza w Tobie strach to niedobrze. Powinnaś mu ufać a w ciązy przez 9 miesięcy będziecie się widywać często :) Daj znać co dalej .

Dziękuję za odpowiedź! Nie robiłam testu, bo było za wcześnie, więc oczywiście może nie chodzić o wczesne poronienie tylko w ogóle o coś innego, chociaż nigdy dotąd mi się takie wypływy + skrzep przed miesiączką nie zdarzały.
Co do zmiany gina, to chyba tak zrobię, chociaż coś nie mam szczęścia - poprzedni olał tamte moje wyniki badań i nawet nie raczył mi powiedzieć, że jak się będę starała o dziecko to muszę brać progesteron, a ja głupia też się nie zainteresowałam, bo mój wynik mieścił się w normie na fazę lutealną tylko, jak teraz odkryłam, ta norma obejmuje okres od owulacji do tuż przed miesiączką, kiedy progesteron może już bardzo spaść, a ja miałam badania w 21 dc. Chyba lekarz powinien to zauważyć... Ten mój obecny z kolei co chwila zauważa u mnie różne rzeczy i to też niedobrze, bo ja się denerwuję.

Ale może rzeczywiście będzie skłonny mi dać Duphaston bez dalszych badań, bo tak to w kolejnym cyklu dopiero bym badała, i od następnego się starać... i wszystko się przedłuża! No i oczywiście - to głupie, bo nawet nie wiem, czy na pewno doszło do zapłodnienia i było poronienie - smutno mi z powodu tego maleństwa, które być może utraciłam :// Podziwiam Was, że tak się dzielnie trzymacie po stratach Waszych Aniołków w bardziej zaawansowanych etapach ciąży!

Karo ja mam skróconą szyjkę ale nie wiem jaka jest jej długość. Z tego co piszą dziewczyny na innym wątku to 3cm nie jest jakąś tragedią. Ale powinnaś się teraz bardzo oszczędzać i jak najwięcej odpoczywać. Moja koleżanka miała skracającą się szyjkę. Termin miałam na 27 stycznia, lekarz w listopadzie mówił byle do świat donosiła a Julia urodziła się 14 lutego. Aga się wcale nie oszczędzała, wręcz przeciwnie.

reklama
Eelenka progesteron wlasnie sie tak bada w 21-22dc i spada dzien, dwa przed miesiaczka. Lekarz dobrze zrobil badania, a co do tego nadgorliwego ja bym zostala... lepsze to niz olewcze podejscie. Pozostaje tylko zachowac zdrowy rozsadek i jesli nie robilas testu, a jak piszesz progesteron byl w normie to nie ma co zakladac, ze to byla strata. Czasami macica musi sie oczyscic i wtedy sa takie jazdy. Ja dawno temu z nerwow nie mialam miesiaczki 3 miesiace i jak ze mnie chlusnelo wlacznie z bolem to sadzilam ze poronilam... na usg w szpitalu poinformowali mnie, ze macica nie wyglada jakby cos sie tam dziwnego dzialo, a napewno nie na poronienie. Glowa do gory i nie wmawiaj sobie czegos czego moglo nie byc. Idz do tego nadgorliwego ginka i mu o tym powiedz czym wczesniej tym lepiej, a on zaloze sie ze juz zerknie na macice i bedziesz pewna czy to bylo poronienie czy zwykle oczyszczanie. Czasem nie wszystko z nas schodzi w trakcie jednego cyklu stad takie anomalie ;-) ale nie ma powodu do dramatyzowania. Mozesz jeszcze zrobic kontrolna bete HCG powinno pokazac gdyby ciaza jednak byla.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry