• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Martucha super :-))))) jednak ginek mial racje :-D
Ciekawe za ile ja znienawidzisz :-D ja potrzebowalam 2 dni ;-)

Kochajaca_mama moj ginek w pierwszej ciazy kazal mi wrocic w 8 tyg. ponoc wtedy juz moze "wymacac" ;-) spokojnie zaufaj lekarzowi :-)

reklama
Danutaski serdeczne gratki ! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a jeszcze nie dawno razem testowałyśmy, całe szczęście ,że choc Tobie sie juz udało. Goka za Ciebie rownież&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lopop i Martocha jesli chodzi o Wasza @ to zazdroszczę, ze juz pojawiła. Ja czekam i czekam, co prawda dzis dopiero 32 d.c. bezowulacyjnego, więc może za jakies 3-4 dni będzie, bo lutke odstawiłam 6 dni temu. Czekam na kolejny cykl może pęcholki jednak sie pojawią

Danutaski ale zazdraszczam

A wiecie co? W piatek kolezanka z pracy powiedziała mi, ze jej bratowa jest w ciązy 12 tyd. Tak bardzo sie ucieszyłam. A ona nie chciała mi wczesniej mówić, by nie było mi przykro.... Ale mi nie jest przykro w takich momentach! Bardzo sie cieszę, tylko zazdraszczam oczywiście:zawstydzona/y:

Kruszka, mysle ze jak przestaniesz tak z utesknieniem jej wygladac sama przyjdzie... w koncu to @ wiec musi nas zaskakiwac wtedy kiedy sie najmniej spodziewamy ;-)
Zazdrosc co do ciazy, to calkiem naturalne uczucie. My tez zaciazymy potrzeba troszke czasu :-) no i nie stresowac sie samemu, bo to nie pomoze ^^ :-D

Danutaski serdeczne gratki ! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a jeszcze nie dawno razem testowałyśmy, całe szczęście ,że choc Tobie sie juz udało. Goka za Ciebie rownież&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lopop i Martocha jesli chodzi o Wasza @ to zazdroszczę, ze juz pojawiła. Ja czekam i czekam, co prawda dzis dopiero 32 d.c. bezowulacyjnego, więc może za jakies 3-4 dni będzie, bo lutke odstawiłam 6 dni temu. Czekam na kolejny cykl może pęcholki jednak sie pojawią

Danutaski ale zazdraszczam

A wiecie co? W piatek kolezanka z pracy powiedziała mi, ze jej bratowa jest w ciązy 12 tyd. Tak bardzo sie ucieszyłam. A ona nie chciała mi wczesniej mówić, by nie było mi przykro.... Ale mi nie jest przykro w takich momentach! Bardzo sie cieszę, tylko zazdraszczam oczywiście:zawstydzona/y:

Kruszka no wiesz mogę podesłać piorytetem do Ciebie:-p

Goka80 MOJE GRATULACJE !!!:tak::tak::tak: No to zaczynamy mniej więcej w tym samym czasie. Sprawdzałaś sobie może przewidywany termin porodu? U mnie to 1-3 październik ;-) Na pewno będzie dobrze !!! Choć mnie też dopadają wątpliwości, to czuję, że tym razem się uda !!
Ani@k przesyłam fluidki przez klawiaturę, do mnie tak dotarły więc przesyłam Tobie i innym dziewczynom które także pragną zobaczyć dwie kreseczki!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kochająca_mama30 ja nadal nie mogę uwierzyć - dzisiaj znowu robiłam test ciążowy :zawstydzona/y: no i wyszedł pozytywny z nieco ciemniejszą kreseczką. Nie przejmuj się że nie było badania ginekologicznego (czy USG) - nie wiem ile w tym prawdy, ale kiedyś czytałam, że badanie w bardzo wczesnej ciąży, jeżeli będzie przeprowadzone w sposób nieprawidłowy, może spowodować poronienie. Oczywiście żaden lekarz tego nie potwierdzi, no bo przecież nie będą obarczać winą siebie, gdy można zrzucić na coś innego. Ja planowałam wcześniej, że jak zajdę w ciążę, to na wizytę pójdę dopiero w 8/9tc. No ale będę musiała iść wcześniej ze względu na leki, bo ważniejsze abym miała poprawioną dawkę hormonów. Gdyby Twój lekarz nie był pewien że to ciąża, to nie założyłby książeczki ciąży, no i nie mówiłby że to ciąża. My nie musimy wszystkiego umieć, wiedzieć, jak lekarz mówi że ciążą to tak jest, w końcu to on uczył się wiele lat, nie my ;)
Galwaygirl wcale nie nudzisz ;) właśnie chciałam się Ciebie pytać co z badaniami, bo słyszałam że jak się nie jest w ciąży to wystarczy samo TSH, natomiast w ciąży samo TSH może być niemiarodajne i trzeba robić jeszcze inne? Jakie? Dostałam namiary na endokrynologa-ginekologa w jednej osobie, zatem do tej lekarki pójdę, próbowałam umówić się na wizytę w piątek, ale kazali mi dzwonić w poniedziałek, ciekawe na kiedy dostanę termin wizyty, jakby co będę płakać w słuchawkę że muszę szybciej bo biorę leki a zaszłam w ciążę a jedną ciążę już straciłam, może gdzieś mnie wcisną;) napisz proszę jakie badania sobie zrobić aby lekarka miała wszystko co jej potrzebne, żeby mi powiedzieć co z dawką hormonów.
MartOocha cieszę się że @ wreszcie przyszła. Faktycznie chyba pobiłaś rekord tego forum, no ale najważniejsze że się doczekałaś!! Jakie masz dalsze plany, chcecie odczekać ileś cykli czy decydujecie się zacząć staranka?
Kruszka "nie dziękuję" co by nie zapeszać, pamiętam że razem testowałyśmy, ja nadal nie mogę uwierzyć że się udało! Tak jak pisze Myszka, jak przestaniesz wypatrywać @ to pewnie sama przyjdzie !! I może już w następnym cyklu po owulce zrobisz teścik który pokaże dwie kreseczki!!
Także myślę że zazdrość jest zupełnie normalna. Sama ją wielokrotnie odczuwałam.

Dziewczyny, ja nadal nie mogę uwierzyć:baffled: za każdym razem kiedy czuję "wilgotno", lecę zaraz do kibelka sprawdzić czy to nie @ :baffled: - przerażające uczucie. Cieszę się, ale na razie tak chyba trochę na pół, uspokoję się pewnie dopiero gdy zobaczę bijące serduszko i będę po wizycie u gin-endo, i będę wiedziała że mam odpowiednią dawkę hormonów która pozwoli mojemu kropkowi się prawidłowo rozwijać.

Danutaski no to mamy nawet przeczucie ze to kropek a nie kropka ;-) u mnie sie dwa razy moje "pierwsze" mysli co do plci sprawdzily :-D
Bedzie dobrze kochana, musi byc :-)

kalendarzyk nam juz niepotrzebny kochana :-D masz 9 miechow freedom od @y ;-)

Ostatnia edycja:
Lopop jakby to bylo mozliwe :-)
Dziewczyny to proste, że jej wypatruję, przeciez ten cykl bezowulacyjny to jakas masakra. Biorąc przykład z dziewczyny z innego tematu, próbuję sobie zajmowac glowę innymi sprawami np. jakies nowe rzeczy do mieszkania, fitness no i za dwa tygodnie jade na narty. Rok temu z takiego wyjazdu wrociłam w dwupaku :-)
Jeszce tylko ta @, znowu CLO i jedziemy z tym cyklem.
Danutaski próbuj sie proszę nie denerwować, bo czekam na spokojne fluidki, szczegolnie te po USG serduszkowym! Goka Ty też będziesz nam przesyłać! Ogromne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za was obie no i następne, które już niebawem zaciążą.
buziaki dla Was

Myszka2829 ja bym chciała dziewczynkę, ale M twierdzi że to będzie chłopak i imię mamy wybrane nawet, dla dziewczynki nie mamy, więc czuję coś że będzie właśnie chłopak dlatego że ja chciałabym dziewczynkę;) Poczekamy, zobaczymy :) czy tak czy tak, będę się cieszyć. Kalendarzyk temperatur sobie raczej zostawię, bo czytałam kiedyś, że po tempce można zauważyć kiedy dzieje się coś niedobrego z ciążą. Jeżeli jest wszystko ok, utrzymuje się ona na stałym mniej więcej poziomie. Jeżeli zaczyna się coś złego, tempka spada, i to nawet zanim my zauważymy że coś się dzieje nie tak. Zatem wykres tempki będzie dla mnie jakby "uspokojeniem" przez pierwszy trymestr.
Kruszka nie denerwuję się, to działa tak trochę machinalnie, że jak tylko coś poczuję to zaraz muszę lecieć sprawdzić - właśnie po to aby się nie denerwować ;) myślę że będę spokojniejsza po wizycie u endo.

reklama
Hej Wam,

ale Wy gaduły :biggrin2:

Kochająca_mama30 ja nadal nie mogę uwierzyć - dzisiaj znowu robiłam test ciążowy
embarrassed.gif
no i wyszedł pozytywny z nieco ciemniejszą kreseczką. Nie przejmuj się że nie było badania ginekologicznego (czy USG) - nie wiem ile w tym prawdy, ale kiedyś czytałam, że badanie w bardzo wczesnej ciąży, jeżeli będzie przeprowadzone w sposób nieprawidłowy, może spowodować poronienie. Oczywiście żaden lekarz tego nie potwierdzi, no bo przecież nie będą obarczać winą siebie, gdy można zrzucić na coś innego. Ja planowałam wcześniej, że jak zajdę w ciążę, to na wizytę pójdę dopiero w 8/9tc. No ale będę musiała iść wcześniej ze względu na leki, bo ważniejsze abym miała poprawioną dawkę hormonów. Gdyby Twój lekarz nie był pewien że to ciąża, to nie założyłby książeczki ciąży, no i nie mówiłby że to ciąża. My nie musimy wszystkiego umieć, wiedzieć, jak lekarz mówi że ciążą to tak jest, w końcu to on uczył się wiele lat, nie my ;)

Danutaski, masz rację z tym wszystkim. Mądra z Ciebie kobieta:tak: Poczekam na spokojnie na resztę badać, co ma być to będzie...

A teraz muszę się podlizać trochę Danutaski :-D, ale wiecie co- bardzo podoba mi się to, że ona (głównie ona) zawsze odpowiada na posty każdej z nas osobna, tzn. ustosunkowuje się do wypowiedzi każdej z nas, nawet po dłuższej nieobecności, przyznacie chyba?
Tak mi się to strasznie podoba, doceniam ;-)

A tak w ogóle to..mam dziś dobry humor bo jutro mam wolne :-D
I moje dziecko ma jutro występ z okazji Dnia Babci i Dziadka.

I powiem Wam też że dziś bardzo dużo zjadłam różnych różności...Ech, ja to jestem żarłok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry