reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starania po straconej ciąży

I z tago co wiem plec sie okresla na podstawie przeczuc matki.

Ona to ma, ja pierwsze drygniecia sadla dojrzalam kolo 20 tyg i od tamtej pory tak sobie podgladam wyczyny maluszka:-)
Jeszcze chwila i u Ciebie zacznie podskakiwac:-)
Acha te skurcze to tez cos kolo polowy sie zaczynaja, wiec sie nie denerwuj to mialo byc ostrzezenie bo sama poprzednio fakt nie w wannie a pod prysznicem potrafilam stac i godzine no i brzus tez namietnie glaskalam... pozniej sobie poczytalam i generalnie duzo u mnie bylo tych niby normalnych odruchow, a mogly sie skumulowac i ze stresem do spolki wywolac porod. To teraz co doczytalam ograniczam i dziele sie tylko tym co doczytalam.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jest 8 tygodni przy jednym dziecku,trzeba w usc zarejestrowac aniolki,ale trzeba miec do tego zaswiadczenie ze szpitala / od lekarza o martwym urodzeniu. Przechodzilam ta procedure,szybko wszystko bez problemu... mnie te 8 tyg bardzo pomoglo. Po pierwszej # poszlam po tygodniu do pracy,po drugiej juz nie potrafilam... 6 sierpnia wrocilam do pracy a moja OM to 17 sierpnia wiec widac jak mi psychicznie te 8tyg pomoglo... a w maju wydawalo mi sie ze swiat sie skonczyl....

Co do kapieli to wiem myszko ze nie wolno:p ale tak lubie ze jakos min 1raz na tydzien nie umiem sobie odmowic... tyle ze 10-15min max i zadnego glaskania,wiem:)

Myszko dziekuje za info bo pewnie gdybym miala tyko chwile wolna o bym odrazu leciala do wanny ;-) Mi narazie wystarczy ze czuje malucha (Oczywicie uciesze sie tez jak zobacze :d) za to maz nie moze sie doczekac az zobaczy lub poczuje pod reka ze wywija malenstwo :-)

Moj sie ze mnie smieje, ze jak juz zamiast prysznica wejde do wanny to woda sie dluzej leje jak ja tam siedze:-D no a musi mi pomoc wejsc i wyjsc wiec rozumiecie;-) do tego musi mnie ogolic i paznokcie u nog obciac...jestem jak duze upasione dziecko:-D a przeciez duzo nie utylam...

myszka z tym określaniem płci przez matkę to nie tak łatwo, wszystko zależy od lekarzy. Ja miałam przejścia z tym, walka ze szpitalem, i bieganie od szpitala do urzędu i tysiące pism do ministerstwa zdrowia nawet.. ale daliśmy radę. Nanu widocznie trafiłaś na porządnych ludzi w szpitalu.

No wlasnie ja ciagle sie zastanawiam jak to bedzie z goleniem i obcinaniem panokci, glupio bedzie mi chodzic do gina taka zarosnieta, a tez bede sie troche bala jak bedzie mial mnie maz golic bo wiadomo ze twarz jest 1000 razy latwiejsza do ogolenia nic nasze miejsca :-D Mama sie smiala zebym juz sobie paznokcie poobcinala do polowy bo pozniej bede miala problem :-) Malujecie wlosy normalnie? Ja kupilam sobie farbe i zamierzam pomalowac w nastepnym tyg za to maz sie na mnie drze ze mi nie wolno, jego zdaniem nawet paznokci nie mozna malowac (za to kryczec na mnie i derwowac to moze)

Izka wystarczy wejsc w ustawe i wydrukowac sobie podstawe prawna i niech sie w d...pocaluja.

My za niedlugo idziemy na swiateczny market bo mi sie zachcialo zupki, a i musze kupic nowe WIEKSZE spodnie ciazowe. Mam 3 pary w rozmiarach 38, 40 i 42... Wszystko za male juz...42 mi juz z brzucha zjezdza i uciska pod...wiec czas zmienic. Teraz wezme 46 moze mi wystarczy do konca, a na poczatek bede paska uzywac.

Ja tam swojemu ufam i poprzednio tez mnie golil i nigdy nie drasnal;-)
Wlosow nie farbuje, a widzialam ostatnio extra farbe imitujaca odrosty wiec juz modnie mam kolor zrobiony:-D
Paznokci nie wolno ale do porodu, bo po plytce widac najszybciej gdy cos sie dzieje;-)

Ostatnia edycja:
Powiem wam dziewczyny ze ja absolutnie umieram ze strachu.. Nie wiem jak wytrzymam do czwartku :( Ciagle sobie powtarzam ze pozno mialam ovu a sprzet u ginki nie jest jakis super i ze jak bylam u niej 2 tyg wczesniej to nie bylo widac absolutnie nic ale to wszystko pomaga tylko na chwile :(

reklama
Dokladnie,trafilam na normalnych ludzi w szpitalu,ale tez tak jak Myszka pisze -mialam przygotowane wydruki z ustaw i decyzje sadow,nie pamietam dokladnie,ale wszystko latwo znalezc w necie.... na szczescie nie byly potrzebne,ale bylam tak zdesperowana ze wiedzialam ze jak ktokolwiek zacznie fikac to go wlasnymi rekami......

Do góry