• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Izuś popatrz w H&m oraz w mathercare! Ja zawsze w tym drugim sie zachwycam rzeczami dla chłopców :)! Ostatnio widziałam koszule z kamizelką, spodenki i kaszkiet beżowe z motywem kubusia Puchatka :)! Cudo normalnie :)!

reklama
Wikama melduję się :) Wczoraj cały dzień spędziłam u przyjaciółki i jej dwumiesięcznej Ani. Baśka mogła odpocząć, a ja zajmowałam się małą, ubóstwiam ją! Dzisiaj wstałam dopiero o 11, sąsiadka mnie telefonem obudziła i wyciągnęła na spacer. Nie nudzę się wcale na tym zwolnieniu i chyba zostanę do końca ciąży już :) Ja też 3 lipca mam wizytę, ale bez usg, dostałam jednak od sąsiadki namiar na super dokładne usg. Jak pójdę to dowiem się kim jest maluszek, jaką ma płeć i czy ma wszystkie narządy.

hej hej :-)

u nas zar sie z nieba leje... bylismy chwile na dworzu... w sumie plan byl wymienic smoczki do butelek TT, ale tak goraco, ze Paul w zacienionym juz mial dosc wiec tylko szybko rossman i do domu pokatnie gdzie tylko cien byl tam i my :-D. Wymieniamy juz smoczki na nr2, bo maly sie za szybko meczy przy jedzeniu, za duzo zassysa powietrza i co chwile trzeba go odbijac ;-) jedzenie zajmowalo mu chwilami nawet i po 45 minut... na nowej butli zjada o wiele szybciej i nie przysypia w trakcie... a wyssac 180ml przez taka malusia dziureczke to nie takie latwe:-D wiec starzy poszli na reke zarlaczowi :-D

Kcikamy za wizytki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

i za staraczki oczywiscie rowniez &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam niestety nie mam jak was nadrobic bo co chwille mam goraczke przez piersi i przy tym oczywiscie bol... do tego malutka w nocy strasznie placze i sie prezy tak jakby ja brzuszek bolal przez co juz 3 noc nie spimy... :( Kupki robi, wczoraj nawet dwie przed snem a i tak po 30min obudzila sie z krzykiem ewidentnie cos ja boli. Myslicie ze to moe byc juz kolka? Ja przez to nie jem praktycznie nic poza chlebem z maslem byle tylko nic jej nie zaszkodzilo.. :( Miala ktoras z was tak...?

jestem, jestem.. byłam jeszcze na zajęciach fitness dla ciężarnych, padam na pysk, przy tym upale ćwiczyć to rzeźnia!!! wzięłam prysznic i jest nieco lepiej, chyba burza będzie, bo coś się zachmurzyło i potwornie duszno jest

no a po wizycie.. anemia jeszcze gorsza, niż była, dostałam żelazo w podwójnej dawce, szyjka ok, z dzidzią też ok.. no ale... jest bardzo duża, wszystkie wymiary na 35 tydzień pokazuję, waży prawie 2400!!! Marcel w 36 tc ważył 2700, a urodził się w 41 4020g!!! jestem załamana, nie wiem, co to będzie w 40 tyg-4500??

otóż to!! ja wiem, że w tym dzieciaczkowi najwygodniej, ale tak mi się marzy jakaś koszula, ładne spodenki, pan elegancik, ale normalnie chyba będzie dresiarz haha

w h&m są fajne rzeczy dla chłopców, ale przy Marcelku też w sklepiej nieraz "doła" łapałam, że dla dziewczynek takie cuda a dla chłopców wszystko na jedno kopyto i takie nijakie..

hej hej :-)

u nas zar sie z nieba leje... bylismy chwile na dworzu... w sumie plan byl wymienic smoczki do butelek TT, ale tak goraco, ze Paul w zacienionym juz mial dosc wiec tylko szybko rossman i do domu pokatnie gdzie tylko cien byl tam i my :-D. Wymieniamy juz smoczki na nr2, bo maly sie za szybko meczy przy jedzeniu, za duzo zassysa powietrza i co chwile trzeba go odbijac ;-) jedzenie zajmowalo mu chwilami nawet i po 45 minut... na nowej butli zjada o wiele szybciej i nie przysypia w trakcie... a wyssac 180ml przez taka malusia dziureczke to nie takie latwe:-D wiec starzy poszli na reke zarlaczowi :-D

Kcikamy za wizytki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

i za staraczki oczywiscie rowniez &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

też używałam butelek TT, bardzo fajne są! udało mi się teraz kupić w TKmaxx 4 butelki za 40zł, więc super cena

Uff zawzielam się ze was doczytam i udało się. Tylko zajęło mi to cały dzień.
Gratuluję wizyt! 3mam za was mocno kciuki!
Już niedługo niektóre z was będą tulic maluchy; )
U nas Matylda wychodzi na prostą. Od 2 dni zasypia sama. Ostatniej nocy przespala 4h bez budzenia. Kolejne bloki po 2h. Sukces bo dotąd wstawalam do niej po godzinie max od zaśnięcia.
Moja waga prawie już jak przed ciążą. Pol kg zostało. W przyszłym tygodniu chyba do gin pójdę sprawdzić vo i jak.musze zacząć ćwiczyć i dobrze się odżywiac. Zeby zdążyc przed weselem. Tymczasem buziaki bo Mati wzywa!

Ona to ma to moga byc kolki ale moze tez bac nietolerancja mleczka, najlepiej zapytac pediatre... bo sam chlebus z maslem, to wlasciwie zadne witaminy... na piersi babcie polecaly okladac liscmi z kapusty, nie probowalam bo nie mialam nigdy z tym problemu. Jak mala nie sciaga Ci mleka musisz sama je odciagac.

Moja waga obecna to -1kg z przed ciazy :-) i nie karmie piersia jak wiecie. Jakos samo polecialo w dol. Paul spi w nocy cudnie, wczoraj przespal od 23:30 do 6:45 i potem od 8-smej do 11:30 wtedy go wybudzilam, bo jeszcze by chrapal;-)

A ja odebrałam dziś wyniki krwi krwi z testu papa i podsumowując:
ryzyko zespołu downa (tristomia 21) 1:9587 - podobno genialny wynik!!!
zespołu ewdardsa ryzyko <1:20000 :D
zespołu patatua <1:20000 :D

dzidzia zdrowa!!!!!!!!

reklama
Michalina- gratuluję pięknych wyników :)
Ewcik- fajne rzeczy też są w 51015 chyba..

Dziewczyny mam pytanie co do śluzu.
Od 3 dni mam go troszkę więcej niż zwykle. Bywa wodnisty oraz bywa przezroczysty lub z lekkim białym zabarwieniem.
Dziś poczułam jak siedziałam w knajpie że troszke mi poleciało, poszłam do łazienki i zobaczyłam że mam dwie mokre wodniste plamki.
Myślicie że powinnam o tym lekarzowi powiedzieć?
Byłam na wizycie wczoraj i robił mi USG przez brzuch i mówił że wszystko ok..ale zapomniałam mu o tym śluzie powiedzieć..wcześniej miałam bardziej biały i troszkę bardziej lepki..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry