• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jezuuu dziewczyny na sierpniu mamy już pierwszego maluszka, troche się pospieszył, ale akcja szybka i maluszek już na świecie :-) dociera do mnie, że za niedługa JAAAAAAAAAAAAAAA :-)

reklama
Witajcie :-)
czasem was podczytuję...
dziś wpadam na chwilę z gratulacjami Wikima - śliczna córeczka, mam nadzieję, że dziś jesteście już w domu. niech rośnie zdrowo i szybkiego powrotu do formy Ci życzę!

starania są, brzuszki rosną (Iza, Magda piękne zdjęcia :-))

Danutaski
cieszy Twoja znów aktywnosć na forum - z pewnością jesteś cudownym wsparciem :-) spojrzałam na suwaczek i nie mogłam uwierzyć że Twoja córeczka ma już dziewięć miesięcy!!! ale to tak już by wychodziło skoro nasza Mania ma prawie cztery...

u nas dni toczą się letnio-leniwie. Marysia zdobywa coraz to nowe sprawności - najnowsza piszczenie :-D ciągle piszczy... jak jest szczęśliwa i jak nieszczęśliwa... za tydzień jedziemy na wakacje - już nie mogę się doczekać.

trzymam kciuki za nowe staraczki,
[*]
[*] dla nowych aniołków...

pozdrawiam:happy:

hej dziewczyny:) mam do Was parę pytań...16 lipca jestem umówiona na pierwsze USG, to będzie 5t5d ciąży, myślicie, że będzie już widać wtedy zarodek? Problem w tym, że obawiam się, że zaczyna mi się jakiś stan zapalny:(często miałam z tym problemy przed ciążą, choć teraz z pół roku był już spokój. Nie mam póki co niepokojących upławów, ale odczuwam taki dyskomfort i pieczenie i boję się, że coś mi się zaczyna robić:( i myślę sobie, że jeśli to się zacznie rozwijać to odwiedzę lekarza w piątek, bo z tym nie ma żartów, tylko to wtedy będzie 5t1d to mam szansę zobaczyć coś na usg? boję się, że będzie teraz za wcześnie i będzie np. pusty pęcherzyk teraz, a ja taka jestem, że spanikuje i już będę się martwić kolejne dwa czy trzy tygodnie czy będzie w nim zarodek czy nie:( myślicie, że mam szansę w 5t1d zobaczyć zarodek już czy może on pojawić się później? Wiem, że jeśli rozwinie mi się ten stan zapalny to i tak będę musiała pójść w piątek. Dziękuję Wam bardzo za wszelkie wskazówki:-)

Izka śliczny masz brzusio !!! ojej, już niedługo będziesz wypakowana, ale ten czas zapierdziela!! Czy walizka już spakowana?
Co do rocznicy, zapalam
[*] dla Twojego Aniołka. Popatrz na to z tej strony, co działo się dokładnie rok temu i jak się czułaś psychicznie, a co jest dokładnie rok później, ile zmieniło się w Twoim życiu... lada moment i będziesz swojego skarba tulić w ramionach ;-)
Karo dobrze że koniec końców nic się nie stało :) pamiętam, Ninie wyszła raz różowa wysypka na całym brzuchu! Pierwsze co, pomyślałam, różyczka! Ale usiadałam do wikipedii i wyczytałam, że różyczka jest za uszami a Nina tam nie miała wysypki, na drugi dzień mieliśmy i tak wizytę u lekarza, pytałam co to i się okazało że uczulenie na oliatum, które postanowiłam użyć w kąpieli a nie skojarzyłam faktów :tak:
Magda_88 brzuszek też śliczny!! Nie martw się, jeszcze trochę i będzie duży!!
Anila sama nie wiem kiedy przeleciało :-)
Dziękuję Wam za dobre słowa, wiem sama jak to jest kiedy ma się milion pytań i wątpliwości, więc jeżeli jestem, i widzę, i znam odpowiedź, to zwyczajnie próbuję skrócić czyjeś męki:-p
Kasiulekk kup dzisiaj pojemnik na mocz, rano pobierz próbkę i zanieś do badania. Jeżeli jest stan zapalny, tam wyjdzie, wyniki w moczu są tego samego dnia. Jeżeli nie będzie stanu zapalnego, nie lataj do gina poczekaj na 16go.
Wiem że chcesz wiedzieć jak najszybciej, ale za wcześnie jak pójdziesz to możesz nic nie zobaczyć, tylko wydasz pieniążki i się rozczarujesz. Gdy badanie moczu potwierdzi stan zapalny (jak nie będziesz wiedziała jak odczytać pisz tu), wtedy do gina.

Czesć kasiulek ja tak samo 1 dzidzie straciłam 2 miesiące przed ślubem a 2 ponad pól roku ehhh......
może zrób sobie morfologię to Ci wyjdzie w leukocytach czy masz jakiś stan zapalny, a co do zobaczenia to podobno nie raz się dopiero w 7-8 tygodniu pojawiają maluchy także spokojnie będzie dobrze :)
Izka - piękny brzuszek ;)
Magda88- Twój też:)
niech wam rosną te maluchy zdrowo
:-)

danutaski czyli jak zrobię badanie moczu, to wyjdzie mi tam czy mam jakiś stan zapalny pochwy?

eska13
przykro mi z powodu Twoich Aniołków:( a znasz może przyczynę straty?widzę, że drugą ciąże straciłaś już późno bardzo:-( mam nadzieję, że nam tym razem się uda...

1 nie wiadomo, a 2 właśnie bezobjawowe zapalenie pęcherza najprawdopodobniej zrobiła się potem dziura w pęcherzu i niestety, z moczu wyjdzie Ci Kasiu stan zapalny ewentualnie dróg moczowych i dróg rodnych też jak będą leukocyty bo przenikają do pęcherza również z dróg moczowych ja teraz to się tak wyedukowałam że szok po tych przejściach mój lekarz na leukocyty koło 40 mówił mi że nie ma problemu i sie skończylo jak się skończyło, teraz sobie zrobiłam mocz przedwczoraj i wyszło tak jak powinno być od 1-4 a nie 40:szok:

reklama
Eska13 myślę że właśnie Kasiulce chodziło o to iż może być stan zapalny dróg moczowych bądź rodnych, dlatego poleciłam badanie moczu. Nie edukowałam się w tej dziedzinie, wiem też że OB pokazuje czy ogólnie "gdzieś" jest stan zapalny, ale jeżeli ktoś chce sprawdzić okolice krocza to chyba badanie moczu jest dobrym rozwiązaniem?
Kasiulekk jak odbierzes wyniki z moczu, są podane normy, w których się powinnaś mieścić. Jeżeli coś będzie wychodzić poza normę albo będą wpisane liczne bakterie to trzeba będzie się tym zająć. Zrobisz jak uważasz, ja na Twoim miejscu aby rozwiać wątpliwości, zrobiłabym badanie moczu i zobaczyła co wyjdzie z wyników.

A JA SIĘ POCHWALĘ !! Nina dzisiaj nauczyła się bić brawo :-) oraz do pełzania zaczęła używać drugiej ręki, brakuje jeszcze druga noga:-p zatem obecnie pełza dwoma rękoma i jedną nogą i bardzo komicznie to wygląda! Uwielbia bawić się butelkami plastikowymi i papciami - mogę w około narozstawiać ciekawe grające zabawki, jednak butelka i papcie wygrywają haha :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry