• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dorcia bo ja się boję jeszcze zmieniać :(
dzięki
a sikam na te kilogramy wam powiem :) mogę ważyć 200 bylebym zdrową dzidzię urodziła:)
jestem na l4 własnie gotuję zupę nie wiem ale w ciąży mam tylko ochotę na pomidorową mój mąż kiedyś pewnie nie wytrzyma bo ja już ponad tydzień karmię go pomidorówką:-)

Ostatnia edycja:
kurcze szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia a spróbować chyba nie zaszkodzi bo lh się też chyba podnosi, nie znam się a kiedy masz mieć -nie mieć oczywiście - @???

24 sierpnia. Ale tak jak pisałam w II ciązy pierwszy test bladziutki wyszedl mi dopiero po paru dniach.. a dziś znalażlam coś takiego:
Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

dlatego radzę testujecie ciążowymi

TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ
CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest
jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.

I nasikałam se i wyszły dwie kreski... Już warjuje prawda??
:dry:

Eska masz test w domu?? A weź nasikaj z ciekawości;p

reklama
Madziorrek ja zaciążona nie jestem ale powiem Ci, że moja siostra zrobiła owulacyjny jakiś czas po owu i wyszedł jej pozytywny. I jest w ciąży :)

A w którym dniu cyklu jesteś? Ja w 22 i też mi dzisiaj owulacyjny wyszedł pozytywny, tylko, że mnie kłuje lewy jajnik więc myślę, że to późna owu jest - co się zupełnie do dupy składa bo mojego małża nie ma..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry