• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
czesc dziewczynki :-)

Ania swietne wiesci no i doktorek ma racje, to ze jedna ciaze stracilas nie musi od razu oznaczac ze kolejne podziela ten sam los... pozytywne myslenie kochana i bedzie wszystko oki :-) (ja to wiem^^)No i stajemy na starcie razem ;-) mysmy tak celowali, celowali ze przy tych 24-25 dniowych cyklach akurat robilismy tak, zeby nie zrobic... :szok:

Kochajaca_mama tak, tak to sa poczatki ruchow malenstwa z czasem nabiora na sile (w sumie juz za 4-5 tyg beda znacznie mocniejsze) najwspanialsze uczucie na swiecie :-)

Danutaski ciesze sie, ze badanka wyszly ok. Niespodziewalabym sie, ze dokladne analizy cos nowego wniosa ;-) teraz czekamy jak nasz Kropek zacznie i Tobie obijac zeberka :-D (juz ja tam wysylam impulsy^^ za to "pozytywne myslenie z poczatku :D) a co :cool:.

Kruszka dawaj znaki jak tam nasze Blizniatka sie miewaja i moze jakas foteczka? Blizniacza ciaza zazwyczaj wyglada na poczatkowym usg jak maly kosmita :D

i zapomnialam co mialam jeszcze napisac :D skleroza nie boli

reklama
Oj,Ani@k widzisz , Ci lekarze to jednak mądrzy ludzie :-D Oczywiście, powtórzę się po poprzedniczce, że jeśli coś stało się raz nie znaczy że będzie tak już zawsze... Nie stresuj się i w końcu wyluzuj a zobaczysz, uda się ( wiem wiem, łatwo się mówi) Myszka (wtrącę się- jedno z naszych zwierzątek nazwaliśmy w ten sam sposób :-)), to prawda- ruchy maleństwa to najpiękniejsza rzecz, w pierwszej ciąży bardzo to przeżywałam... A teraz coś o mnie- przepraszam ,że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale odebrałam dziś swoje wyniki krwi i moczu. Mocz jak mocz, ale krew jasno zobrazowała mi w jedną całość- niedokrwistość

:szok:Niby w ciąży wiele anomalii jest możliwych i uznawanych za normalne, ale w życiu bym nie przypuszczała że ja- baba grzmot :-D mogę mieć anemię. Tym bardziej że do chwili obecnej brałam kwas foliowy. Co prawda nie do końca zdrowo się odżywiam, ale mimo tego...Ech...I najgorsze jeszcze to ,że mój lekarz ma urlop i będę mogła zgłosić się do niego dopiero w przyszłym tyg. Poradźcie mi czy powinnam kupić sobie jakiś zestaw minerałów czy poczekać na wizytę z nim .Ewent. jakie dobre witaminy znacie? Bo ja nie orientuję sie w tym temacie w żaden sposób( w pierwszej ciąży nie zażywałam żadnych suplementów) Trochę się tym przejęłam, no ale cóż....Jak nie urok to....:crazy:

Kochająca_mama ja brałam Prenatal.. ale kłopotów z krwią nie miałam.. być może to skutek zmian w organizmie - teraz przecież intensywniej przekazujesz Dziecku najróżniejsze minerały..
Słyszałam też że jeżeli kobiecie wyskakują jakieś "anomalie" nie oznacza ze Dziecko też ma problem. Dziecko "pobiera" to co jest mu potrzebne - Mama natomiast odreagowuje ;-) Ale ja lekarzem nie jestem..:zawstydzona/y: Nie zamartwiaj się.. a jeżeli zabiera Ci to sen z oczu - może skonsultuj się z lekarzem pierwszego kontaktu?? Chyba że któraś z dziewczyn będzie wiedziała wiecej..
Myszka o kochana!!! No to będzie się działo, oj będzie!!!!:-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kochajaca_mama niedokrwistosc to jeszcze nie anemia :-) buraczki, szpinak i bedzie ok. Ja mialam w pierwszej ciazy niedokrwistosc i pilam czerwone wytrawne wino, 1/4 szklanki naczczo i po miesiacu nie bylo sladu. Sok z buraczkow (niegotowanych) paskudny w smaku ale czyni cuda. Na suplementy witaminowe poczekaj na lekarza, ale naturalne mozesz sama sobie zaaplikowac :-), no i do czasu poprawy wynikow lepiej z kawcia wypauzowac, wyplukuje zelazo z organizmu.
Co do ciazy, ja znacznie mocniej przezywalam druga ciaze, w pierwszej dwa razy lecialam po schodach na tylku i nic nie bylo (mlody czlowiek byl i jakos bardziej na luzie sie to odbieralo, z wiekiem i swiadomosc wieksza i odczucia byly znacznie intensywniejsze), a w drugiej troche silniejszy stres i bach... starosc nie radosc ale takie zycie.

Aniu tak trafialismy, ze jak sprawdzilam kalendarzyk to mielismy dwa dni przed plodnymi i odrazu po plodnych... a w plodne cisza :D teraz to juz zapowiedzialam M, ze ma ciezki miesiac :D

Kochane!! W poniedziałek dzwoniłam do ginka bo kazał się kontaktować po badaniach, no i wczoraj miałam wizytę. Kropek ma 7,3cm długości już, przesyłam najnowszą foteczkę Kropek03.jpg - rączki uniesione do góry, na zdjęciu widać także pępowinkę, a nóżki są "przycięte" bo nie wchodziły na fotkę. "Kropek" jak na tą chwilę wygląda na dziewczynkę, ale sam lekarz powiedział że to bardzo wcześnie więc jeszcze wszystko może się pozmieniać, następną wizytę mam za miesiąc.
Tutaj przesyłam obecne zdjęcie mojego brzuszka d13t2d.jpg mam nadzieję że nikt się nie pogniewa na taką fotkę, to obecnie 13t + 2d. Nieduży nie? A może i duży. Ale w nadstanie mam już 3 kg :-D.

Gatto taki przebieg @ wskazuje na to że Twój organizm się oczyszczał co wg mnie dobrze. Teraz już nie powinnaś mieć żadnych plamień, zwróć na to uwagę. Po @ pojawiające się plamienia mogą oznaczać że coś pozostało, więc oby już nic się nie działo. Jeden cykl szybko minie, tym bardziej jak macie sporo na głowie, ja także kiedy zaszłam w pierwszą ciążę byłam w trakcie przeprowadzki i obiecałam sobie że na takie chwile w życiu nie zaryzykuję więcej początku ciąży. Cykle miałaś książkowe więc jest szansa na owocne staranka już od samego kwietnia ;-).
Kruszka dobrze że się nic więcej nie dzieje. Najważniejsze to aby się nie przemęczać :tak: - a przytulanek to my mieliśmy zabronione przez kilka tygodni więc pewnie coś w tym jest. Jak Twoje wyniki krwi i moczu?
Ani@k po Twoim poście ja także wyobraziłam sobie Ciebie chodzącą z głową w chmurach i co chwilę uderzającą w futrynę bo nie patrzysz gdzie idziesz:-D. Super wiadomości, lekarz zdaje się być bardzo w porządeczku więc się go trzymaj. Przyjemnych przytulanek !!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Myszka2829 fakt, na początku ciąży to miałam nie lada myśli :sorry2: myślę że to ze strachu. Na badaniach mi zależało, bo u mnie w bliskiej i dalszej rodzinie występują choroby genetyczne, więc niejako jestem tym obciążona trochę bardziej niż przeciętna kobieta, i bardzo się cieszę że do tej pory wszystko ok i mam nadzieję że już tak zostanie.
Kochająca_mama30 ja także zamiast poszukiwania tabletek których nie jesteś pewna czy możesz brać, poczekałabym na konsultację z lekarzem. Oczywiście witaminy dla Kobiet w ciąży jak najbardziej możesz zacząć brać jeżeli nie bierzesz, ale jeżeli nie chcesz, możesz w necie poszukać artykułów na temat tego co jeść na niedokrwistość. Ja gdzieś czytałam, że podczas ciąży zwiększa się ilość krwi w organizmie kobiety, dlatego bardzo często spotykane są problemy z niedokrwistością (przez zwiększanie objętości krew staje się niejako "rzadsza"). Dla kobiet w ciąży są też inne przedziały-normy niż dla kobiety która w ciąży nie jest. Jak niskie masz te wyniki?

Ostatnia edycja:
Witajcie :) mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć. Ja poroniłam 24 października 2011. Był to 7-8 t.c. Lekarka powiedziała mi że to zarodek się za nisko zagnieździł i przez to to wszystko się stało. Trafiłam z krwawieniem do szpitala, miałam najpierw silne bóle jak na okres, później skurcze jak przy porodzie... zrobili mi zabieg. Z zaleceń lekarza czekałam 3 normalne miesiączki,a przez to że wydłużyły mi się cykle czekałam na zielone światełko 4 miesiące. Pierwszy @ po poronieniu dostałam po 46 dniach, kolejny po 35 i następny 42 :( strasznie ten czas mi się dłużył. Ten cykl był już ze starankami. Dziś mam 34 d.c. Z testowaniem poczekam do soboty. Mam nadzieję, że się udało, ale nie chcę się strasznie nakręcać, bo boją się rozczarowania. Trzymam za Was mocno kciuki i mam nadzieję że szybko nam wszystkim się uda :) pozdrawiam

Danutaski!!!! Kochana brzuszek moim zdaniem duży :-) tzn. widoczny :-) a Kropek vel Kropka prze prze przeuroczy/a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sprawa płci rozwiąże się niebawem :tak: Ale czad!!!!!!!!!!!! Kropek wcale nie wygląda jak by miał dopiero 13 tc!!!! Zdjęcie prawie jak 3D (chyba ze to jest 3D)..
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. ogolnie baaaardzo szczuplutka jesteś..

Ani@k ginek na chwilę przełączył na 4D i stąd taka fotka. Przed ciążą ważyłam 50kg przy wzroście 160cm, teraz szybko brnę do przodu, ale lekarz uspokajał mnie, że to normalne że kobieta z niedowagą może przytyć więcej niż kobieta z nadwagą. Cóż, najwyżej na koniec będę wyglądać jak wieloryb :-D - wszystko dla naszego dzieciątka.
P.S. Super suwaczek :-)

Dziękuję, ten suwak tak mnie "optymistycznie" nastawia ;-)

Powiem Ci że moja koleżanka do 5 miesiąca ciąży musiała wszystkim tłumaczyć że w ciąży jest.. brzuszek jej "wywaliło" w 6 miesiącu..
Fakt, jest wysoka (około 170) ale do dziś wygląda jak by nie rodziła (ma 3 dzieci)..

reklama
Sailor_Moon - w szpitalu wypisali mi l4 za czas kiedy tam byłam a od dnia "porodu" miał byc naliczany urlop macierzyński i takie zaswiedczenie do urlopu dostalam ze szpitala. Zrezygnowalam z tego urlopu i lekarz dopisał mi l4 - chciał mi dac do 15 kwietnia, ale ja go poprosilam żeby skrócił i wracam do pracy zaraz po świętach.

emka - kurcze ale masz z tymi cyklami ... ja mialam tak co 25-26 dni, ale boje sie co bedzie teraz i że mi sie to wszystko wydłuży. Trzymam kciuki żeby sie w tym cyklu udało &&&&&&&&&&

ja eksploatuje teraz to moje biedne dziecko to nie mam czasu siedziec w domu i mysleć =) ... postanowilam że bede ostro z nim ćwiczyć judo żeby był przygotowany na zajęcia i trzy razy w tygodniu basen , sprawilam sobie wczoraj nowy strój kąpielowy na większą motywacje ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry