• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
maqa i ozila udanego weekendu :)
izka - mąż na pewno gorszy :))) Dzidziuś przecież jak by mógł, to by pomagał ;) a facet dorosły to wiesz:) Pewnie specjalnie wykombinował z tym gipsem ;)Trzymaj się tam!

A ja również nie wiem o co chodzi z cyklem dokładnie, dlatego,że u mnie mierzenie tempki codziennie o tej samej porze jest trochę nierealne teraz :) Leń jestem w tym kierunku.. Ja działam z testami owulacyjnymi, są dla mnie wygodniejsze.. a czy się uda - się okaże. Z chęcią się nauczę od Was czegoś o cyklach:)

reklama
ja mam na 28dni tez miesiac darmowy,

no to wiele nauki przede mna z tymi temperaturami ;)

ja własnie zabieram się za pizze, mąż sobie zarzyczyl na kolacje :)

testy owulacyjne robicie codziennie???

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane!

pietrucha - * dla Twojego Stasia. Przykro mi. I &&&& kciuki, żeby następnym razem wszystko było suuuuper i bez żadnych mdłości:))

Joaro i Madziarrek - piękne zwierzaki. Ja mam kotkę Rysię. Weklejam:))

Sorki, ale nie moge pbrocic zdjecia, ciagle mi sie wkleja do gory nogami:)))

Maqa udanego weekendu!

Izka - duuuuzo cierpliwości do "dzieci" Ci zycze. Dasz radę!

baakalia, Patrizia, owufriend jest dużo prostszy wg mnie, bo sam podpowiada, wyznacza owulacje, określa szanse na ciaze....

juz nie pamietam, co komu.... Hmmmm....

u mnie nieoczekiwane @ ma być 22-23 września. Dostałam własnie brązowych plamien. Czy to mozliwe, ze od luteiny? Brzuch mnie mega boli. Cycki mniejsze. Wiecej nie testowalam, boje sie. Poczekam spokojnie. Następny cykl bedzie stracony, bo lecę z pracy do Dubaju akurat w dni płodne. Szkoda... Buuuu...

Pozdrawiam Was wszystkie.

to jest tak, że jak tempka skacze to znaczy że juz po owulce tylko tak jak nie jesteśmy chore, itd itp dlatego najlepiej jest się bzykać przed owulacją co 2 dni to że tempka skacze znaczy że już po ptokach
Moment jajeczkowania nie jest możliwy do samodzielnego zaobserwowania przez kobietę, a jedynie podczas monitoringu USG jajników. Obserwowane wskaźniki płodności (zmiany śluzu szyjkowego, zmiany samej szyjki macicy oraz wzrost podstawowej temperatury ciała) nie wskazują na moment owulacji. Stanowią natomiast informację o kresie płodnym w danym cyklu. Pewien procent kobiet zauważa także zespół typowych dla siebie objawów, pojawiających w okolicach jajeczkowania, jak np. tzw. ból owulacyjny, zatrzymanie wody w organizmie, zaparcia, zmiany skórne. Są to wszystko symptomy świadczące o trwającym okresie płodnym.
Sama informacja o dokładnym momencie owulacji jest jednak całkowicie zbędna, jeśli chodzi o praktykę dnia codziennego w kwestii planowania lub odkładania poczęcia dziecka. Ważniejsze od określenia czasu samej owulacji, jest określenie czasu, w którym plemniki są w stanie przeżyć w organizmie kobiety i dotrzeć w głąb narządów rodnych na spotkanie z komórką jajową zdolną jeszcze do zapłodnienia.

Więc bzykać sie na maxa przed owulką co 2 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej!
Dzięki dziewczyny za informacje. Jakoś od wczoraj zalapalam doła i nic mi się nie chce. Mam nadzieje że we wtorek po wizycie mi przejdzie. Zresztą we wtorek mam też termin @ więc zobaczę rano jaka będzie tempka.

Ja wykres prowadzę na owulator. pl. Cały czas jest darmowy. Przyzwyczailam się już do niego. Temperaturę można zacząć mierzyć od dowolnego dnia. Najwyżej wykres będzie krótszy. Po prostu trzeba mierzyć zawsze o tej samej godzinie i zaznaczyć. Na początku temperatura powinna być niższa, a później skoczyć w górę. Jak podskoczy o ok 0.2 wyżej niż 6 poprzednich to znaczy ze była owulacja. Dni płodne są najczęściej te sześć przed i ewentualnie 3 po. Na wykresie ładnie to widać bo sam numeruje. Potem temperatura niekoniecznie musi być powyżej 37.Jak ktoś startował z niższej to będzie miał możliwość niższa. Ważne tylko żeby była wyższa co najmniej o 0,2 od tych niskich i nie spadała. Jak spadnie to @ murowana tempka raczej nie kłamie.

Mam nadzieje że mocno, nie nakręciłam.

Eska mój mąż nie jest ginem. Chodzę prywatnie do lekarza normalnie do przychodni.

Dorcia Kurcze to żle zrozumiałam wczoraj Twój post echhhh stąd to wzięłam " Mój mąż gin jfak mu, ze pokazałam wyniki powiedział że aby takie mogą być ponieważ mam niskie atp" z Twojego postu ;)))

Mika żegnam i wioooo ja też to robiłam kiedy miałam ochotę nawet codziennie i efekt rośnie :)))) a teraz celibat
:((((( a i tu coś dla Ciebie najbardziej płodne pozycje XDDD http://kobieta.onet.pl/dziecko/przed-ciaza/najbardziej-plodne-pozycje/zvzxb

Ostatnia edycja:
Ja robię testy codziennie - mniej więcej od 13 dc, ostatnio współżyliśmy z mężem przed owulką , codziennie :) i minimum raz/dwa razy dziennie;) No i dupa! TEraz strategia męża - jak się pojawi na testach owu druga krecha no to do roboty: ))) Taką metodę zastosowaliśmy przy poczęci Stasia, więc mam nadzieję,że i tym razem metoda męża się sprawdzi;) Dzisiaj 17dc i nie ma jeszcze owu, powinna być jutro lub pojutrze... czekam więc niecierpliwie ;P Mąż chyba też:))

pietrusia witaj, bo zapomnialam Cie chyba przywitac tu;-)

czasami za duzo oslabia plemniki, najlepiej to przed owulka w zaleznosci jaka dlugosc, ja od 10 dnia robilam testy, celibat po okresie ok tydzien, a pozniej co dwa trzy dni , poza tym podobno sluchajcie swojego organizmu....jak macie chcice to to jest to! Ja tak najprawdopodobniej zaszlam teraz testy wychodzily, przytylanko bylo, a za dwa dni chcica jak niewiem no i tak wychodzi mi teraz , ze to wtedy owulka byla kolo 19 dnia hihi.
no dobra juz ide robic cos na dwa dni do jedzenia i pakowac troche rzeczy i zmykam na weekend:-)))
eska jak sie czujesz?:-)

duuuuzo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i buziakow xxxxx

P.s. a jeszcze jak moge doradzic, facet kwas foliowy i zenszen podobno, a wy oczywiscie tez kwas foliowy juz zazywacie+ winko czerwone wytrawne, starsze moga soje podobno na cykl wplywa ladnie, razem owoce morza, losos- pobudzaja hihi ;-)zadnych light produktow, oliwki i zdrowa dieta:-)ruch, gimnastyka, zeby krazenie pobudzic:-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry