• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Maqa, rutynowo się oddaje resztki po łyżeczkowaniu do badania hist-pat., ale wiele to nie wnosi. W wyniku wychodzi - resztki doczesnej, ewentualnie ze stanem zapalnym (normalne przy poronieniu), a robi sie głównie żeby wykluczyć kosmówczaka (dodatkowo wysoka beta, utrzymująca się), przynajmniej tyle ja wiem. Jesli nie masz hist-patu, nie przejmuj się. Nie wiem czemu nie oddali, bo w sumie powinni.

Dziewuszki, poradźcie mi , która brała Duphaston przepisany przez lekarza , jakie są wskazania? Mi gin coś napomknął, że może tak profilaktycznie włączyć Duphaston, jesli długo nie zaskoczę. Ale nie miałam badanego progesteronu, faza lutealna wydłużyła mi się witaminami z 11 dni do 13, tyle że moja temperatura taka sobie. Mam Duphaston w szufladzie, jak tylko wyjdą dwie krechy mam od razu brać. Jejku jak ja się boję mierzyć temperaturę rano, że będzie za niska, że znów coś nie tak.

reklama
Malgonia wiem, że często po owulce lekarze wręcz nakazują brac luteine albo duphaston, tylko wazne żeby było po owulacji, bo tylko wtedy pomaga - to jest właśnie nic innego jak progesteron może zrób sobie badanie progesteronu teraz i zobaczysz co tam, robiłaś w ogóle ostatnio??

ja odbierałam 1,5 tygodnia temu wynik histopatologiczny po poronieniu.. no i mi to dało tyle że znalałam pośrednią przyczynę poronienia..

czarująca? :D wprowadziłam szlaban na seks ;d powiedziałam mu że za 2-3 lata może się bzykniemy ;D

Małgonia nie robi się rutynowo. U nas np trzeba powiedzieć że się chce. Jak się nie powie to nie zrobią. Ja też myślałam że robią rutynowo i nawet mi przez myśl nie przeszło że to trzeba powiedzieć przed zabiegiem. Zresztą nie miałam głowy o tym wtedy myśleć. Więc mi nie zrobili.

wiecie z moim facetem (jak z każdym prawie) trzeba krótko i na temat ;D
wiadomo, że i tak wszystko pójdzie swoim planem.. powiedziałam mu że ja się zabezpieczać nie mam zamiaru, więc skoro on dzieci na razie nie chce to poczeka sobie ;D .. moj to taki typ że bez gumki itp najlepiej to wszystko w rękach kobiety zostawić

HMMM Dorcia ja bym nawet nie wiedziała że coś takiego jest, u nas w szpitalu robiom każdemu i nie pytają jak zwykle co kraj to obyczaj

Bakalia trzymaj krótko za pyszczek XDDDDD

Ja dziś byłam odebrać badania i wszystko ok :) także może dziś w końcu zasnę normalnie :)))

Eska to super:)) Spokojnych snów ;)

na razie mam spokój bo mój to ciągle w pracy, jak wraca to ledwo obiad zje i już śpi..

ja nie wiem jak w innych szpitalach w mojej okolicy, ale w tym do którego trafiłam roniąc to robią "od ręki" takie rzeczy, tak samo jak wystawianie zaświadczeń o narodzinach dziecka po poronieniu..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry