• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No to uaktualniam listę. Ja na koniec, w sumie po tych przepojach cieszę się, że przyszła @ i jest nowy cykl.

Neta - termin niechcianej @: 30 wrzesień 2013 Neta jak to z Tobą? Co z @?
Celta - termin niechcianej @: ok.20 październik 2013
Ewikewik - termin niechcianej @: 19-22.10 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 24.10.2013
Kobietka - termin niechcianej @: 27 październik 2013
Joaro -termin niechcianej @: 28 październik 2013
Suana - termin niechcianej @: 27-29 październik 2013
Fuma_Foch -termin niechcianej @ ok.30 października 2013
Małgonia - termin niechcianej @: 1 listopada 2013

Pietrucha i Mika- UDAŁO SIĘ!

reklama
Hej dziewczyny!!

Patriza – trzymam mocno kciuki za Twoje krechy, może się udało?:*
Lebara – witaj wśród nas. Przykro mi bardzo z powodu Waszej kruszynki .. Milionyy jaśniutkich światełek dla niej
[*]. Jak chcesz – zapraszam dodatkowo na wątek: ludzie marzą o aniołach ja trzymałam jednego w ramionach… Tam zawsze możesz się nam wyżalić :*
https://www.babyboom.pl/forum/pozeg...olach-ja-trzymalam-jednego-w-ramionach-52692/
Ja w pierwszej ciąży miałam zabieg łyżeczkowania, kazali mi odczekać 3 cykle, później kontrola u gina i mogliśmy zacząć starania.. udało się po 8 miesiącach… druga ciąża poród przedwczesny naturalny, Staś żył tylko dwa tygodnie.. Nowe Starania mogliśmy zacząć po okresie połogu, czyli po 6 tyg. Udało się – chyba;p w drugim cyklu. Najważniejsze, żeby lekarz się przyjrzał wszystkiemu i sprawdził co i jak – czy się zagoiło wszystko i fizycznie jesteś gotowa na kolejną ciążę. Bo psychicznie – każda z nas inaczej ma. Powodzenia i trzymaj się dzielnie!

Dzięki dziewczyny za miłe słowa :* i Za kciukAsy :) :*

Lebara84 witaj w naszym gronie!!!!! Każda z nas przeszła to co TY, więc wiemy jak się czujesz....
Ja miałam zabieg łyżeczkowania, a w ciąże zaszłam po 2 miesiączce.

mika Ty się nie stresuj bo i tak mało zobaczysz... moja gin mówiła, że cokolwiek widać na USG jak beta jest powyżej 1000. Mi nawet nie chciała wcześniej robić USG.

mika &&&&&&&&&&&&&&& za wizytę! spokojnie :)
Lebara tak miałam łyżeczkowanie. Serduszko mojego maleństwa przestało bić i naweto tym nie wiedziałam. Nie plamiłam, dobrze się czułam, a na usg ten straszny wyrok. Póżniej szpital, cytotec - ogromne bóle, krwawienia przez całą noc, kolejna dawka leków, znowu powtórka i w trzeciej dobie stwoerdzili, że bez łyżeczkowania się nie obejdzie. Niestety moja macica nie chciała póxniej przez 2 mies wrócić do normy. A ja tak jak Ty strasznie chciałam zacząć już staranka. Uważam, że to że chcemy zajść szybko w kolejną ciąże nie oznacza tego, że nie przeżywamy naszej straty. Po prostu każda z nas ma prawo przeżywać to na własny sposób i żaden nie jest zły i nie powinien być przez postronne osoby krytykowany. Także nie miej wyrzutów sumienia, że chcesz zostać mamą, przecoeż o Matyldzie nie zapomnisz.

Dziewczyny,nawet nie wiecie jak bardzo podniosłyście mnie na duchu...Po burzy wychodzi słońce:gratuluję wszystkim zafasolkowanym :-)
Ja za jakiś miesiąc,1,5 pójdę do ginekologa,żeby sprawdził czy wszystko w środku jest w porządku.Dziś zgłosiłam w pracy,że straciłam dziecko...
jak leżałam na oddziale,to słyszałam takie historie matek,że aż byłam w szoku :-( po kilku poronieniach,po in vitro,bo nie jest im dane zajść w ciążę,ale najgorsza jest historia pani,której zmarło 2-letnie dziecko,bo lekarz się pomylił w szpitalu...Ale wczoraj urodziła zdrową donoszoną córeczkę.

witaj Lebara84 światełko dla następnego Aniołka (*) nasze grono jest niestety coraz większe, jak tak posłuchać to ciary przechodzą po plecach.

Ja mam pytanie do osób które otrzymują pieniądze z ZUS-u, dzisiaj otrzymałam kasę za część sierpnia i 4 dni września, do kiedy ZUS-wypłaca za zwolnienie? Bo zastanawiam się kiedy otrzymam wypłatę za wrzesień (teraz w październiku czy dopiero w listopadzie?) pomóżcie mi to zrozumieć ;-)

A propo pracy to chyba podjęłam decyzją ... złożę wypowiedzenie raczej jeszcze w tym tyg.

Dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie ciepło... Fasolki rośnijcie zdrowe i cieszcie przyszłe mamuśki a staraczki - udanych prób życzę :rofl2:

Neta- termin niechcianej @: 30 wrzesień 2013 Neta jak to z Tobą? Co z @?
Celta - termin niechcianej @: ok.20 październik 2013
Maku - termin niechcianej @: 14-21 październik 2013

Ewikewik - termin niechcianej @: 19-22.10 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 24.10.2013
Kobietka - termin niechcianej @: 27 październik 2013
Joaro -termin niechcianej @: 28 październik 2013
Suana - termin niechcianej @: 27-29 październik 2013
Fuma_Foch -termin niechcianej @ ok.30 października 2013
Małgonia - termin niechcianej @: 1 listopada 2013

Dopisuję się do listy:)

Lebara bardzo Ci współczuję. Ja miałam zabieg łyżeczkowania z powodu pustego jaja płodowego - zarodek przestał się rozwijać na bardzo wczesnym etapie, nawet nie widziałam go na usg, do 9 tc myśłałam, że będę wkrótce mamą. Po zabiegu lekarz zabronił mi współżyć przez 3 tyg i właściwie od tamtego czasu "staram" się o kolejną ciążę. Teraz jestem po 1 miesiączce, którą dostałam po 5 tyg od zabiegu. Dopisałam się do listy i mam nadzieję, że Ty niedługo też będziesz mogła się dopisać i wkrótce uraczysz nas dobrą wiadomością. A na razie odpoczywaj i daj odpocząć swojemu organizmowi. Bierzesz urlop macierzyński 8 tyg?

Mika i pietrucha - śledze z emocjami Wasze wieści i czekam na relację z wizyt!!!! Tak bardzo chciałabym żeby i mi w tym miesiącu się powiodło... temperatura ciała skoczyła mi w piątek do góry, więc najprawdopodobniej wtedy była owulacja. Dziś dopiero wtorek a ja już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia by móc powoli myśleć o zrobieniu testu. W poprzedniej ciąży po tygodniu od zapłodnienia test był negatywny, natomiast w dniu spodziewanej @ była już blada druga kreska.

Hej!
Mika termin wypłaty pieniędzy z ZUS zależy od tego kiedy wpłynie komplet dokumentów i jak długie jest zwolnienie. W miesiącu jest kilka terminów wypłat. Zasiłek jest z reguły wyplacany po zakończeniu danego okresu chorobowego ( z jednego ZLA) w najbliższym terminie płatności. Chyba że jeden okres jest długi to wtedy jest dzielone żeby zbyt dugo nie czekać. Poślizg w wypłacie jest często spowodowany tym, że brakuje jakiś dokumentów.

Dziewczyny gratuluje dwóch kreseczek i życzę przyjemnych i bezstresowych dziewięciu miesięcy!!!

Martoos super że Stelcia już z Tobą. Jak szybko minęło tych dziewięć miesięcy. Tak niedawno pisałaś o pozytywnym teście. Ale ten czas szybko leci.

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny

u mnie 10dc niedługo powinna nastąpić owulacja, jestem strasznie podekscytowana ,że to już nadszedł czas staranek :) proszę o Wasze kciuki :) a ja trzymam za Was oczywiście;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry