• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
kasiuchna ja chciałabym je zrobić prywatnie,żeby było jak najszybciej,i całe szczęście ubezpieczalnia w hol. zwróci mi część kosztów leczenia bo mam tą europejską kartę.

A jeśli te badania wyjdą źle tzn. jeśli w chromosomach są jakieś niezgodności,co w ogóle dokładnie określają te badania?

Czesc Dziewczyny

Troche mnie nie bylo a raczej bylam bo czytam Was codziennie ale sie nie ujawniam, jakos czytanie lepiej mi idzie niz uzewnetrznianie sie;-)mam nadzieje ze mi wybaczycie...
Witam nowe Aniolkowe Mamusie
[*] dla Waszych Anioleczkow, Ciezarowki duzo zdrowka zycze i trzymam kciuki bedzie dobrze, Staraczki do dziela!!!!!

U mnie wlasnie konczy sie @, ciezko bylo jak przylazla bo sie spoznila i pozwolilam sobie na chwile slabosci i zakielkowala nadzieja ze moze jednak sie udalo...no nic walczymy dalej. Trzymajcie sie Kobitki

Bakaalia !!!! Super!!!! Bardzo się cieszę;) lubię jak na forum takie dobre wieści słychać. Daje mi to nadzieję, że może i mnie się uda. Ja miałam łyżeczkowanie 13 sierpnia. Staramy się cały czas o następną ciążę, ale na razie cisza:( Tobie udało się szybciutko!!!!! Gratuluję i zazdroszczę!!!

Mika i inne Dziewczyny na czym polega ten szew?

Ania2611 Bardzo mi smutno z Twojego powodu:( Ale nadzieja umie ostatnia, więc być może to faktycznie późniejsza owulacja, takie rzeczy się zdarzają. Niemniej badania są niezbędne w Twoim przypadku. Coś musi być na rzeczy. Czasami powodami poronień są np. bakterie jakieś i wystarczy podleczyć się antybiotykami i wszystko jest ok. Dziwi mnie to, że w Holandii nie skierowali Cię na badania. Niby taki super kraj, miałam wrażenie, że też pod kątem medycznym, ale pod tym względem to się zawiodłam.

Mika dobrze, że wspomniałaś o bólu piersi - a raczej jego braku. Bo ostatnio się zastanawiałam czy w ogóle jest sens robić sobie nadzieję na ciążę skoro nie bolą mnie nawet piersi!!! Ale każda ciąża jest inna jak widać. Więc nie wszystko stracone!!

Ostatnia edycja:
myślicie że to nie jest złe, że tak szybko po poronieniu zaszłam?? martwie się tym, że może za szybko.. 9.09.13poronienie, 8.10.13 miesiączka po poronieniu .. a teraz 7.11.13 4tc .. boje się.

reklama
Ania 2611

Ja robiłam te badania kariotypu czyli genetyczne i tak naprawde nic one nie dają niestety. Mogą Ci wykryć jakąś wadę genetyczną lub uszkodzenie chromosomów ale to wychodzi u mniej niż 1% badających się par więc szanse marne. Dodatkowo jak wyjda wam (bo zawsze badają pary i ich dopasowanie) to i tak nie da się z tym nic zrobić ani leczyć, wec tylko masz wiedzę i tyle.
ZA to jak wyjdzie wszystko prawidłowo( a na pewno tak będzie) to genetyk Ci powie,że to i tak nie daje żadnej pewności na donoszenie zdrowej ciązy.
Więc ni w kij ni w oko.
Szkoda waszego czasu, stresu i pieniędzy jeśli masz dopłacać.
Takie jest moje zdanie i wiedza z doświadczenia. Wykorzystaj ją jak chcesz.

Pozdrawiam i życze powodzenia wszystkim i dużo nadzei:):):)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry