• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Anusia róbcie badania, trzeba zobaczyć co się dzieje. Dobrze,że mąż zaangażowany, jest wsparcie, a niestety nie każda dziewczyna tak ma. Trzymam za Was kciuki, musi się w końcu udać :*

Ewik
mam nadzieję, że jednak czary-mary z poczęciem się udadzą. Może jednak jeszcze warto podziałać z jakimiś lekami? To pewnie niestety potrwa dłużej, ale in vitro to też nie takie hop-siup. Może warto umówić się z jakimś dobrym lekarzem i pojechać na wycieczkę do niego?

Celta skoro masz takie wątpliwości, to znaczy, że jesteś świadoma całej sytuacji, a to pozytyw! Masz w sobie tyle empatii i miłości, że sobie poradzisz! Lekko nie będzie, ale zostaniesz mamą i pomożesz skrzywdzonym dzieciom. To wspaniałe, wiesz? Sama zastanawiam się, czy nad adopcją drugiego dziecka. Urodziłam Zosię, więc pewnie z drugiem dzieckiem też jakoś pójdzie, ale z mężem myślimy jednak o adopcji za jakiś czas. Telefon zadzwoni, już niebawem - zobaczysz!

Mika no to najedliście się strachu! Cieszę się, że wszystko jest w porządku i zobaczysz,że do końca już tak będzie. Ciekawa jestem czy chłopak, czy dziewczynka :)

reklama
Dziewczynki, z opóźnieniem i to znacznym, życzę Wam spełnienia marzeń w tym roku! Niech nam wszystkim się spełnią i przyniosą w końcu szczęście i radość.

Ja muszę na jakiś czas odpocząć , stąd moja nieobecność. Wrócę, obiecuję, jak ochłonę i będę w lepszej formie. Staranka rozpoczniemy pewnie w marcu, odczekam trzy pełne cykle, żeby się zregenerować. Po pierwszej @ idę do mojej ginki ustalić plan działania. Włączy mi Encortn, bo innego pomysłu juz nie ma, tylko nie wiem czy od razu czy dopiero jak zobaczę dwie kreski na teście. Mam dwa miesiące , żeby zrzucić chociaż parę kg, ile dam radę bez drastycznych diet, bo przed planowaną ciążą takich nie mogę stosować. Po Encortonie z wagą może być nieciekawie, ale trudno, jak moze pomóc, poddam się leczeniu. Muszę też powtórzyć więszość badań.
Na razie jeszcze tydzień jestem na zwolnieniu, bo żeby było mało problemów, rozchorowałam się.

Kciuki trzymam za wszystkie - za staraczki, żeby w końcu wyleciały z listy oczekujących na dwie kreseczki i stały się ciężarówkami, za ciężarówki, żeby w końcu szczęśliwie się rozpakowały, za mamusie, żeby idealnie odnalazły się w nowej roli, za nowe dziewczyny, żeby uwierzyły,że wkrótce i dla nich zaświeci słońce.

Karolina859-termin niechciane @ 8 styczeń 2014
Neta - termin niechcianej @: 10 styczeń 2014

Joaro - termin niechcianej @: 17 styczeń 2014

Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Mligocka- termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Madziorrek - termin niechcianej @ ​18 styczeń 2013
celta - termin niechcianej @: 26 styczeń 2014

Agawa - termin niechcianej @: 28 styczeń 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 2 luty 2014
Ewikewik - termin niechcianej @: ok. 02-04 .02. 2014

Trzymam kciuki za resztę!!!!!!!!!!!!!!! Wypisywać się!

a gdzie ja na czarnej liście? hehe napewno jeszcze chwilke bede na niej widniec..

ewik ja trzymam kciuki zeby w koncu sie udało, nie mozna tracić nadzieji, bo ona umiera ostatnia..
Małgoniu odpoczywaj i nabieraj sił trzymam & za ciebie i za nas wszystkie ..

pozdrawiam was dziewczynki i całuje bobaski

ja dalej z noga w gipsie ale juz jutro mam nadzieje bede wolna i bede mogła sobie sama jakos radzić bo moj R dzisiaj w koncu poszedł do pracy a teraz bieda bo nawet sama sobie herbaty nie moge przyniesc, pechowy 2013 oj pechowy, tylko nieliczne miały szczescie..

ten rok bedzie nasz staraczki

całuje mocno :*

Aktualizuje liste:

Karolina859-termin niechciane @ 8 styczeń 2014

Neta - termin niechcianej @: 10 styczeń 2014

Joaro - termin niechcianej @: 17 styczeń 2014
Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Mligocka- termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Madziorrek - termin niechcianej @ ​18 styczeń 2014
MotylkowaOna - termin nechcianej @: 23 styczeń 2014
celta - termin niechcianej @: 26 styczeń 2014

Agawa - termin niechcianej @: 28 styczeń 2014
Carollina - termin ńiechcianej @: 28 styczeń 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 2 luty 2014
Ewikewik - termin niechcianej @: ok. 02-05 luty 2014

MotylkowaOna, mam nadzieje, z dobrze datę zapamiętałam.:))

Celta - dla Ciebie lepszy różowy kolorek:)) bo szary jest bleeee.... aby szczęśliwy:))

Sorki, ze post od postem, ale chciałam, żeby uzupełnione lista była widoczna:))

a ja byłam u gina, wyobraźcie sobie ze jajeczko nie pękło, dostałam Pregnyl na pęknięcie. I mamy działać. Juz sie umawiam do Luxmedu, żeby badania przed przyszlym cyklem porobic, może coś za darmo bedzie? I Hope! Jakbym wiedziała, że musze te badania zrobić, to juz bym na pewno w tym cyklu IUI robiła. Ech... Ale juz niedługo sie na pewno uda!

Witaj Malgoniu! Ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok. Czekamy tutaj na Ciebie, żebyś dołączyła do naszej szczęśliwej listy:))

a jak tam sie mają nasze koleżanki na początku ciazy? Odzywać się Dziewczyny, bo coś fluidy nie fruwają. A my ich tutaj bardzo potrzebujemy.

Witajcie! :)
trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!!!

My w piątek mamy usg być może dzidzia pokaże kim jest ;)
Czuje sie świetnie tak jak w ciąży z synkiem ;)
Za dwa tygodnie czekają nas urodzinki synka - 2lata tak szybko zleciały ;)

Pozdrawiamy!!!

reklama
ewik, mika, Madziorrek, Magda dziękuję, że wierzycie, że dam radę :-D

mika no to mieliście moc wrażeń wczoraj! Najważniejsze, że dziecko ma się dobrze, i nie zamierza opuszczać brzuszka mamusi przez najbliższych kilka miesięcy. Chłopak!!!! :-D Ciekawe czy potwierdzi to dzisiejsza wizyta. Powodzenia i rzeczywiście przestań już sama się badać!

Magda
no to pięknie! Ja też zawsze chciałam adoptować dziecko, nawet gdybym miała kila swoich ;-). Proporcje się odwrócą chyba, ale trudno. Jeśli będziesz kiedykolwiek potrzebowała czegoś w tej kwestii, będziesz miała jakieś pytania to wal jak w dym. Bardzo chętnie podzielę się swoim doświadczeniem. Buziaki i póki co tul swoją maleńką córeczkę...

malgoniu odpoczywaj i zbieraj siły! Ja też mam w planie zrzucenie kilku (tak naprawdę koło 30kg...), w kupie raźniej, to może zabierzemy się za to grupowo?? Ja właśnie też zamierzam stosować jak Madziorrek (gratuluję -2kg!!!!!!) dietę cukrzycową, czyli produkty o niskim indeksie glikemicznycm. Jest to bezpieczny sposób zrzucania kilogramów, więc spokojnie możesz ją stosować przed i nawet w trakcie ciąży :tak:.
A miałaś sprawdzaną tarczycę? Jakie masz TSH???

Agawa powiadasz, że różowy będzie bardziej szczęśliwy? :-D No to niech będzie różowy, choć ja bardzo lubię szary kolor, taka ze mnie szara mysz ;-). Pewnie @ przyjdzie szybciej niż 26 stycznia, bo wpisując się na listę obstawiałam tradycyjną późną owulację, ale los jak zwykle robi co mu się podoba. Nie będę już nic na tej liście mieszać, poczekam.
I trzymam kciuki za Twoje uparte jajeczko ;-)

eska, oj no to niech Ci ten czas szybko leci! Oby do dnia zastrzyku, a póki co odpoczywaj i dbaj o siebie.

bakalia super, że tak doskonale się czujesz! Trzymam kciuki za wizytę i za dobry przebieg ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry