• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ewik - przepraszam jesli Cie urazilam moim gadaniem. Wiem, ze co na innych dziala, to niezawsze dziala na nas samych...
Oczywiscie, jesli lekarz Ci to zalecil, to pewnie, ze lepiej brac... On sie najlepiej na tym zna i to nie podlega dyskusji... Ja tylko napisalam jak ja robilam... nikomu nie chcialam ani nie chce narzucac wlasnego zdania...
Wiem, ze jest Ci ciezko i dlatego masz prawo sie wkurzac... zwlaszcza na takie, ktore tak dokladnie nie wiedza co przeszlas...
Jeszcze raz przepraszam... i mimo wszystko wierze, ze w koncu sie uda... wciaz trzymam mocno kciuki &&&&&&:tak:

Suana - GRATULACJE :) pochwal sie swoim szczesciem w wolnej chwili :happy2:

Rurka - o jej... :szok: dwoje naraz...:rofl2: niezle wyzwanie:-D

Eska - Mikolaj narazie zadowolony jak mu mowie o dzidziusiu... caluje brzuszek i glaszcze... czesto pyta...
Po Twojej goralskiej kiecce, nie umiem wyobrazic sobie stroju chrzcielnego:-D na pewno odjazdowy:tak:

Celta - kochana, pewnie, ze pamietamy o Tobie... bardzo Ci kibicujemy...
Ja mysle, ze jestes super mama i kiedys z usmiechem bedziesz wspominac te wszystkie ciezkie chwile:tak:

Pozdrawiam cieplutko

reklama
Doris- tak zawsze miałam nieregularne bardzo i zazwyczaj długie cykle.....
Iza - hmmm... dziwnie to zabrzmi... ale ja odkąd zdecydowałam, że chcę kolejnej ciąży wiedziałam że będę miała bliźniaki!!! nie potrafię tego wytłumaczyć ale miałam takie silne przeczucie, nie wiem nawet czy kiedyś tu nie wspominałam o tym...? wiem że nie chciałam "krakać" jak to się mówi... wogóle ze mną to dziwna hisrotia... bo w ciąży z Haneczką od samego początku przeczuwałam, że coś nie tak jest... w 12 tyg na usg zapytałam lekarza czy wszystko na pewno dobrze...on że tak a ja że mam przeczucie ze moje dziecko urodzi się niepełnosprawne/chore.... nie wierzę w takie akcje... realistką raczej jestem... a tu takie coś!!!!!

Celta- wszystkie cię tu pamiętamy :-D pierwszy miesiąc za wami....czyli trochę nauczyliście się siebie nawzajem....przed wami dużo ciężkiej pracy... ale widzę ze jesteś niesamowicie mądrą i dzielną kobitką!! Nawe nie ma sensu pisac tu jakiś złotych rad bo Ty doskonale wiesz co masz robić....buziaki i dużo siły!!!

Moją reakcją jest narazie histeryczny śmiech.... a moja rodzinka myśli że ja się cieszę....tak naprawdę to jestem przerażona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BLIŹNIAKI!!!!!!!!! dziewczyny!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Za 3 tygodnie wizyta.... zobaczymy czy dwa pęcherzyki się utrzymały bo to naprawdę wcześnie... gin nie określił tygodnia jeszcze z usg....

Celta ściskam.
Caro, pomimo, że pisałam pod Twoim wpisem to moje uwagi odnosiły się ogólnie do osób, które predzej czy później zachodzą w bezproblemową ciażę i radzą tym, którym sie nie udaje cuda wianki. A prawda jest taka, że albo zajdziemy albo nie. Większość kobiet nie planuje ciąży, a jeśli planuje nie stosuje suplementów i nie mają jakichkolwiek problemów. Zdrugiej strony w moim wieku nie stosowanie suplementów uważam za skrajną nieodpowiedzialność. I tyle. Nie gniewaj się.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Celtuś super, ze sie odezwałaś. Po Twoim poście wnoszenia, ze i tak uczyniliście wielki postęp na drodze do normalności. Mała przestała być zahukana jak tak rozrabia. I nie dziwie sie, ze brak sił... Przy dwójce szkrabów na pewno jest co robić. Pozdrawiam i całuje. Trzymaj sie cieplutko silna mamusiumacierzyński

Rurka mega, mega, mega gratuluje!!! Dwa pecherzyki to jest coś:) I tylko na początku Twojej mega drogi potrójnego macierzyństwa sprostuje BLIŹNIĘTA nie BLIŹNIAKI, bo to domki sa:) Przepraszam za czepialstwo, ale ja sama kiedyś myślałam jak fajnie zostać podwójna mama przy jednym porodzie i pewnie dlatego mam takiego hopla na punkcie poprawności tego stwierdzenia:)

Suana gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! I co, ze niby teraz ja?!

Agawa super, ze serduszkowa wizyta udana, aczkolwiek nie mogło być inaczej :)
Teraz życzę 7,5 M-cy spokoju. Na jakieś L4 to Ty sie wybierasz??

Madziorku słoneczko dobrze, ze fiknęłaś tak, ze Franek bezpieczny i Ty cała, ale obiecał mi coś i nie fikaj już przez najbliższe 15 tygodni dobrze? ;)

Eska Suknia boska:) Mika, Pietrucha, Eska piękny dzień- dzień ślubu. Ach ja tez bym chciała jeszcze raz!!! I super fotki macie:)

A oto ja wielorybia:) Wczoraj wg OM strzelił nam 36 tc. Wg USG Lilka jest 13 dni młodsza, ale okaże sie po porodzie, albo i nie.
Z fludkami dla Ewika i całej reszty staraczek~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
130 cm w pępku
+16kg

Rurka! Alez fantastycznie! Trzymam kciuki za dwa pecherzyki! Niech se rozwijaja -przeciez dacie sobie rade - Hania was wspomoze z gory!

Celta - cudowna z ciebie kobieta! Zycze wam duzo sil i wytrwalosci, a pozniej z pewnoscia dzieci ci wszystko wynagrodza!

Ewikewik - eh chcialabym powiedziec ze cie rozumiem - choc pewnie nie do konca - w naszych staraniach o dziecko wiek nie byl az tak waznym czynnikiem - u ciebie niestety jest i dobrze ze zdajesz sobie z tego sprawe.
Niemniej rozumiem ten rodzaj odrobiny zlosci/agresji na "dobre rady" zaciazonych.
Sama dostawalam wscieklunku jak ktos mi mowil ze musze wyluzowac, wyjechac na wakacje, nie myslec tyle o tym - tylko jak do cholery moglo miec to wplyw na obnizone wyniki nasienia meza i na moja nieprawidlowa budowe macicy, niedoczynnosc i lekkie pco! Ale ludzie wiedzieli lepiej przeciez...
Wkoncu wtedy nam sie udalo zajsc w ciazr- dzieki ivf - choc wiadomo nie bylo dobrego zakonczenia. Jednakze ja uwazam ze ivf nas "ozdrowilo" moja nieprawidlowa macica "zapamietala" jak to jest byc w ciazy i przygarnela jeden pecherzyk z ktorego teraz mamy nasz maly cud!
Droga nasza byla tez dluga, kreta z dolami jak row marianski - ale sie udalo czego prawdziwie i z calego serca zycze i tobie!!
A jesli moge spytac - jesli nie chcesz nie odpowiadaj - mysleliscie o adopcji?

Karaiwina - super brzucho, ja juz za swoim tesknie - mimo tego kochanego szkraba ktory wlasnie lezy obok <3

kara... super brzuchol!!!! :-):-) co do pisowni, to fatycznie bliźnięta..... ale ja w takim szoku jestem że mi wszystko jedno teraz jak to się pisze...:szok: OMG..... ja nie wiem jak to ogarnę.... :happy2:

Noooo Rurka Ty to szalejesz! A co tam sie na jednego Dzidziolka rozdrabniać:)) hehe gratuluje i zycze spokojnej, bezproblemowej ciazy teraz. Sama tez zawsze chciałam mieć Bliźnięta.

Suana na nie złożyłam Ci gratulacji! Kochana wiec zycze Wam cudownego, pełnego radości życia z Waszą Kruszynką, niech rosnie zdrowo! Sciskam Was.

Celtus, dobrze, że sie odezwalas. Ciesze sie, ze u Dzieciów wszystko dobrze. Jakbyś coś potrzebowała wal jak w dym - ciocia Agawa jest do dyspozycji:))

Karaiwina no wychodzi na to, ze chyba następna jestes. Gdzieś była taka ładna lista... Buuuu kto widział, pls niech skopiuje ja tutaj.

Angelstw jak Ty sie czujesz? Bo mała różnica miedzy nami. Mam nadzieje, ze wszystko pięknie.

Martoocha piekne zdjecia, aż sie oko raduje.

A my jedziemy po południu nad jezioro Nyskie na festiwal fajerwerków. Było super, chcemy Kropokowi pokazać:)) hehe... Ale sie głupio ciesze.... No blondynka, chociaż przefarbowana...

Celta Ty to jesteś mega dzielną mamą!!! fajnie, że już sobie tak wszystko pomału prostujecie ;-) jestem z Was mega dumna!! i życzę powodzenia w dalszym wychowaniu dzieciaczków i duuużo duuużo cierpliwości ;-) pokaż te swoje skarby, jeśli możesz :)

Agawa a Ty się pokaż po metamorfozie :) jezioro Nyskie, jak jesteśmy w Nysie to czasem tam zaglądamy, bo mój małżonek z Nysy :)

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka - juz na swiecie

Karaiwina - 08 VIII 2014 -
GalwayGirl - 21 X 2014
Madziorrek - 26 X 2014 Franiu
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014
Carollina - 07 XI 2014
Anncka - 28 XI 2014 / 06 XII 2014
Annte - 07 XII 2014 - bliźnięta
Malgonia - 19 XII 2014
Angelstw - 17.02.2015
Agaawa - 03.03.2015
Rurka - 18.03.2015 - bliźnięta

hehe... Dogrzebalam sie do listy, mam nadzieje, ze najbardziej aktualna. Prosze posprawdzac i zaktualizować.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry