• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja znam się na papierkach wskaźnikowych ale ciężko jest mi cokolwiek powiedzieć bo nie wiem jakie powinno być prawidłowe ph pochwy a jakie wód płodowych jak powiesz mi coś więcej to może będę mogła coś poradzić

edit: doczytałam że normalna wydzielina ma ph kawśne czyli bardzo niskie a wody płodowe ph silnie zasadowe czyli bardzo wysokie z tym ph i papierkami zawsze jest tak jak z tęczą czyli czerwień-pomarańcz-żółć-zieleń-błękit-fiolet czyli wg tej zasady to wody barwię papierek na kolor zieloni-niebieki niebieski granatowy albo fioletowy. Jak jest u ciebie nie wiem bo nie wiem jakie masz paski i w jakim zakresie badają ph jak możesz to wklej zdjęcie opakowania pasków i samego paska i wtedy będę mogła Ci pomóc. Jakbyś dostała u siebie w mieście paski duotest 1-12 to by ci fajnie pokazały i tylko papierek porównujesz ze skalą na pudełku. Jak nie dostaniesz nigdzie to ja Ci wyślę pocztą takie.

edit 2 Kamkaz jak masz wątpliwości jak pokazują papierki to polej jeden wodą woda ma ph obojętne lub lekko zasadowe i będziesz wiedziała jak Ci się zabarwia. Może nie widzisz koloru bo pH jest kwaśne i papierek się poprostu nie odbarwia

Ostatnia edycja:
reklama
Kamkaz ja miałam ten sam problem ale pH przy wodach to kolor jakiś zielony np wiec ciemno żółty czy jasno żółty nie wskazuje na pewno na wody

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kamaz bardzo chciałabym pomóc, ale nie znam się na tym. .

Ja jutro będę musiała iść do lekarza, bo znowu coś mnie uzadlilo w rękę, zadlo wyjelam, szczypalo bardzo, wiec chyba to osa, pola łam octem, pije wapno, smaruje, ale ręka i tak coraz bardziej puchnie, taka bania, że szok..

Wrocilismy wczoraj z urlopu i właśnie wracam do żywych, o ile w ogóle mozna tak powiedzieć w taki upal. Juz jest 31 stopni :/

Ania ogrooooomne gratulacje!! Synus cudowny :*

Martocha ja tez się boje tej zazdrosci.. Igor juz chyba cos czuje, bo się zrobil okropny. Nie chce sam spac, ciągle wrzeszczy i tylko moze byc mama..

Usciski dla wszystkich :)

Kamkaz a jaki masz zakres ph tych swoich pasków? Ja miałam 0-14. Jak po nałożeniu wydzieliny kolor się nie zmienia to znaczy, że ph jest odpowiednie dla koloru pomarańczowego (prawdopodobnie kwaśne, ale sprawdź na opakowaniu bo różnie może być z tymi odcieniami w paskach różnych firm). Kolor może nie być idealnie taki jak na tej tabelce bo nie powiedziane że ph jest np. dokładnie 4 lub 5. Jak jest przykładowo 4,5 to odcień będzie taki pomiędzy tym odpowiadającym 4 a 5. Nie wiem czy jasno tłumaczę ale mam nadzieję, że rozumiesz co chcę przekazać :)

Izka wypoczęci chociaż wróciliście? :)

Karo dziękuję bardzo :) pierwsze dwa tyg przeleciały bardzo szybko :) aktualnie jestem na etapie martwienia się czy w te temperatury mała się nie przegrzewa. I jeszcze termometr bezdotykowy pokazuje mi jakby miała gorączkę ale on też chyba w te upały zwariował bo zwykły elektroniczny w dole pachowym pokazał temperaturę niższą o 1 st. Już głupieję czym się powinnam sugerować :) dotychczas wyniki bezdotykowym a elektronicznym (co prawda w pachwinie a nie pod paszką ale nie chciałam już małej wybudzać ściąganiem pampersa) były podobne. Także bezdotykowy chyba naprawdę zwariował przez ten upał.
Miłego wypoczywania u rodzinki :) :)

Ostatnia edycja:
Dziekuje za gratulacje:-D
Natuś urodził sie z wagą 3685 i ma 53 cm
Z dnia na dzień lepiej sie poznajemy,jest cudowny,ja nie moge wciaz uwierzyc,patrze na niego i płacze ze szczesia.

Natka ja mierze termometrem elektronicznym w pupie,najbardziej wiarygodny wynik,u nas też upały.....pogoda na połóg:baffled:

Nie doczytam Was niestety bo tera naprawde czasu brak,głównie na sen:-) trzymam za Was kciuki &&&&&&&&&&&&& nie poddawajcie sie,walczcie o swoje szczescia.....
Buziaki dla Wszyskich:-D

Dziewczyny ja w pupie nie mierzę bo po pierwsze się boję a po drugie w szpitalu też nie mierzyli w pupie więc uznałam, że w pachwinie też musi być wiarygodny pomiar skoro tak robili.

Chciejka ja czuję się ok, bólu już całkiem nie ma, rana gładziutka i strupki poschodziły. Za to mam ten problem co ania napisała-idealna pogoda na połóg :/ na szczęście u mnie już powoli krwawienie zanika, już zostało w sumie lekkie plamienie także liczę, że się kończy hehe ;)

Ania a często mały się budzi? :) u nas dzisiaj o dziwo spokojna nocka była, mała budziła się na karmienie ale zaraz po odstawieniu zasypiała i pierwszy raz dała nam tym sposobem pospać do 10 :D

90 natka- ale jaka temperatura się pokazuje.. bo u niemowlat temperatura się zaczyna dopiero od ok 38'.
Co do naszego dżentelemena to też nie jest najgorzej z nockami.. ale dzisiaj np. dużo śpi w ciągu dnia więc myślę że nocka może być gorsza..

reklama
Martoocha dotychczas było podobnie na bezdotykowym i elektronicznym ale dziś ten bezdotykowy chyba zwariował-zwykły elektroniczny pokazuje 36,7/36,8 a bezdotykowy 38. Także różnica nie mała.
Nasza maluda dziś w dzień za to w ogóle prawie spać nie chce :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry