• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Narazie wszystko kontroluje dietą, glukoza w normie, brałam w ciąży tylko entyrox, jod, folik, duphaston i luteine
Isiorek a robiłaś test obciążenia glukoza i miałaś badany też poziom insuliny? Ja byłam pod kontrolą diabetolog i wyniki glukozy też w normie co prawda dzięki lekom i diecie. Od diabetologa dostałam zielone światło po dobrych wynikach glukozy i tzw hemoglobiny glikolowej która pokazuje jak wygląda leczenie przez ostatnie 3 miesiące.

reklama
Na luteinie byłam najpierw żeby wyregulowac cykle a potem ze względu na niski progesteron tzn był w dolnej granicy normy więc dodatkowo brałam jeszcze duphaston praktycznie do 36tc.

Isiorek a robiłaś test obciążenia glukoza i miałaś badany też poziom insuliny? Ja byłam pod kontrolą diabetolog i wyniki glukozy też w normie co prawda dzięki lekom i diecie. Od diabetologa dostałam zielone światło po dobrych wynikach glukozy i tzw hemoglobiny glikolowej która pokazuje jak wygląda leczenie przez ostatnie 3 miesiące.

Robiłam, glukoza w normie, insulina trochę podwyższona.

tego nie robiłam, do diabetologa chodziłam całą pierwszą ciąże, miałam insuline też, teraz mój ginek zalecił diete i jak narazie utrzymuje dobry poziom glukozy..jutro robię wszystkie badania to zobaczymy, jak ta hemoglobina nie droga to zrobię od razu

Dziewczyny, trochę finansowo nie da rady zrobić więcej więc mam tylko tsh 2,26 czyli ok, ft4 14,25 czyli ok, ale martwię się, że beta za mało spada bo aż 1381 :/ ginek dopiero jutro o 13...Ehh, w lutym resztę zbadamy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry