• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dziękuję dziewczyny :)

Rozmaryn termin mam na końcówkę sierpnia :)
Ty już ciąża donoszona to spokojnie możesz rodzić :) trzymam kciuki za szybki poród :)

Lux super! Gratulacje :) pochwal się swoim Skarbem :) udało się wywołać poród czy skończyło się cc?

Lenka progesteron bada się 7 dni po owulacji. Jeśli będzie niski wtedy zapewne lekarz włączy luteinę lub duphaston. Na własną rękę lepiej nie brać bo można namieszać niepotrzebnie w hormonach.
Ja biorę 2x1 , w poprzedniej ciąży miałam duphaston a w tej luteinę.

Ja po wizycie u gin i na ta chwilę wszystko jest ok, serduszko pięknie bije :)
Gratulacje kochana[emoji4]
Zycze Ci, zeby wszystko bylo dobrze i ciaza rozwijala sie zdrowo.

Lenka progesteron bada się 7 dni po owulacji. Jeśli będzie niski wtedy zapewne lekarz włączy luteinę lub duphaston. Na własną rękę lepiej nie brać bo można namieszać niepotrzebnie w hormonach.
Ja biorę 2x1 , w poprzedniej ciąży miałam duphaston a w tej luteinę.

Ja po wizycie u gin i na ta chwilę wszystko jest ok, serduszko pięknie bije :)
O jak fajnie ciszę się
Nie no sama nie mam zamiaru brać
Czyli ten progesteron się robi siedem dni po owulacjj tak

Dzięki :) oby było dobrze :)

Lenka
Tak, progesteron robi sie 7 dni po owulacji. No i wiadomo, im wyżej tym lepiej. Generalnie często lekarze mówią, że powinno być minimum 10 (chociaż normy w laboratoriach są zawsze dużo niższe). Ale ja np w tym cyklu miałam wynik tylko 7,5 i zaraz po tym badaniu zaczęłam brać luteinę przez to że wynik taki niski. No i chyba luteina sporo podniosła mi poziom tego progesteronu bo ciąża jest i się utrzymała. W przyszłym tyg mam znowu zbadać i wtedy zobaczymy jaki wynik będzie.

Dzięki :) oby było dobrze :)

Lenka
Tak, progesteron robi sie 7 dni po owulacji. No i wiadomo, im wyżej tym lepiej. Generalnie często lekarze mówią, że powinno być minimum 10 (chociaż normy w laboratoriach są zawsze dużo niższe). Ale ja np w tym cyklu miałam wynik tylko 7,5 i zaraz po tym badaniu zaczęłam brać luteinę przez to że wynik taki niski. No i chyba luteina sporo podniosła mi poziom tego progesteronu bo ciąża jest i się utrzymała. W przyszłym tyg mam znowu zbadać i wtedy zobaczymy jaki wynik będzie.
Czyli jak będę mieć koniec dni plodnych to od tych dni 7 tak??

Dni płodne to się chyba liczy jeszcze 3 dni po owulacji więc nie do końca 7 dni po dniach płodnych. Napewniej o tym kiedy jest owulacja powie monitoring. No a jak nie monitoring to ewentualnie pomiar temperatury. Mierzysz sobie? Badanie robi się 7 dnia wyższych temperatur

reklama
Dni płodne to się chyba liczy jeszcze 3 dni po owulacji więc nie do końca 7 dni po dniach płodnych. Napewniej o tym kiedy jest owulacja powie monitoring. No a jak nie monitoring to ewentualnie pomiar temperatury. Mierzysz sobie? Badanie robi się 7 dnia wyższych temperatur
A jak zrobi się troszkę później niż po 7 dniach ? Też zamierzam ja zbadać ale mam nie reguralne @ i dokładnie nie wiem kiedy u mnie są dni płodne. Po badaniu śluzu ciężko stwierdzić a temp. Nie mierze. Wybieram się też na badania tarczycy. Może podpowiecie co jeszcze mogę zbadać chodzi mi o takie standardowe badania by isc do gin i by mógł coś stwierdzić na przykład dac ten duphoston.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry